IRC-Galleria

Deathnote - manga *small SPOILER warning*Maanantai 23.06.2008 01:15

Ostimpa tänään uutta mangaa kun sain edellisen sarjan (Hack - Taru iltahämärän rannerenkaasta.. osat 1-4) koottua ja luettua jo. Kaipasin jotain uutta ja lähdinkin etsimään jotain vähemmän söpöä pinnalista mielikuvituksellista fantasiaa. Kaipasin joko kauhua tai syvää ajattelua. Löysin molemmat.

Ei siis sillä, etteikö kirja olisi fantasia. Kirjassa lukee: "tämä teos on fiktiota. Sillä ei ole mitään tekemistä oikeiden ihmisten järjestöjen tai tapahtumien kanssa". Silti kirjassa mainitaan FBI, Interpol (ja K8 kokoukset), sekä Japanilaisten vastine FBI:lle (eli NPA). Ja vaikka kirjassa jatkuvasti näkyy kuoleman jumala, niin tapahtumat sentään tapahtuvat maassa, eikä jollain epämääräisellä planeetalla. Tätä hain, sitä sain mitä tilasin.

Mitä jos saisit hallita ihmisten elämää? Päättää koska he kuolisivat. Kuka kuolee ja mihin kellon aikaan. Useampi henkilö samaan aikaan? Eri mantereelta? Mitä tekisit? Kenet tappaisit?

Tavallinen opiskelija (näis kirjois klishéé, mut mitä sitten) löytää kuoleman muistikirjan. Kirjoittamalla ihmisen nimet kirjaan, ko. ihminen kuolee. Jottei kaikki samannimiset kuole, niin kirjoitettaessa nimeä, täytyy kirjoittajan ajatella henkilön kasvoja. Kuolinsyynkin saa päättää. jos itse ei kirjoita kuolinsyytä, kuolee "uhri" sydänkohtaukseen.

Opiskelija päättää luoda utopian ja tappaa vain rikollisia ja suuria pahiksia, jotka ovat etsintäkuulutettuja, suosittuja mediassa tai jo valmiiksi vankilassa, usein odottamassa kuolemantuomiotaan. Kapuloita rattaisiin laittaa Interpolin johtajan, salaperäisen L:n, tarve ratkaista tämä "rikosaalto". (Onhan rikollisenkin tappaminen murha.. ja näin moni sydänkohtaus samaan aikaan ei ole sattumaa).

Juoni on jännä, enkä tässä pidemmälle sitä ala kertomaan. Ihana kirja, en kadu ostostani. Ostakee ihmeessä eka osa jo. Toinen kirja tulee heti heinäkuussa. En intohimoisesti lähde jonottamaan kirjaa, mutta joka kauppareissulla kuljen ohi lehihyllyn ja selaan silmilläni tarkkaan manga-osaston :P

Deathnote, suosittelen ;)

PS: Minä en ole psykopaatti :D Kirjan kirjoittaja voi ollakkin.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.