IRC-Galleria

penniliini

penniliini

kiivetään sit perse edellä puuhun

Maanantait on niin masentaviaMaanantai 27.10.2008 14:34

Tänää taas maanantai, voi kuinka vihaankaan maanantaita. Maanantai on se päivä kun heräät ja menet alakertaan saaden heti listan asioista joita sinun tulee tehdä. Maanantaina tehtäväksesi kaatuu kaikki minkä vain on voinut viikonloppuna jättää odottamaan maanantaita ja sitä että perheen aupair, nykyajan tuhkimo voi asian hoitaa. Kuinka masentavaa onkaan maanantaina aloittaa töitä tiskivuorelle, likaisten vaatteiden vuorella, imuroimalla ja luuttuamalla samat lattiat jotka teit viimeisenä perjantaina, järjestelemällä kaiken mikä on viikonlopun aikana liikkunut paikaltaan, siivoamalla koko viikonloput leikit lasten lattialta. Voi maanantai on se päivä kun ei haluaisi nousta kuulemaan työlistaansa ja tuntemaan oloaan palvelijaksi.

Olohan on muutenkin niin tuhkimo. Ei ole hostmaman kovin monesti tarvinnut imuriin tarttua täällä oloni aikana, moppiin vielä harvemmin. Lattioiden pesu ja imurointi ovat minun hommiani, imuri on lemmikki norsuni joka hyrisee miltei joka päivä. Ja kun paikat sotkeutuvat normaalia nopeammin niin aamulla vain kerrotaan mitä tänään tehdään, minkä sille voi että eilen teit sen kertaalleen kun lapset valtasivatkin illalla keittiön. Kivahan se on että sinua ohjeistetaan kokoajan. Lista on loputon minkä aamulla saat hommaksesi ja eihän perheen äidin tarvitse tehdä mitään.

Ei tämä työ tapa, eikä tämä niin raskasta ole, mutta en koe tätä aivan normaaliksi aupairin työksi, olen ennemminkin siivooja. Ja kun vertaa siivoojan ja aupairin palkkaa, niin siinä on sellainen iso ero. Kun on aupairina ja töitä on 6 tuntia päivässä kohdallani se tarkoittaa sitä että neljä tuntia siivoat, teet ruokaa ja järjestät keittiötä. Lasten kanssa leikit tai ehdit viettää aikaa sitten pari tuntia, mutta sinäkin aikana yleensä puoliksi hoidat jotain mikä pitää tehdä. Siivous ei ole vapaaehtoista, siivous on se työ.

Ihanaa vitsiäkin täällä heitetään. "Nyt kun lapset siivoavat niin eihän sinulle Jenni jää hommia, pitäisiköhän palkkaa jo laskea." Niin siis eihän täällä paista edes läpi se että olen siivooja. Lapsetkin asennoituneet siten että teen heille kaiken, ja pakkohan se on lapsia lelliä enemmän kuin oma ymmärrys kestää, koska vanhemmat olettavat sitä. Lasten kutsuun pitää vastata 24/7, ei lapsi voi kahta kertaa joutua pyytämään. Ja jos olet laittanut leivälle makkaran ja juuston väärinpäin se on maailman loppu. Ruokailut yleensäkin, koska on pakko katsoa että lapset syövät. Lapset joilla on ikää 4 ja 6, eivätkä he osaa istua pöydässä tai ainakaan keskittyä syömiseen. Valehtelematta ruokailu kestää tunnin ja silti tulos voi olla varsin laimea. Niin eikä meillä nirsoilla, mutta peruna menee vain ranskalaisten muodossa ja riisiin ei kosketa pitkällä kepilläkään.

Välillä sitä miettii josko perhettä vaihtaisi, mutta en nyt tiedä onko muuallakaan sen parempi. Täällä työ ei ole se aupairin työ, mutta sentään vapaa-aika pelaa loistavasti. JA sillä vapaa-ajalla en tahdo perheen kanssa olla, koska äiti haluaa omia lapsensa ja hostmamahan tietää kaiken, älä koeta sanoa omia mielipiteitäsi tai keskustella kuten aikuiset. Sinut tullaan polkemaan maanrakoon. Ja muista, että sinun hostmamasihan on "tosi rentotyyppi", koska hän sitä sanoo päivittäin. Aupair hyväksyy ja mukautuu kaikkeen, Aupair kunnioittaa ja alistuu, hostperheen ei sitä tarvitse tehdä. Aupairin ja hostperheen suhde on täysi työsuhde.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.