IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

"Vaatteet, vaatteet on mun aatteet!" lauloi jo Pelle Miljoona aikanaan. Vaatteilla viestiminen on yleismaailmallinen käyttäytymistapa. Vaatteet kertovat aina kantajastaan jotakin, halusimme sitä tai emme. Viettelevä ja seksuaalisen viestin sisältävä pukeutuminen kuuluu jokaiseen kulttuuriin, mutta on riippuvainen paikallisista yleisistä kauneus-, moraali- ja uskontoon liittyvistä käsityksistä. Kun jossain koristautuminen ihomaalauksin ja massiivisin koruin on seksuaalinen kutsu, toisaalla sitä ovat ihoa myötäilevät silkinohuet alusasut. Kuten länsimaissa.

Tietyt vaatekappaleet ja kankaat mielletään eroottisiksi. Naisilla toppatakki, flanelliyöpaita tai tuulipuku ei niihin yleensä kuulu, mutta esimerkiksi silkkinen vartaloa myötäilevä body tai satiininen alusasu viestittävät sanattomasti sensuellia kutsua. Eroottisiksi koetaan myös mm. lyhyet hameet ja syvään uurretut tai läpinäkyvät puserot, jotka voivat tuntua seksikkäiltä niin kantajan kuin katsojankin mielestä. Näissä makuasioissa kuitenkin korostuu yksilöllisyys.

Samoin kuin naisenkin, miehen eroottisuus voi korostua viestejä antavilla vaatteilla ja tyyleillä. Hyvänä esimerkkinä voi olla vaikkapa "Marlboro-mies", jonka kuluneet farkut ja jäänsiniset silmät sävähdyttivät. Tyköistuvat paidat ja tiukat housut paljastavat kantajansa vartalon muodot kuin kutsuna. Miehille on kehitetty myös "push-upit" eli alushousut, joissa penis istutetaan "taskuun" isomman vaikutelman aikaansaamiseksi.

Väreillä on myös oma viestinsä: Musta on monille seksin, aistillisuuden ja erotiikan väri. Valkoinen viestii viattomuutta, neitseellisyyttä ja puhtautta. Punainen on perinteinen suorasukaisesti seksuaalisuutta ylistävä, nautintoja ja hekumallisuutta korostava väri. Makuja on kuitenkin monia.

Katsoa saa, mutta ei koskea! Eroottisiksi mielletyt vaatteet naisen tai miehen päällä eivät ole yleinen kutsu seksiin. Kysymys on useimmiten ainoastaan pukeutumisen tyylistä ja mausta. Useat ihmiset nauttivat siitä, että vain näyttävät seksikkäiltä. Halutessaan pukeutumisensa viestivän eroottista kutsua, vaatteiden kantaja yleensä viestittää muillakin tavoin. Silloin käytössä ovat usein myös kehonkieli, ilmeet ja eleet. Eroottinen viettely onkin kuin monimutkaisin peli, jossa sanoja ei välttämättä tarvita.

Kumppanin viettelemisestä sensuellein asuin voi tehdä molemmille osapuolille nautittavan, hauskan leikin. Rohkea pukeutuminen viettelevään bodyyn, toppiin, silkkisukkiin, rintaliiveihin, sukkanauhoihin, korsettiin, minimekkoon tai sukkapukuun voi tehdä illasta ja yöstä aivan uudenlaisen kokemuksen.

Fantasioitakin on lupa toteuttaa. Pukeutuminen rooliasuun voi leikin ohella olla yllättävän kiihottavaa. Roolissa on jotenkin luvallisempaa ja turvallisempaa toteuttaa salaisiakin haaveitaan. Fantasia-asuja voivat olla vaikkapa poliisin univormu, sairaanhoitajan asu, palvelustytön asu tai lääkärintakki stetoskooppeineen. Kiihottavia voivat olla myös sotilaan, merimiehen ja moottoripyöräilijän asukokonaisuudet. Rooliasut valmistetaan usein kumista, vinyylistä tai nahasta, mutta ne voivat olla myös nylonista tai muusta "tavallisesta" materiaalista tehtyjä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.