IRC-Galleria

zelurs

zelurs

markiisi taivaanrannan

Uusimmat blogimerkinnät

[Ei aihetta]Perjantai 11.05.2007 23:00

Vihdoinkin! Nyt sain haalittua viimeisetkin Petri Hiltusen albumit kasaan. Nyt mulla on ne kaikki! Eikä kestänytkään kauan. Tuntui oudolta, kun varhaiset Goretta ja Hysteria löytyivät helposti ja suht' halvalla, mutta Harmaan jumalan hetki ja Ontot kukkulat olivat kiven takana. Tai silloin tällöin Onttoja kukkuloita näki Huuto.netissä, mutta aina joku onnistui huutamaan viime metreillä enemmän. Nyt sitten tuli napakymppi, huuto.netissä oli myynnissä molemmat ja tällä kertaa pidin huolen, että sain ne itselleni.

87e niihin upposi, mutta kyllä se kannatti. Albumit ovat selvästi parasta Hiltusta. Harmaan jumalan hetki ja jotku varhaiset Conan -kuvitukset olivat ne, jotka aikoinaan saivat kiinnittämään hänen töihinsä huomion.. tai nyt kyllä valehtelin. Ensimmäisenä herra Hiltusen töihin kiinnitti huomiota ANKH-ropen kuvituksissa. Naureskeltiin kavereitten kanssa, et kuka tää Hiltunen on, et myö osattais tehdä parempia kuvituksia kuin hää. Emme tosin kiinnittäneet mitään huomiota siihen, että kirjoissa olevat isommat (ja laadukkaammat) työt, kuin ne hirviökuvat mille naureskeltiin olivat myös Hiltusen kädestä lähtöisin. Myöhemmin tuli sitten kuolattua hänen Conan -kuvituksiaan ja silmät tippuivat päästä, kun tajusi että on sama herra kyseessä, joka vastasi ANKHin kuvista.

Harmaan jumalan hetki ja Ontot kukkulat ovat niin täynnä yksityiskohtia, että näiden parissa viettää aikaa ja herra Hiltusen piirrosjälki on myös mielestäni näissä parhaimmillaan. Myöhemmissä töissä viivat ovat paksuuntuneet ja hänen jälkensä on tullut "pehmeämmäksi", mikä voi osaltaan johtua kai siitä, että nykyään hänellä ilmeisesti hommaa riittää, ettei kerkeä yksittäisten töiden äärellä viettää niin kauan aikaa. Tai jotain.

(niin, enkä ole katkera siitä, että kaveri löysi 90-l lopussa Harmaan jumalan hetken kirpparilta kahdella markalla..)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.