IRC-Galleria

piikkipaa

piikkipaa

kaikkien protagonistien antagonisti!

Toisen Vaihtoehdon tekijät kirjoittiLauantai 17.05.2008 11:18

Jantsa 1969-2008 RIP

Jani "Jantsa" Kärkkäinen poistui keskuudestamme 11.5.2008. Jantsa oli aktiivinen toimija Suomen punk-scenessä. Parhaiten hänet muistetaan Toinen Vaihtoehto -zinen päätoimittajana. Vuonna 1989 ilmestymisensä aloittanut, "alakulttuurisäpinän tiedotuslehtiseksi" itseään kuvaava lehti kasvoi hyvin tärkeäksi, kuukausittain ilmestyväksi tiedotuskanavaksi Suomen punk-scenessä aikana, jolloin internet ei ollut vielä yleistynyt.

Jantsa toimi Toisen Vaihtoehdon päätoimittajana numerojen 0-201 ajan. Käytännössä lehti oli hänen elämäntyönsä, jotain johon hän uhrasi suuren työmäärän ja joka myös henkilöityi hyvin vahvasti häneen itseensä. Jantsan saatua aivoverenvuodon syksyllä 2006 lehti piti pienen tauon, mutta on jatkanut uusien tekijöiden voimin säännöllistä ilmestymistään alkuvuodesta 2007 saakka.

Jantsa myös soitti Suomen eturivin punk-yhtyeisiin kuuluvassa Juggling Jugularsissa yhteensä 17 vuoden ajan. Aikaansaavana ja aktiivisena ihmisenä hän oli mukana elämänsä aikana monessa muussakin: mm. Treblinka-yhtyeessä, Verenpisara-zinen tekijänä, keikkajärjestäjänä jne.

Jantsa oli anarkisti, pasifisti ja punk, hiljainen ja vaatimaton ihminen, mutta sitäkin aikaansaavempi, sekä ajattelija että toimija, monessa suhteessa hyvin esimerkillinen ihminen.

Lepää rauhassa, ystävämme.

Arto Hietikko, Markku Hirvelä ja muut Toisen Vaihtoehdon tekijät ja avustajat

http://www.punkinfinland.net/tv/

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.