IRC-Galleria

nosoul

nosoul

Ohhoh, mullahan oli tällainenkin...

Kuka pelkää poliisia?Perjantai 23.05.2008 20:02

MURINAA ja MARINAA liikenteestä...


Viimepäivät ovat olleet levotonta aikaa meille motoristeille.
Poliisi on aktiivisempi kuin koskaan ja nimenomaa moottorisoiduilla, kaksipyöräisillä, kehonsiirtimillä liikkuvat ihmis-merkkiset nisäkkäät ovat olleet suurennuslasin alla.

Moottoripyörällä edes lievää ylinopeutta (ja nyt ei siis todellakaan puhuta mistään niskantaittonopeuksista) ajava ihminen kun tuntuu nykyään olevan samalla viivalla murhamiesten ja orpojen kiduttajien kanssa... Vähintään.

Niin sanotut "siviilipyörät", jotka ovat mahdollisesti samanlaisia muoviluoteja kuin omasi, ovat lisääntyneet myös rajusti.

Tälläisen pyörän tunnistat vasta sitten kun olet hiljentänyt juuri alkaneelle 60km/h rajoitus alueelle, poliisin sanoin "liian myöhään" ja äsken perässäsi kurvaillut motoristi liimaantuu takapyörääsi ikäänkuin haastaakseen sinua kilvan ajoon. Jos kuitenkin viisaana ihmisenä hylkäät tämän haasteen niin hetken kuluttua alkaa haastajan katteiden sisällä vilkkua jo lorussa vanhan talomaalarin käyttämiä sävyjä. Sinistä ja punaista. Tästä siis tunnistat siviili-poliisi-pyörän!

Toki poliisi on ottanut tarkkailuun myös muun mootorisoidun liikenteen. Tällä uudella ns. "nollatoleranssilla" nopeuksien ylityksen suhteen saadaan taas lisää rahaa valtion kassaan ja täysin järjettömällä tavalla!

Eihän voida olettaa että jokainen tietää ajamansa ajoneuvon mittarivirhettä. Eihän?
Varsinkin nyt, kun ainut laite mistä kuljettaja näki ajoneuvonsa todellisen nopeuden, eli navigaattori, ollaan kieltämässä niin ettei se saisi olla kuljetajan näkökentässä!
Autosi mittarivirhe kun voi olla jopa 10km/h suuntaan jos toiseen!

Peräkkäin menee siis kaksi autoa ja molempien matkanopeusmittarit näyttävät samaa lukemaa. 80km/h.

Toisen auton todellinen nopeus saattaa olla 70km/h. Hän siis "köröttelee tien tukkona". Takaa tulevan auton mittari näyttää samaa 80km/h mutta hänen todellinen noputensa voi olla esimerkiksi 86km/h. Hän siis "kaahaa" ylittäen reilusti tämän uuden nollatoleranssin rajat.

Kyllä. Liikenneonnettumuus ja liikennekuolemien tilastot ovat surkeaa luettavaa mutta suurin osa vakavista tai kuolemaan johtaneista kolareista on kohtaamisonnettomuuksia.

Entäpä kuinka monta prosenttia noista kohtaamisonnettomuuksista johtuu joko päihteistä tai sairaskohtauksista??? Tarkkaa prosenttia en muista, enkä sitä siksi tähän uskalla kirjata, mutta iso se oli.

Onhan siis totta että kun rattijuoppo törmää sinuun maantiellä, on sinulla parempi mahdollisuus selvitä kolarista vammoitta, jos rattijuppo ajoi matalampaa nopeutta!

kysyisin kuitenkin että onko silloin ongelmaa lähestytty oikein?

Kiitos ja anteeksi.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.