IRC-Galleria

tiijja

tiijja

my name is very fucking confused
näinhän se vaan on. yksi yö kun en saanut unta rupesin miettimään, että lähes kaikki lempparit on brittejä. siitä ei päässy yli eikä ympäri.

briteistähän kaikki on lähtöisin. beatlesit ja rollarit sen aloitti kultaisella kuuskytäluvulla. beatlesithan on todettu monessa paikassa ekaksi pop/rock-bändiksi. tosin beatlesit oli aika paljon enemmän kuin pelkkä poppi- tai rokkipoppoo, koska ne on myös tehneet aika paljon muuta. balladeita (and i love her, if i fell, yesterday), heavy metal-tyyppistä musaa (esim. helter skelter, jota pidetään maailman ensimmäisenä hevibiisinä, i want you, revolution), bluesia (esim. yer blues, for you blue jne.) ja funkahtavia biisejä (come together), dancemusiikkia (tomorrow never knows). Sitten herroilta löytyy ihanan outo puoli, (strawberry fields forever, i am the walrus), voisiko tätä sitten epäillä niiksi teosten kokoelmaksi, joiden syntyä edesautti huumausaineiden aiheuttama luova tila. Joistain ei edes tiedä, mitä ihmeen kokeiluja pojat on harrastanu (revolution 9), ihan kuin oltaisiin musiikin rajojen ulkopuolella.

noh ei varmaan ole kovinkaan epäselvää, että mielestäni beatlesit on maailman paras musiikkipoppoo. mutta en todella perusta otsikossa olevaa väitettä tälle. kuten aiemmin mainisin, eräs yö pohdin tätä ja tulin siihen tulokseen, että melkein kaikki mun <3 lähellä oleva musa tulee briteistä. en kuitenkaan perustele jokaista valintaani yhtä perusteellisesti kuin ensimmäistä, vaan tyydyn luettelointiin.

diggailen erityisesti:

- beatles
- queen
- franz ferdinand
- muse
- blur
- kaiser chiefs

lisätodistelua väitteelle, eli joukossa on sellaisia bändejä, joitta en välttämättä itse kauheasti kuuntele, mutta merkittäviä musiikintekijöitä:

- rolling stones
- led zeppelin
- coldplay
- oasis
- the clash
- sex pistols
- radiohead
- the verve
- pulp
- the who
- manic street preachers
- suede
- travis
- placebo
- keane
- bloc party
- gorillaz

ja jos joku nyt sitten tätä sattuu lukemaan ja olemaan eri mieltä, niin aivan turhaa on tulla sitä hevilettiä moussaan ja heittään juttua et "no ärgh vittuuks siinä selität idiootti, iron maiden on maailman paras ja ainoa hyvä bändi". nää on kuitenkin kattokaas immeiset MAKUASIOITA. (mut oikeesti kyl maailman paras musa tulee briteistä. pakko sanoa viimeinen sana tähän.)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.