IRC-Galleria

sadesusi

sadesusi

en käy täällä juuri koskaan.
Tällä kertaa viikkoja on 35+6 eli alle kuukausi laskettuun aikaan. Mitä nyt neuvolan täti epäili lasta hieman isohkoksi (mitä, ei voi olla, enhän minä *köh* ole yhtään syönyt edes *köh* sokeria........) ja pelotteli, että tarpeen tullen jopa aikaistavat synnytystä. Mieluummin tietysti niin, kuin että pitäisi ängätä nelikiloista tai turvautua sektioon (keisarinleikkaukseen).

Toisaalta sektio kuullostaisi erittäin houkuttelevalta vaihtoehdolta näin synnytysvalmennuksen jälkeen. En tiedä tosiaan olenko päästäni vialla vai mitä, mutta synnytys KAMMOTTAA tällä hetkellä. Jos asian ilmaisee näin humoristisesti, niin tulin siihen tulokseen, etten synnytä. Synnytysvalmennukseen kyllä ohjattiin menemään silloin, kun synnyttäminen alkaa tuntua jotenkin järkevältä ajatukselta, mutta en arvannut, että tilaisuus voisi olla vielä tässä vaiheessa noinkin ahdistava. Toivottavasti tämä olo menee jossain vaiheessa ohi, ehkä unohdan ne kamalimmat kohdat. Jos ei, niin en todellakaan tiedä miten asian ratkaisisi. Puhumalla pelosta??

Valmennuksesta: Meille ensin selostettiin mitä synnytykseen kuuluu, eli supistukset, lapsiveden tulo, sairaalaan siirtyminen, sairaalan käytännöt, puudutukset ynnä muu kivunlievitys, isän rooli plaaplaaplaa, sairaalan synnytys- ja vierihoitotilat sekä tietysti varsinaisen synnytyksen edistyminen ja ehkä vielä jotain muuta jonka taisin jo unohtaa.

Sitten. Se video. "Näytän teille sitten valmennuksen päätteeksi viisitoista minuuttia kestävän DVD:n, joka kertoo erään perheen tarinan." Okei, mikäs siinä, ei voi olla paha.

Video alkoi täysin viattomasti, kun vanhemmat kertoilivat ajatuksiaan odotuksesta ja synnytyksestä ynnä muuta. Yhtäkkiä oltiinkin jo sairaalassa. Sitten jo synnyttämässä. WTF?!!! Minä ja ainakin muut miespuoliset vaikuttivat kärsiviltä, vaikka synnytys oli selvästi hyvin miellyttävä versio. En voinut katsoa kuin osan videosta ja silti jäi "pieni" kylmä hiki niskaan. Yritin naurahtaa ja meinasi tunnekuohuissa jopa tulla tippa linssiin, kun vauva nostettiin äidin vatsalle, mutta... Se toisen kivun, vaikka todella urheasti DVD:n nainen selvisikin koitoksesta, katsominen ja kuuleminen vain oli minulle yksinkertaisesti liikaa.


Olisin todella tyytyväinen, jos en menettäisi yöuniani valmennuksen takia. Olisi vielä ruotsin yo-kirjoitukset edessä. Muut kirjoitukset meni flunssaisena, ja äikän esseekokeessa minulla oli kaiken lisäksi järkyttävä silmätulehdus. Että näin tällä kertaa, raskaana ja vielä kaiken maailman pöpöt päälle.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.