IRC-Galleria

synnytyskertomus.Tiistai 07.04.2009 21:48

pitää kait sitä sit tämmönenki kirjottaa viel ku muistaa kaiken:P
elikkäs.
pe 27.3
kierreltii koko pvä kaupungissa shoppaillen ja illalla käytii viel saunassaki. jossain vaiheessa sanoin voovalle että tämän vlopun aikana syntyy. oli semmonen olo. vaikkei ees supistellu tai mitään.
la 28.3, eli rv40+6
heräsin 5.30 ku supisteli jonkin verran. puol tuntii tuskailin siinä ja sit herättelin voovaa että taitaa tulla tänään lähtö. säännöllisesti supisteli koko ajan siinä, 4-10min oli välit koko aika. oksentelin muutamaan otteeseen. meinas ruveta oleen melko tuskasta niin soitin synnärille et sopiiko jos tuun tarkistuttaan tilanteen. sanoivat että joo tuut vaan sitte ku ei enää pysty olla. no, voova söi aamupalaa tässä ja minä menin suihkuun jos se olis auttanu. no effect:D siinä vähä jälkeen 9 tilattiin taksi ja ajeltii laitokselle.
pääsin sit heti käyrille puoleks tunniks ja parit kolmet supparit siihen tuliki sit. tässä vaiheessa olin 2cm auki eikä kaulaa enää jälellä. niinpä sain sairaalavaatteet niskaan ja pääsin huoneeseen. yritin keinutuolilla helpottaa oloa mutta tuli vaan paha olo. niinpä oksensin melkeen jokasen supparin jälkeen. kello oli varmaan joku 1 nii voova lähti käymään syömässä viel ku kerkes. yritin saada jtn pysymään sisällä et sais energiaa mut ei.
kätilöillä vaihtu vuoro ja sain aivan ihanan nyt, en tykänny aiemmasta. tämä uus passitti mut heti hierovaan suihkuun. jonkin aikaa autto mut sit tuntu et nyt tarvii kyl saada jtn lääkkeellistä helpotusta. tarkistettiin sit tilanne ja 3cm auki. epiduraalin sain sitte kello15 maissa. ei sattunu. kanyylin laitto käteenki tuntu enemmän. sit tuli täysin tuskaton olo. mahtavaa. sit meni huono oloki ohi ku ei tuntunu enää supistuksia ja pystyin syömään. sit ahtauduttiin voovan kans sänkyyn ja sai levähettyä jonkin aikaa.
viiden aikaan alko tuntumaan painetta. supistuksia tuli lujaa ja usein mutten tuntenu mitään. paineentunne kasvo ja kätilö tarkisti tilanteen. 9cm auki! nopiaa alkoki tapahtuun sit. käyskenneltiin sit voovan kans vähän. rupes tuntuun tosi tukalalta jo ja ponnistamisen tarve tuli. vedet ei ollu menny niinpä kätilö puhkas kalvot kello 18 ja sain alkaa ponnistella:)
27min ponnistelemisen jälkeen syntyi tyttö:) eli kello 18.27. pisteet 9/9/10. sain tytön kainaloon ja tikit alakertaan:D 3-4 tikkiä sain. epparin joutu leikkaamaan ja sit tuli pieni 1. asteen repeämä ku tyttö päätti syntyä nyrkki naaman vieressä. 300g oli verenhukka. 13min kesti sit jälkeisvaihe. eli koko synnytyksen kesto 13h 10min. osastolle päästiin sit kello22 ja voova lähti kotiin. ei paljoo tullu nukuttua kyl!
kaikenkaikkiaan hieno ja mahtava kokemus eikä minkäänlaisia kammoja jääny. eiköhän tuo vielä joskus tuu tehtyä uusiks;)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.