IRC-Galleria

nosoul

nosoul

Ohhoh, mullahan oli tällainenkin...

Usko, toivo ja rakkaus.Sunnuntai 02.03.2008 21:45

Perjantaina saamani puhelun mukaan auto oli sitten viimein valmis.
Takuuseen meni osat jotka aiheuttivat varoitusvalojen syttymisen. Käyntihäiriö johtui kylläkin rikkinnäisestä ilmamassamittarista jonka hinta asennuksineen asettui vajaaseen 700eurooon.
Vielä kun työnvastaanottaja selitti silmät suurina ettei kyseinen osa ole voinut hajota tuossa rytäkässä, jota olen muuten käsitellyt aikaisemmissa päiväkirja merkinnöissäni, oli rauhallisen miehenkin päivä pilalla.
-"On se kumma että auto toimi täysin ennen haveria ja nyt te sanotte ettei se ole voinu rikkoutua siinä rytäkässä?"
Mies pureskeli hetken huultaan ja sanoi sitten esitettävänsä minun kantani vakuutusyhtiön edustajalle ja katsotaan mitä tapahtuu. Nyt ollaan mielestäni kohtuuden asialla.
Lauantaina sitten tuli nautittua ajamisesta omalla autolla. Jopa niin paljon että illalla hain kaveri-pariskunnan kyytiini ja tarkoituksenamme oli suunnata kahvittelemaan.
Pian auton liikkeelle lähdön jälkeen alkoi kuulua omituista rahinaa. Mitähän viddua? Auto sivuun ja ihmettelemään. Ei terve! Rengas tyhjänä! Nooh, olimme lähellä hultoasemaa, josta rengas täytettiin jotta saimme ajettua sen tallille. Rengas pois alta ja varapyörä tilalle. Ensin aiheutti päänvaivaa varapyörän vanteeseen liian lyhyet pultit. Pidemmät sitten löytyivät pitkällisen etsinnän jälkeen eripuolilta takaluukkua. Seuraava ongelma muodostuikin sitten jo haastavammaksi.

Kun auto oli lopulta niputettu ja kädet pesty oli tarkoituksena ajaa auto ulos hallista mutta joku tai jokin oli päättänyt toisin. Auto kyllä startasi muttei lähtenyt käyntiin.
Ei perkkele voi olla totta!!! Ei voi olla. Siinä sitä hetken jo mielessä pyöri ajatus josko olisi ottanu vieressä seisseen pyöräkuormaajan ja hieman silotellut autoa sillä.
Ihan vaan sen verran että lopputulos olisi muistuttanut rusinaa! Oikeasti. Ei voi olla totta!

Vitutuksen laannuttua rupesimme tutkimaan mikä tuota viimepäivinä pientä epäluottamusta nauttinutta autoani oikein vaivaa... Vikaa etsittiin joka puolelta ja lopulta tulimme siihen tulokseen ettei bensapumppu pyöri. Tutkimme sulakerasioita sekä auton sisältä että konehuoneesta kunnes tajusin että takaluukussa on niitä lisää. Takaluukku auki ja vararenkaan kätkevää pohjalevyä raolleen. Ensimmäisenä silmiin osuu iso musta rele joka ei ole pohjassa.
Ei juma... Rele pohjaan ja auto käyntiin. Rele oli ilmeisesti irronnut kun varapyörä nostettiin pois takaluukusta. Hetken Saksalaisia insinöörejä kirottuani totean hiljaa mielessäni että on se hyvä etten ole ihan NIIN impulssiivinen ihminen ja jätin auton paskaksi murjomisen toiseen kertaan. Loppuilta menikin sitten näyttävien luisujen saattelemana, kesärenkaan toimittaessa toisen takapyörän virkaa.

Jännityksellä jään odottamaan mitähän sitä seuraavaksi...

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.