IRC-Galleria

myyra

myyra

Katselmuksen tiellä, on totuus unohtuva unohtava

Poikamiehen keittokirja osa 110Tiistai 17.04.2007 22:42

Kasvispullia fetajuustolla ja kasvisfetamunakas

Kilo pirkka porkkanoita
Kaksi kiloa pirkka jauhoperunoita
Kermaviiliä 200g
Kananmunia 4kpl -6kpl
Maissi, herne ja paprika sekoitus 200g
Euroshopper feta 150g

Paljon porkkanoita (noin kilo) ja perunoita (niitäkin noin kilo) ne kuoritaan ja raastetaan.
Sen jälkeen otetaan siitä kourallisia ja puristetaan ylimääräiset nesteet pois, ja laitetaan uuteen astiaan. Tämä ehdään koko satsille.

Otetaan kolme sipulia (nyrkin kokoista = puolikiloa) ja kuoritaan ja paloitellaan. (kannattaa antaa olla ainakin vuorokaus jääkaapissa, koska kylmät sipulit ei itketä niin paljoa).
Otetaan paistinpannu ja laitetaan rasvaa ja kulotetaan ne siinä. Lisätään noin Teelusikallinen suolaa.

Sekoitetaan porkkanat, perunat, sipuli, maissihernepaprika sekaisin keskenään.
Tehdään kermaviilidippi johon tulee: ruokalusikallinen grillausmaustetta, teelusikallinen valkopippuria, teelusikallinen suolaa ja ripaus tinjamia sekä basilikaa.

Sekoitetaan dippi muidenainesten kanssa sekaisin ja lisätään pari kananmunaa.

Annetaan hetki maustua ja sillä aikaa laitetaan uuni lämpiämään 175 ja kuutioidaan feta.

Muotoillaan käsienvälissä pullia, joiden keskelle laitetaan pala fetaa. Se käy helpoiten ottamalla toiseen käteen hieman taikinaa, toisella kädella nappaa fetapalan siihen ja sen jälkeen ottaa lisää taikinaa fetapalan päälle. Tehdään pellillinen nyrkinkokoisia pullia ja pistetään uunin keskitasolle. Paistoaika riippuu pullien (nyrkin) koosta. Se on ~20-40minuuttia.

Loppuosaan taikinaa lisätään loppu feta kuutioina sekä pari kananmunaa, sekoitetaan ja pistetään pannulle joka on valmiiksi lämmitetty ja siinä on hieman rasvaa. Aloitetaan munakkaan paistaminen surimmalla, noin 5min, jonka jälkeen voi pienentää 4 jossa pidetään 10min. Tämän jälkeen laitetaan ykköselle ja annetaan olla niin kauan, että päälysosa alkaa hyytymään.

Tässä vaiheessa pullat alkaa olemaan valmiita, tarkista kuitenkin että ne on kullan ruskeita ja vaikuttavat kypsiltä. Jos eivät, niin tarkista niitä aina viidenminuutin välein, varmistaaksesi parhaimman lopputuloksen.

Tämän jälkeen alkaa paras osa, eli syöminen.
Nauti makuhermoja kihelmöivästä vaihtoehdosta.
Ruuan voi myös tehdä täysin vegaanina, mutta se on toinen päivä se.



Ja hyvää ruokaa ei ole olemassa ilman kunnollista jälkiruokaa:

Elikkäs siihen tulee:
banaania (neljä kappaletta)
2dl kermaa
200g suklaata
sokeria ~ ruokalusikallinen
Vanilija jäätelöä.

Kuori ja puolita banaanit pituus ja keskeltä. laita lasivuokaan tai johonkin edellämainittuun ja voitele se sitä ennen rasvalla. Lado banaanit vuokaan ja kaada puolet kermasta sekaan. Sirttele sokeria pinnalle ja laita uunin keskitasolle 175 asteeseen. (sama, missä pulllat olivat aikaisemmin). Aika jonka banaanit ovat uunissa on noin 15-20 minuuttia. Kunnes ne ovat kauniin ruskeita sekä pehmeitä.

Tässä vaiheessa otat sitten kattilan hellalle ja laitat sen levylle, joka on kuutosella. Laitat nokareen rasvaa ja katsot kun se alkaa sulamaan. Sen jälkeen hiljennä levy ykköselle ja lisää kerma. Kerman lisättyä laita myös suklaa kattilaan, suklaan merkillä ei ole merkitystä vain sillä pidätkö siitä!? (Voi olla myös maustettua suklaata esim. minttu krokantti marabou).
Sekoittele hiljalleen kattilassa ja anna suklaan sulaa kerman sekaan. Tämän jälkeen lisää pala jäätelöä sulaneeseen suklaaseen. Sulje levy ja ota suklaa jäähtymään tiskialtaalle.

Banaanien olessa valmiita ota ne pois uunista ja kaada suklaa niiden päälle, anna jäähtyä ja imeytyä ~10min ennen tarjolle asettelua. (HUOM! tarjoile kuitenkin banaanit lämpiminä)
Annostele banaanit ja kastike lautasille, leikkaa iso viipale jäätelöä kaveriksi ja A´la carte olet hurmannut vanhempasi, seuralaisesi tai kaverit. Tai vain yllättänyt itsesi keittotaidoillasi.

Jatketaan huomenna, nyt sulattelen hyvin valmistettua poikamies ruokaa poikamies asunnossa.
P.s suuri kiitos Mikolle, jonka keittiössä saan asua ja tehdä tätä pientä projektiani.
P.P.s Kealle, kun uskallat syödä ruokiani ja kuunnella minun ja Mikon puheita.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.