IRC-Galleria

myyra

myyra

Katselmuksen tiellä, on totuus unohtuva unohtava

Poikamiehenkeitokirja osa111Torstai 19.04.2007 05:15

Tänään tai siis eilen oli vuorossa pyttipannu ja kirjolohipyöryköitä.

Ostoslista:
Perunoita 1kg
Sipulia 2kpl
Makkaraa (saarioisen lauantaimakkara maksaa 1.99kg ja se käy tähän hyvin)
Kirjolohipyöryköitä 400g
Kermaviili
Yrttisuolaa
Grillausmaustetta
Rasvaa
Kananmunia


Ensin hieman pestään perunoita, laitetaan ne kattilaan jossa on kylmää vettä ja lisätään 1-2tl lusikallista suolaa veden sekaan. Laitetaan levy suurimmalle ja nostetaan kattila siihen. Laitetaan kattilankansi paikoilleen ja laitetaan uuni päälle 200'c asteeseen. Laitetaan kello soimaan 25min päästä.

Kuoritaan ja pilkotaan sipulit kuutioiksi, pilkotaan noin puolet lauantaimakkarasta miehisiksi kuutioiksi. Odotetaan perunoiden kiehumisen loppumista pistämällä tämän jälkeen Pistetään kirjolohipyörykät uuninpellille jossa on leivinpaperi ja laitetaan uunin keskitasolle.

Perunoiden ollessa "valmiita" Laita paistinpannu kuumenemaan levylle ja lisää pannuun nokare voita. Pilko perunat keskeltä ja keskeltä kuutioiksi (kuoriminen ei ole tarpeen, jos olet pessyt perunat). Tämän jälkeen lisää perunat pannulle ja sekaan sipuli anna ruskistua pyöritellen niitä hiljalleen ~ 10min tämän jälkeen lisää siihen 1tl grillausmaustetta ja 1tl yrttisuolaa. Laita johonkin erilliseen astiaan odottamaan jälkikäyttöä.

Laita makkarakuutiot pannulle ja anna niiden ruskistua siinä. (rasvaa ei tarvitse lisätä, ellet välttämättä halua) Katso uuniin miltä kirjolohipullat näyttävät, onko mukava kullanruskea pinta ja onko vähän nestettä irronnut. Jos ei anna olla uunin päällä, jos taas näyttää kuvailemaltani niin ota uuni pois päältä ja anna pullien olla siellä rauhassa.

Nyt pitäisi makkaranpalojen olla mukavasti ruskistuneita, lisää pannulle jo valmiiksi tehdyt perunat ja sipulit. Sekoittele sekaisin keskenään.

Avaa kermaviili ja laita sinne 1tl grillausmaustetta ja 1tl yrttisuolaa, sekoita kastike valmiiksi.

Tämän jälkeen ota pullat uunita ja laita pyttipannun kanssa tarjolle.

Siinä on taas yksi ruoka valmiina, joka saa silmät pyörimään päässä.
Jatketaan taas huomenna, kun keksitään mitä saadaan kokkailtua.

P.P.S Jos käy niin, että et kuitenkaan saanut kaikkea syötyä kerralla, niin siitä saadaan tehtyä aivan uusi ruoka, laittamalla ne uudelleen pannulle ja tällä kertaa lisätään pari kananmunaa ruuan pälle ja paistellaan se pannulla ja lisätään ripaus yrttisuolaa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.