IRC-Galleria

piikkipaa

piikkipaa

kaikkien protagonistien antagonisti!

Petteri / Juggling Jugulars kirjoittiLauantai 17.05.2008 11:13

Jantsa (1969-2008) R.I.P.
Our dear friend has died on Sunday 11.5.2008. Really big loss. We miss him so much... Jantsa, rest in peace.

"Tutustuin Jantsaan 80-luvun loppupuolella, kun hän yhdessä Ekun ja muiden Vaasan punkkareiden kanssa järjesti punk-keikkoja lähinnä Vaasan nuorisotalolle. Hänen avullaan pääsimme myös, silloisen bändini, Sabotaasin kanssa keikalle Vaasaan.
Vuoden 1989 syksyllä perustettiin Lapualla Juggling Jugulars, josta n. vuoden kuluttua ensimmäinen basisti Jani-Markus lähti pois ja jäimme ilman basistia. Olin Ekkuun (joka siis oli Toisen Vaihtoehdon toimittaja lehden alkutaipaleella) yhteyksissä aika paljonkin tuolloin, ja hän kertoi että Jantsan bändi Treblinka oli hajonnut osan bändiläistä perustettua Klamydian - siinä olisi hyvä basisti vapaana! Jantsa aloitteli tuolloin myös Toista Vaihtoehtoa, mutta suostui kuitenkin tulemaan bändiin. Ekat treenit pidettiin joskus syys-lokakuussa 1990. Jantsa saapui treenikämpälle yhdessä Rikun kanssa (ex-AKK, nyk. Klamydia), kivaa oli ja homma lähti ripeästi käyntiin - kahden viikon päästä studioon ja eka 7" pihalle...
Jantsan tietämys ja näkemys innoitti meitä valtavasti. Hän oli jo käynyt inter-railillä tsekkaamassa Euroopan punk-mestoja ja jotenkin tästä itsekin inspiroituneena päätimme kokeilla järjestää ensimmäisen kiertueemme Eurooppaan kesällä 1991. Jantsa hoiti puolet kontakteista ja minä toiset puolet ja näin saatiin jotenkin 13 keikkaa kasaan. Jantsan opastuksella tutustuimme ns. pakollisiin nähtävyyksiin mm. Hampurin Hafenstrasseen, Wienin Flexiin (joka vuonna 1991 oli vielä upea punk-luola maalauksineen) ja Stuttgartin Neckarstrasseen - joka tuskin enää on punk-keskus (?).
Jantsan JJ-vuosina 1990-2006 soitettiin 322 keikkaa, matkustettiin kymmeniä tuhansia kilometrejä ja koettiin paljon. Paljon muistoja.
Jantsan merkitys bändillemme - saati sitten TV:n kautta koko Suomen punk-scenelle - oli valtava. Se innostus ja omistautuminen säilyi aina sinne syyskuuhun 2006 saakka, jolloin shokkiuutinen aivoverenvuodosta tuli tietoomme... Onneksi saimme soittaa Jantsan kanssa upeat 2 keikkaa Norjassa, ennen kuin kohtalo puuttui peliin. Jäi hyvät muistot viimeisistä keikoista hänen kanssaan.
Jantsa oli yksi hienoimmista ihmisistä, jonka olen koskaan saanut tuntea - aina miettimässä asioita parhain päin ja valmiina auttamaan.
Ikävä jää rakasta ihmistä. Lepää rauhassa." 13.5.2008 Petteri/Juggling Jugulars

http://www.punkinfinland.net/bands/jugulars/jjnews.htm

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.