IRC-Galleria

myyra

myyra

Katselmuksen tiellä, on totuus unohtuva unohtava

RentouttavaaPerjantai 24.10.2008 19:28

Päivän piristykset Top 5:

Nainen jolla on kauniit kengät ja jalat

Tuntematon tulee puhumaan.

Sadepäivät ja nukkuminen

Hyvä ruoka

Mä oon luullu et sä oot homo, olettamuksetUnohdusLauantai 18.10.2008 01:47

Mä unohdin äsken ajatukseni..

ElämäLauantai 18.10.2008 01:28

Tajusin suuren viisauden, kun kävelin.
En vain enää muista mikä se oli.

MaatalousTiistai 07.10.2008 23:25

Otetaan esimerkiksi Ohra. Sen hinta tuottajalle on tällä hetkellä 16e Tonni, eli ei juuri mitään. Jos hehtaarista ohraa tulee 3-4tonnia tulee se sinulle tuottamaan 42-58€. Jos lasketaan kaikki kulut mitä sinulla menee tuon ohran viljelyyn, niin jäät auttamattomasti pakkasen puolelle. Keväällä kylvöaikaan polttoöljyn hinta oli 1-1.07€ eli todella julmettu. Apulantaa menee hehtaariin 400kg ja Tonni apulantaa maksaa 700€ (nousua edellisvuoteen yli 30%). Myrkyt ja torjunta-aineet maksavat helpostikkin sen 100€ per hehtaari. Tulee puinnin aika ja ohra pitää kuivata, kuivuriin menee koosta riippuen noin 16Tonnia ohraa, se kuivaa niitä 4-8tuntia. Tunnissa kuivuri kulutaa 20litraa polttoöljyä, sähköt päälle. Nyt ollaan jo miinuksella aika rankasti, vai kuinka?

Sitten ollaan vielä laskemassa ruuan veroprosenttia, suuret automarketit/kauppaketjut polkevat hintoja. Ostavat sieltä, mistä halvemmalla saavat. Eli ulkomailta. Onko se mielestäsi oikein?

Viljelläänkö suomessa pelkkää tyhjää ja jäädään auttamattomasti miinukselle, ei onneksi. Onneksi on maataloustukea saatavilla. (Määrä laskee koko ajan, pienille viljelijöille ja eikä sitä liikaa suurillekkaan anneta). Eli sitäkään ei ole kohta saatavilla. Ja se auttaa vain saamaan kulut katettua. Kalustokin on pidettävä kunnossa, jotta voidaan ensikinvuonna tehdä sama kierros, uudestaan ja uudestaan.

Eikö ihmisten olisi jo aika herätä ja alkaa ymmärtämään ongelmaa. Meillä ei oikeasti ole kohta kotimaassa tuotettuja maataloustarvikkeita. Ne ajetaan lailla, säädöksillä, ihmisten kulutustottumuksilla, suurien ketjujen monopoleilla alas. Ei isot kaupat osta suoraan viljelijältä tuotteita, vaan ne menee tukkujen yms. kautta. Laatu kärsii, tuoreuskärsii ja sitten valitetaan miksi ei ole saatavilla sitä ja tätä.

Maatalous ei tällähetkellä ole "tuottoisa" bisnes. Lehdissä kirjoitetaan että se ja se maanviljelijä saa tukea sen ja sen verran. Niin toivottavasti edes hieman tämän jälkeen saatte käsitystä, mitä maatalous maksaa, mitä kuluja siihen kuuluu. Tiedän että tämä on täysi pintaleikkaus ja kenties ei loppuunlaadittu. Siitä kenties kuitenkin saa osviittaa ja ensikerralla kun menette sinne suureen hypermarkettiin niin jättäkää edes vihannekset sieltä ostamatta ja menkää torille. Tuoreus ja laatu on varmaasti parempaa. Hinta voi olla hieman kalliimpaa, mutta se on suurempi tuki maataloudelle ja torien kannattavuudelle.

Torikaupasta myöhemmin lisää...

[Ei aihetta]Lauantai 04.10.2008 01:54

Jatkoa päiväseen.

Koulukiusamisesta on puhuttu paljon, että siihen pitäisi satsata resursseja ja saada jotakin aikaan. Mitään ei kuitenkaan näytä tapahtuneen, kuisaajat kiusavat ja kiusatut voivat huonosti. Missä vika?

Onko se lähtöisin suurista luokkakoista, vai suoranaisesta vanhempien välinpitämättömyydestä?
Eikö lapsi saa tarpeeksi huomiota osakseen kotona, joten sitä pitää hankkia kyseenalaisin keinoin. Toista satuttamalla, tietoisesti tai tahattomasti. Asioita hyssytellään, niistä ei puhuta oikeilla nimillä vaiket asiat tahdotaan kierää ja sulkea pytälaatikkoon.

Seksuaalinen ahdistelu, sanoin ja teoin!

Tänään saatiin iltalehdestä lukea, kuinka Tanja Karpelaa oli ahdisteltu seuksuaalisin sanoin eduskunnan käytävässä, WTF? Onko seksistinen kommentti, jonkun vaatetuksestä sukupuolista häirintää, todellakin lehtien palstatilaa saava otsake? Missä on lehdistä ne uutiset, että 14 vuotiaan vanhemmat ei välitä, juovat vain viinaa ja antavat lapsen pärjätä omillaan?

Välillä tuntuu, että olemme menossa enemmän ja enemmän amerikkaa kohden, Tyhmimmät ja rikkaimmat saavat päättää asioista, muiden katsoessa ja ihmetellessä vierestä. Toivottavasti siellä ne ymmärtävät valita edes Obaman uudeksi presidentikseen. Lopettaakseen sodan mustasta kullasta ja "maailman poliisin viitan laskeakseen" .

Maatalous jääköön seuraavaan kertaan ja sitä ruodittakoon sitten urakalla.

Maailma vaikenee, minä en!

-------Perjantai 03.10.2008 18:00

Ken vanhoja muistelee, sitä sikulla silmään.

Palatakseni kuitenkin vanhoihin tapahtumiin, niin valitetaan että ei ole kaupungilla rahaa, ei tarpeeksi veroäyrejä, ei valtiolta tukea yms. Voidaanko katsoa itseä peiliin ja miettiä uudestaan?!

Kuinka se vaikuttaa talouteen, kun 100 000 nuorta aikuista ajetaan pois kaupungista tuhlaamaan rahojaan. Ei tietenkään mitenkään, ei sillä ole vaikutusta talouteen tippaakaan.

Ajetaan muutama koulu alas, tehdään kuntaliitoksia yhdistetään kaikki lukiot yhdeksi jättikompleksiksi. Luokat pois, kellään ei enää ole samaa ryhmäytymistä, tuttuja naamoja yms.

Mitä tulee nuorten käyttäytymiseen, ikävimmät tapaukset on kun jo Ala-asteelaiset on viikonloppusin örveltämässä kaljapullo kädessä. Mihin tämä on menossa? Miten asiaan puututaan? Voiko koulu irtisanoa itsensä kasvattajan tehtävästä, pitäisikö kouluille antaa omat nuorisotyöntekijät jo Ala-asteille. Ylä asteilla ne on onneksi jo yleistymässä.

Kuinka vanhemmat saadaan mukaan kasvatukseen, kun paineet työmarkkinoilla on mitä on? Onko oikein lastakohtaan, että lapsi menee kouluun 08.00 pääsee sieltä 12.00 jälkkäriin siitä suoraan ja vanhemmat hakee 17.00. Ruoka, sitten harrastukseen ja kotona 20.00. Lapsi tekee 12 tuntista päivää, niin ei ihmekkään että on keskittymisongelmia, vaikeuksia yms. Koulussa.

Saati niinpaljon puhuttu "vanhempien ja lasten laatuaika" Katin kontit, minä sanon. Se että väen vängällä pyritään pitämään yhteistä aikaa, otetaan kissat pöydälle ja "keskustellaan" Ei se toimi. Sen pitää tapahtua huomaamatta, sitä suuremmin stressaamatta siinä iltapäivä/ilta askareiden ohella.

Koulukiusauksestakin tekisi mieli sanoa muutama sananen, mutta se jääköön seuraavaan kertaan

KunnallisvaalitPerjantai 03.10.2008 13:30

Nuoruus on valttia, näissä vaaleissa. Se on hyvä!
Itse vain olen niin täynnä niitä suuria suunnitelmia, elämääkin hienompia lausahduksia ja mitänsanomattomuutta. Suorastaan välillä pistää vihaksi, se miten kunnan asioita hoidetaan, palveluita ajetaan alas ja annetaan ihmisten riutua pahassa olossaan.

1. Lama aikaan tehtiin huonoja päätöksi, ajaa palvelut alas ja tänä päivänä karsitään siitä tapahtumasta. Nuorilla on enemmän ongelmia, koulussa, kotona, kadulla.. "Pää ei niin sanotusti ole kunnossa". Tämä pää ei kunnossa osasto saa terrorisoitua muuta nuorisoa niin paljon kuin haluaa, kukaan ei enää huomaa matti meikäläistä jolla ei ongelmia.

2. Liikenne, autot pois kaduilta ja pyörä perseen allle. Ei olisi kohta enää ylipainoa, veripainetta.. Ihmiset liikkumaan, liikuntapaikat siihen kuntoon että niihin voisi mennä kuntoilemaan. Satsata hieman erilaisiinkin lajeihin, ei JALKAPALLO, PESÄPALLO, JÄÄKIEKKO. Muitakin lajeja on, jolle voi antaa avustusta.

3. Vaalijärjestelmä pitäisi muuttaa niin, että äänestys tapahtuisi puolueelle. Valitset puolueen, taitat ehdokkaan Vasemisto 1.Matti Meikäläinen 2. Minna Meikä 3. Ville Vallaton ja se jolla on puolueesta eniten ykkössijoja on puolueen "Ääniharava".

*Ajattelu ei maksa mitään, sillä voi jopa tienata*

KunnallisvaalitPerjantai 03.10.2008 00:53

Perkele sanon minä!

Taas on meneillään yhdet turhaakin turhemmat vaalit. Pitäisi äänestää sitä ja tätä, ja jos et niin tee olet huonoakin huonompi ihminen. Jos et äänestä, et voi vaikuttaa. Saati valittaa. Niin, onhan se noinkin, mutta ketä noista 300 taulapäästä äänestät? Kukin valehtelee naamapunaisena, että kyllä meidän puolue hommat hoitaa, kyllä minä asiat saan paranemaan. Uskokoon ken tahtoo, uskoni on horjuva.

Itsekeskeisiä, omaneduntavoittelijoita, hihhuleita, isomahaisia sekä hulluja. On siellä mukaan näköjään mahtunut pari rikasta jyllenbergiäkin. Onko tässä se kaikki repertuaari, mitä tarjotaan?!

Mitä 18vuotias nulikka voi tehdä 50vuotiaiden perseitä tujottavien ukonrähjien kanssa? Pistää päälleen minihameen ja kaupata persettään, että saa ne tukemaan ajatustaan kouluruuan lisärahotuksesta, että saadaan lisää kasviksia? Tuntuu niin käsittömältä ja hullulta taas kerran, kukaan ei edes kuukauden päästä muista ketäs sinne tulikaan valittua.

Eikö olisi helpompaa satsata tuokin raha, mitä menee mainoksiin, valokuviin, kestitykseen, valittujen kokouspalkkioihin yms. Ohjata sinne minne sitä tarvitaan? (Mutta eiväthän isomahaiset ukot, ja sirosääriset rouvat enää muista mitä siellä kokouksissa pitikään tehdä. Vaihdetaan kuulumiset vaihdevuosista ja kesämökkien kalasaaliista. Mietitään vielä, oliko sitä jotain kokouslistalla).

Laittakaa edes omia ajatuksia, älkääkä puoluetta sekoittako kaikkeen. Puolue on hyvä asia, mutta ei voi olla totta, ettei teillä ole omia ajatuksia vaan kaikki on puolueen linjoilla. Meidän puoluessa ajatellaan, meidän puolueen tavoitteet..

Ja yrittäkää joku edes, että kaupungin rahoja ei tuhlattaisi kertakäyttömukeihin, munkkipossuihin ja kultakatriinaan. Jokainen toisi oman kuppinsa, omat eväänsä ja termospullon. Valinnaisesti voisi olla syömättä tai juomatta, kokous aikakin lyhenisi kun kaikki ei ravaisi hakemassa lisäkuppia sumppia, kun on se niin kallista kaupassa. 3.68 maksaa paketti reilun kaupan kahvia. Ja siitä saa keitettyä 60 kuppia, niin ei kupille hintaa ainakaan minusta liikaa tule. (0,0613333€)

*Ajattelu ei maksa mitään, sillä voi jopa tienata*

KämppäKeskiviikko 01.10.2008 16:30

Olisi varmaan aika löytää jo kämppä jostain. Alkaa juurettomuus pikkuhiljaa V-Ituttamaan.
Toisaalta toisten nurkissa asumisessa on puolensa, mutta ei sitä ikuisesti jaksa.
Jos jollain tiedossa kämppiä Rauman suunnalta, niin ilmoitelkaa....

[Ei aihetta]Tiistai 16.09.2008 16:57

Jos osaisin lentää, lentäisin pois.
Laulaa jos taitaisin, surua se tois.
Elämä on hetki, jota varten olemme täällä.
Huomenna ken ties, tieni on jo oleva.

Kukaan, ei kukaan voi tietää sitä.. Mitä mieleni on huutava.
Ei siihen auttaa voi mikään, vain varjo kaukaisen.
Tulkaa siis mukaan, ja olkaa kuin kotonaan
Minuutti elämästäni, taipaleeseen loputtomaan.

Silmät nuo ruskeat, valoon taitan.
Surun harteilta mereen laitan,
vain sinä ja minä.
Vai miten se olikaan?!

Tulkaa, noutakaa ja hakekaa!!!

Ihminen on itsensä tuhooja,
joka surulla murtaa ja rakkaudella rakentaa.
On sentään jäljellä hyvyys,
joka joskus näyttäytyy.

Älkää siis rakkaat lapset, vielä luovuttako.
Teille on tehtävä, myöhemmin suoritettavana.
On teidän tuleva kasvaa ja voimistua,
ohjata maailma pois radaltaan.

Saada aikaan pieniä puroja,
niistä kasvaa kohisevia koskia,
jotka järviin laskeutuu,
uuden elämän niin monelle antaa.

Kiitos ja kumarrus,
elämän humahdus.