IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

Bukowski RevisitedMaanantai 23.04.2007 12:33

Aloin taas ajatella Bukovskia ja taitelijuutta. "What do you think about Hemingway? I never think about Hemingway" sanoi hän yhdessä haastattelussa jonka sisällytti sitten runoonsa. En tiedä tapahtuiko itse haastattelua. Sanottuhan voi tarkoittaa sitä ettei hän ajattele Hemingwayta hahmona, tai sitä ettei hän ajattele Hemingwayn tuotantoakaan. Ja luulen että kyse on ensimmäisestä, kyllähän mies harrasti kirjallisuuskritiikkiäkin, ja tuntuu ajatelleen kirjallisuutta aika lailla paljon melkein koko ikänsä.

Mielenkiintoista on ajatella ettei Bokowskia ehkä kiinnostanut kirjalijan hahmo vaan tuotanto samalla kun mies itse liitetään melkein aina vahvasti tuotantoonsa, kuten minäkin taannoin tein. Ja ajattelin että ensisijaisesti hänen elämänsä elämä teki hänen taiteensa. Mikä ei taida pitää paikkaansa.

Siinä Bukowskielokuvassa hän esittelee itsensä aina kirjailijana, ja kirjoittaa aina. Hän lukee kyllä vähemmän, mutta ehkä se on vain jätetty pois elokuvasta. Ja luulen että kirjoittamisen kautta hänestä tulee kirjailija, sen kautta että hän tarpeeksi kauan miettii miten asiat kuuluu sanoa. Sitä miettimistä on vain vaikeampi näyttää kuin asioita jotka tapahtuvat siinä sivussa ja kieltämättä osaltaan vaikuttavat hänen kirjoittamiseensa.

Eli kirjailijat kirjoittaa, elää ja lukee. Kahden jälkimmäisen arvojärjestys vaihtelee, mutta kirjoittaminen on välttämättömyys.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.