IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Mielipiteet
Perustettu
27.6.2008
Tilastot
Käyntejä: 32 (1.7.2008 alkaen)
Koko
1 jäsen
Tyttöjä: 1
Ylläpitäjä
IkkunaRinsessa

Jäsenet (1)

IkkunaRinsessa
« Uudemmat -
Kiukuttaa!!!!

Voi jestamandeera noita höpötyksiä:
Kuuntelin kokoomuksen edustajien höpinöitä siitä, kuinka "lama tulee kansainvälisen talouskriisin vuoksi", vaikka rutikuiva fakta on, että
koko hempatin "kansainvälistä talouskriisiä" ei ollut edes tapahtunut ennenkuin lööpeissä jo selitettiin että lama tulee!

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200809138255828_uu.shtml

***

Hallitus kiittäköön "onneaan", että tuo talouskriisi tuli, sillä nykyinen hallitus pääsi puikahtamaan sen taakse piiloon!

Oikeasti he esiintyivät etusivun sankareina pelastamassa kansaa lamalta, johon heidän oma politiikkansa on Suomen ajanut!

Ja mitä ihmiset tekee?

Nielevät kaiken.
Itseasiassa esim. Kokoomus sai enemmän ääniä kuin ketään kunnallisvaaleissa!


Miksi, ihmiset: Miksi????

Eikö jo olisi aika äänestää heitä, joiden tietää perehtyneen asioihin ja tekevän muutakin kuin juoksevan "Suomi maailmankartalle" aatteidensa perässä hinnalla millä hyvänsä??

Eikä olisi jo aika siis perehtyä siihen, ketä äänestää ja mitä asioita kyseinen ehdokas ajaa ennemmin kuin siihen, kuinka karismaattinen kyseinen ehdokas mahdollisesti on tai kuinka supliikki kyseinen ehdokas on???

Eikö olisi aika perehtyä asioihin???

***

Niin, muurahainen on huolissaan.
Huolissaan siitä, että ihmiset osoittavat luottamustaan äänestämällä näitä, jotka noin selvästi laskevat yksilöiden tietämättömyyden varaan.

Huolissaan siitä, että ihmiset antavat äänensä kaksinaamaisille pettureille.

Ei kai vaimo, jonka mies lyö turpaan aina vaan, altista itseään kerta toisensa jälkeen saman kohtelun alle? Vaikka mies olisi kuinka kaunissanainen? Vaikka hän olisi kuinka älykäs ja osaisi vetää sellaista kulissia, että hän ei ole väkivaltainen;
~Kyllähän vaimo tietää totuuden! Hän on ollut paikalla! Häneen on kohdistunut se väärinkäytös!

Niin... Kyllä usein tuollaisessa tilanteessa se vaimo antaa anteeksi... Uskoo kauniisiin sanoihin... Uskoo, että omissa vaistoissa on jotain vikaa...
Uskoo mustan valkoiseksi.

Mitä yritän tässä sanoa, on, että:
Herätkää! Nyt on tosi kyseessä!

Nuo samat naamat ovat olleet tuolla hallituksessa istumassa jo iät ja ajat ja he kyllä tietävät, miten aiempiin esityksiin on suhtauduttu: He ovat olleet mukana päättämässä!
He ovat päättäneet, että toimitaan niinkuin toimitaan ja

-he ovat politikoineet hyvinvointivaltion mutaan!

Miksi ihmiset te sallitte nykyisen hallituksen (ja siis samojen tyyppien, jotka ovat olleet mukana edellisessäkin ja sitä edeltävässä..) olla edelleen mukana?

Kyllä anteeksi voi antaa, mutta uskallan väittää, ettei paljoa naurata kun kituutetaan laman kourissa.

Tämä lähetys päättyy meikäläisen osalta nyt tähän, mutta siltä varalta, että joku sellainen ihminen lukee tämän, joka vaikka kokoomukseen/keskustaan/jne kuuluu, niin:

Alkakaa nyt jo hempatti sentään tekemään yhteistyötä oppositionkin ja demareiden ja vasureiden ja kristillisten sun muidenkin kanssa!

Pahoinvointivaltiosta taas HYVINVOINTIvaltio!

~Reija Lempinen eli "thö muurahainen"
Me tarvitsemme lahjomattomia ihmisiä.

Koska: Se tulee.

“Iso paha” lama tulee. Puhkumaan ja puhaltamaan talomme nurin?

Oikeistolaisten edustajat tarjoavat ratkaisuja (esim. http://www.iltalehti.fi/uutiset/200809138255828_uu.shtml ), MUTTA:

Miettikääs ihmiset, kenen vastuulla tälläinen kehitys alunperin on ollut.

Uudestaan:

Ketkä ovat saaneet olla etupäässä päättämässä eu:hun liittymisestä?

Ketkä ovat saaneet olla etupäässä päättämässä sosiaalihuollon muuttumisesta ja elinkeinoelämän (=markkinatalouden) korottamisesta ja esilletuonnista?

KETKÄ SIIS OVAT ISTUNEET PÄÄTTÄMÄSSÄ TÄSTÄ KEHITYKSESTÄ, JONKA NYT HUOMATAAN JOHTAVAN SEKÄ YKSILÖTASOLLA, ETTÄ VALTIOTASOLLA ROMAHDUKSEEN,

-Ja siis lähes kaikkia koskettavaan pahoinvointiin?

Ketkä eivät myöskään ota mitään vastuuta tekemisistään, jotta oma asema ei missään nimessä vaarantuisi???

Oliskohan ne samat ihmiset, jotka etusivun juttuna nyt tyrkyttävät ratkaisujaan?

***

Pidetäänkö ihmisiä ihan idiootteina?

“Äänestäkää meitä, joiden ideat ovat osoittautuneet täysin susiksi, niin ME kyllä autamme teidät pois tästä kuopasta, jonka olemme teille kaivaneet… “ -Häh!!!!???

***

___Joku viisas on joskus sanonut, että “mielenvikaisuutta on toistaa samoja virheitä uusien tuloksien toivossa”:

Minun mielestäni kaikki siis olisi ok, JOS elinkeinoelämän edustajat, -siis oikeisto/keskusta-, edes myöntäisivät mokanneensa ja ottaisivat apua vastaan niiltä, jotka ruohonjuuritason asioista jotain tietävät ja tekisivät tämän yhteistyön nimissä-

-saadakseen kansalaisten ja kuntalaisten asiat OIKEASTI kuntoon….

….

…mutta ei.

***
Sen sijaan samat tyypit, jotka ovat ajaneet “me tiedämme kaiken ja osaamme kaiken”-aseenteellaan Suomen ahdinkoon, esiintyvät nyt “tieto-taitajina, jotka kantavat Suomen kurimuksen yli”! (-siis antavat neuvoja, joilla paikkailla heidän itseaiheuttamiaan vahinkoja ja vielä esiintyvät sankareina!!)

….

……

Kuinka tyhmänä he äänestäjiä pitävät???

Tällä hetkellä ei voi hyvin sen enempää yrittäjä, keskituloinen, kuin sosiaalihuollosta apua saavat ihmiset ja sama kehitys vain jatkuu ja syvenee!

Me EMME tarvitse oman edun tavoittelijoita.

Raha ei ole vihollinen, mutta se ei ole myöskään itsetarkoitus. Raha on hyödyke, jota tarvitaan tietty määrä, koska ei pelkillä ihanteillakaan elä.

***

Toistan:

Me tarvitsemme lahjomattomia ihmisiä.

Oman edun tavoittelijat pois!

-..ja yhteen hiileen puhaltajat tilalle!!

***

Mitä ajan tällä kirjoituksellani takaa, on se,

että NYT, …

kun laman uhka ON SELVÄSTI OLEMASSA,…

kasvatetaan yhteisvoimin massaa, jolla on mahdollisuus PUUTTUA ASIOIHIN NYT!

***

Muut puolueet ovat sen verran pieniä, että saattaisi hyvinkin olla, että olisin jonkin toisen puolueen riveissä ehdokkaana, jollei tilanne olisi se, että me tarvitsemme apua NYT.

Meidän tulee sekoittaa nykyisen hallituksen lyhytnäköinen politiikka panoksellamme NYT.

Pienemmillä puolueilla on kannattajansa

ja se on hienoa, että ihmiset äänestävät vihreitä ja perussuomalaisia ja liberaaleja jne (olen äänestänyt itsekin eri puolueita), mutta:

****Äänien hajauttaminen moniin puolueisiin ei auttanut aikaisemminkaan!****

Ihmiset koettivat sillä tavalla ilmaista tyytymättömyyttään, mutta se ei auttanut

-Kukaan ei kuunnellut-

***

Siksi haen äänestäjiä yhteen, saman puolueen alle:

Tarpeeksi ison massan yli on vaikea kävellä!

***

Ylläoleva on suurin syy, miksi kerään omalla panoksellani kannatusta nimenomaan vasureille.

-Vasurit ovat sen verran suuri puolue, että äänestäjien tuella saadaan helposti kasvatettua sitä massaa, jonka yli ei niin vain kävelläkään.-

Lisäksi vasureiden puolueohjelma on lähinnä omia ihanteitani, jos pitää valita näiden suurimpien puolueiden välillä (siis keskusta-kokoomus-demarit-vasurit).

Minun mielestäni puolueohjelmassa yhdistyy (kohtuu hyvin) suurimmat linjaukset minullekin tärkeiden asioiden suhteen:

http://www.vasemmistoliitto.fi/vasemmistoliitto/fi_FI/punainen_yhdistaa/

“Vasemmistoliitolle tärkeitä asioita ovat tasa-arvo, oikeudenmukaisuus, toisen kunnioittaminen ja heikompien auttaminen. Riittävä toimeentulo ja turvallinen elämä kuuluvat meille jokaiselle.

Vasemmistoliiton tavoitteena on oikeudenmukainen maailma ja ekologisesti tasapainoinen kehitys. Ihmisen omien vaikutusmahdollisuuksien lisääminen on meille tärkeää.”

***

Lisäksi minulle tärkeitä näkökohtia olivat, että:

Vasurit eivät aja enää kapitalismia. Sen sijaan he ajavat kaikkien hyvinvointia, -ja myös ympäristö ja eläinasioita. Mersun omistaja saa siis rauhassa pitää mersunsa. :o)

Vasurit haluavat kestävää kehitystä siten, että sekä pikkuihminen voi hyvin, että palkansaaja ja yrittäjä voivat nauttia työnsä hedelmistä. Tämä puolue haluaa myös, että saadaan jätettyä mainoksen sanoin “ei mitään” jälkipolville, -eli kertakäyttöihmiskunta rauhoittaa kulutustaan siten, että tässä maailmassa voi elää vielä meidän ja seuraavankin sukupolven jälkeen.

***

Niin:

Etsikää ihmiset rakkaat siis sopiva ehdokas VASUREIDEN RIVEISTÄ??? Perustelut tälle politiikalle esitin HYVIN painokkaasti yllä.

KUN sitten tämä kurimus on ohitettu, jatketaan sopivien puolueiden ja ehdokkaiden äänestämistä kuka mistäkin puolueesta, -jotta tasa-arvoisuus säilyy ja yksittäisten ihmisten henkilökohtaiset mielipiteet tulee paremmin esiin-, mutta NYT, tähän hätään :

Valitse sopiva ehdokas vasureiden riveistä?

***

Pienenä muistutuksena vielä kaikille äänestäjille, että:

Hirmu tärkeää ON äänestää. Niin kauan, kuin meillä on demokraattinen maa, niin kauan meidän maa myös pyörii äänestämisellä. Sillä on siis hempatin suuri merkitys, että ÄÄNESTÄT ja mietit edes hiukan, KETÄ äänestät.

Muista, että välinpitämättömyyskin on vaikuttamista näissä asioissa. Ikävä kyllä. Äänestämättä jättäminenkin on valinta, -joka pahimmillaan rokottaa itseäsi ihan käytännön elämässä.

Koska et äänestänyt, eikä se kaveri siinä vieressäkään, pahimmassa tapauksessa valtuustossa/eduskunnassa istuu joku kuspiä, joka määrää, miten hommat hoidetaan…

Kannattaa siis äänestää.

Noin. Vuorisaarna pidetty. Nyt kahvia ja pullaa… Kuullaan!

~Reijap.s. Lisäksi vetoan samalla oikeistolaistenkin äänestäjiin, sillä oikeistolaisilla on myös vankkumaton kannattajajoukkonsa:

Fakta kun on, että oikeistolaisiakin tarvitaan, koska he yleensä osaavat käsitellä rahaa.

Ikävä trendi kuitenkin on ollut, että yhdet ja samat valtaapitävät roikkuvat kuvioissa mukana vuosiakausia ja rahoittavat heille mieluisten ehdokkaiden kampanjoita, jotta saavat päättäviin elimiin sellaisia Ihmisiä, joita HE haluavat.

Näiden toimintaa ikävä kyllä leimaa oman edun tavoittelu ja lyhytnäköisyys.. Rahalla saa ja taksilla pääsee, mutta on se ikävää, että markkinointi jipoilla ja rahalla saadaan lahjottua melkein kuka tahansa korruptoitumaan ja idiooteinkin pöyhkeilijä vaikuttamaan sydämelliseltä ja fiksulta…

Kultako on sokaissut tälläisiä ihmisiä, -vaiko suoranainen välinpitämättömyys? Niin tai näin:

Pyydän teitä, oikeistoa äänestävät ihmiset, paneutumaan todella ehdokkaaseen, jolle äänenne nyt annatte. Joku, joka osaa käsitellä rahaa, mutta olisi rehellinen ja nähnyt elämästä sitä nurjaakin puolta..

Joku, joka olisi valmis siihen kuuluisaan yhteistyöhön. :o)
http://reijalempinen.blogit.fi/

Tässä muutama lainaus vastauksestani kommenttiin, jonka sain ylläolevaan blogiini:

"Tämä asia, mihin puutuit, eli sosiaaliturva-asia on ERITTÄIN TÄRKEÄ pointti! Nyt, -kunnallisvaalien alla ja kunnallispolitiikkaa ajatellen-, ajan tavallaan eri asioita, kuin jos/kun lähdenkin eduskuntavaaleihin jossain vaiheessa.

Miksi näin? Koska kunnallispolitiikassa painitaan enemmän käytännön asioiden kanssa ja vaikka ihanteille on tilaa niin yhdellä kuin toisellakin puolueella, on tehtävä kuitenkin yhteistyötä ja ratkaisuja, jotka auttavat oikeasti juuri meidän kuntaa pois rahapulasta. Siis varmistettava, että kunnan asukkaille riittää sitä pötyä pöytään jatkossakin ja ehkäistävä esim. se, että ei säästetä (ainakin minun mielestäni) %u201Cväärissä%u201D asioissa, kuten juuri kaupungin vuokratalojen pois myynnillä tai esim. ohjaamalla varoja uusiin rahareikiin, -kun vanhoissakin palveluissa on todellakin parantamisen varaa! Aiemmassa kirjoituksessani käsittelinkin jo sitä, miksi myöskään jatkuva verojen korottaminen ei ole kenenkään etu."

"Minä henk.koht. en edes tykkää koko etuuskäsittely hommelista, koska sosiaalipuolen asioissa on se rutikuiva fakta, että miltei jokainen tapaus on erilainen. Tätä käsitystäni, -että etuuskäsittelysysteemi ei toimi-, puoltaa sekä oma, että muiden toimeentulotukea hakeneiden tuttavieni kokemus asiasta, -kuin Tampereella valmistunut tutkimuskin, että kaikki toimeentulotukeen oikeutetutkaan ihmiset eivät osaa/kykene/jaksa hakea toimeentulotukea juuri etuuskäsittelyn vaikeuden vuoksi. Tiedän kuitenkin, että kuntatasolla koko etuuskäsittelyjärjestelmän muuttamista on turha hakea (koska sellaiset päätökset tehdään eduskuntatasolla), -mutta se ei estä minua hakemasta muutoksia nyt kuntatasolla toimeentulotuen hakemisen helpottamista:

-Valveutuneempia vastailijoita asiakkaanohjaukseen, jotka ehtivät kuuntelemaan, tunnistamaan ja ohjaamaan asiakasta jo heti siinä vaiheessa, kun asiakas ottaa yhteyttä sosiaalitoimeen.

-Lisää näitä asiakkaanohjauksen valveutuneita työntekijöitä.

-Enemmän harkinnanvaraisen oikeuksia sosiaalityöntekijöille (jotta kykenevät vastaamaan ns. kriisitapauksiin heti eikä viidestoista päivä) *Tämä myös sen vuoksi, että vaikka etuuskäsittely karsi sen pois, että toimeentulon suuruus ei ole naamataulustasi kiinni ja karsi esim. vetovoimaiset, %u201Cturhan rahan kärttäjät%u201D asiakkaista pois, niin etuuskäsittelyn suurin ongelma on myös tuo persoonattomuus: K.o. systeemi karsi myös liudan toimeentuloon oikeutettuja ihmisiä erilaisten todellisten ongelmien vuoksi. Siis esim. mielenterveyspuolen asiakkaita, vanhuksia, syrjäytyneitä jne. Siis näitä, jotka oikeasti eivät osaa/kykene JA jaksa (<%u2014vaikka masennuksen vuoksi) hakea tt:tä.

-Viimeisempänä, vaan ei vähimpänä: Pätkätyöt ja pätkätyöntekijät pois. Pitkiä virkoja, jotta asiakastyö sosiaalitoimessa jatkuisi a.) mahdollisimman henkilökohtaisena (ihminen/hänen tilanteensa on muutakin kuin puolihuolimattomia merkintöjä asiakaspäätteellä, joihin harva pätkätyöntekijä edes ehtii perehtymään) ja b.) kunnon raamitukset (ja tarvittaessa lisäykset) ns. perustoimeentulotukeen ja heti asiakkaanohjauksessa kunnollinen, perusteellinen informointi asiakkaalle tämän oikeuksista, sekä tavoista, kuinka perustoimeentuloon pääsee kiinni, jotta etuuksista ei synny epävarmuuksia onko niihin oikeutta, kuinka niitä haetaan ja %u201Cohjataankohan minut nyt oikein työntekijän pakeille, kun tämä tilanteeni on hieman erikoinen%u2026%u201D Eli ohjattaisiin! Ja kuten sanoin, heti ensihetkestä alkaen.Sosiaalipuolella on monia muitakin ongelmia tällä hetkellä, johon otan mielelläni kantaa ja alleviivaan nyt tässä heti: Ovat asioita, joihin todella haluan pureutua siinä vaiheessa jos/kun pääsen mukaan vaikuttamaan. Olen kommentoijalle kiitollinen, sillä tällä tavalla sain pureutua asiaan, joka on ykkösenä ajamissani asioissa: Etuuskäsittely ja muut sosiaalipuolen ongelmat."

***
"Minä ajan nyt (etenkin kunnallispolitiikassa) erityisesti näitä asioita:

-Osittainen yksityistäminen, ja

- jo olemassa olevien sosiaalipuolen peruspalvelujen parantaminen (etuuskäsittely, asiakkaan ohjaus, sos.toimen työntekijöiden virkojen vakiinnuttaminen ja työntekijän oikeuksien parantaminen),

-ettei verotusta nostettaisi (mieluummin laskettaisiin!), jotta yritykset eivät lähtisi Turusta lähikuntiin ja uudet yritykset aloittaisivat Turun alueella (=lisää työpaikkoja ja lisää tuloja) sen sijaan että hakeutuvat nyt lähikuntiin,

-muutamia muita sosiaalipuolen asioita (esim. lapsiperheellä oikeus sos.toimen palveluihin ilman “lastensuojelutyön asiakas” nimitystä jne)."
Ideani siis on _säästäminen_ . Se, että mikä se tapa on, ei ole niin väliksi, -KUNHAN tasa-arvoisuus ja oikeudenmukaisuus + lähimmäisestä huolehtiminen toteutuvat.

Olen yh. Venytän siis penniä ja kyllä: Välillä saa olla melkoisen luova keksiessä uusia tapoja tunnistaa ja tyydyttää ensisijaiset tarpeet ja samalla koettaessa solidaarisesti pitää kaikki mahd. tyytyväisenä! Se on toisinaan himpatin hankalaa, -en sitä kiellä-, ja toisinaan joutuu karsimaan "ylimääräisiä" halumisia pois, mutta jos on pakko, on pakko.

Koetan tässä sanoa, että kun mietin esim. juuri tuota yksityistämishommelia, niin se tarvitsisi toteuttaa esimerkiksi niin, että vaikka yksityiset päivähoidon tuottajat jne olisivat vastuullisia kunnalle ja (joiltakin osin) hyvinkin tiukkojen raamien sisällä, jottei tule "rikas lapsi - köyhä lapsi" asetelmaa.

Lisäksi joiltakin osin, kuten esimerkiksi koulujen osalta, voisi koko homman jättää yksityistämisen "kynsistä" kokonaan pois. Eli että tämä säästöohjelma niputettaisiin tiukkojen raamien sisään, aikataulutettaisiin JA lohkottaisiin koskemaan esimerkiksi vain osaa sosiaali-ja terveyspalveluja (esim. päivähoito/hammashoito/sairaanhoito) ja nekin olisi vain osin yksityisen puolen alla. Tarkoitan siis, että jos tämä muutos aikataulutettaisiin vaikka viiden vuoden sisään, esimerkiksi siten, että päämääränä olisi silloinkin, että vaikka n.60% päivähoidosta olisi yksityisellä sektorilla, hammashoidosta myös joku osa (prosenttimäärään en ota tässä mitään kantaa kun en sen puolen jonoista sun muista hirmuisesti tiedä), leikkauksista osa ja niin edelleen: Kuitenkin niin, että homman raamittaminen ja "laadunvalvonta" olisi edelleen kunnan hanskoissa.

Näin vältyttäisiin suurilta työttömyysluvuilta, päivähoidon maksut kyettäisiin asettamaan sellaisiksi, että jokaisella on mahdollisuus laittaa tenavansa siihen tarhaan joka sattuu olemaan lähinnä/johon huvittaa (eli ei mitään "elitisti" tarhoja vs. "köyhien" tarhoja) eli maksut olisivat yhtäläiset joka tarhan kohdalla, -kuitenkin niin että esimerkiksi tarhan pyörittäminen kannattaisi yrittäjällekin. Kunnallisia tarhoja olisi edelleenkin kysyntä-tarjonta lain mukaan ja esimerkiksi terve kilpailuttaminen eri tarhayrittäjien kesken olisi kauhian hyvä juttu. Mielestäni siis tällä tavalla saataisiin a.) säästöjä (resursseja vapautuisi muihin kohteisiin), b.) hoidon laatu saattaisi hyvinkin entisestään parantua ja c.) esim. leikkausjonot plus hammashuollon jonot lyhenisivät.

Minulla on itsellä (ikävä kyllä?) hyvä kokemus yksityisestä päiväkodista ja sen tuottamasta hoidosta. Edellisessä lauseessa viittaan asiaan "ikävä kyllä" kommentilla sen vuoksi, että saattaahan olla, että puollan hyvien kokemusteni vuoksi typerää asiaa. Siis että vaikka tämä kyseinen yksityinen tarha on ollut aivan loistava tarha yhteisöllisten ja ihmisläheisten arvojensa kanssa, -asia ei välttämättä ollenkaan olisi käytännössä näin muiden yksityisyrittäjien kanssa. Siksi ehdotinkin "laadunvalvontaa", -tai esimerkiksi sitä, että kunta tekisi edelleenkin päätökset siitä, ketä lapsi pistetään mihinkin tarhaan (eli suurimmassa osassa tapauksia ihmiset kuitenkin haluavat lapsensa siihen lähimpään tarhaan ja paikan mahd. mukaan saavatkin)... Saataisiin karsittua heti kättelyssä luokkaerojen syntymisen mahdollisuus yksityistämisen myötä.

Semmasia aatoksia tänään. Jatketaan harjoituksia later! &lt;vink&gt;

~Reija
"Olen kiinnostunut oman elinympäristöni asioista ja olen julkisten palveluiden vankkumaton ystävä." Mun siis ehdokkuuskoneen mielestä kannattaakin lähteä vasurin ehdokkaaksi.

Tässä on vain yksi (isompi) mutta:

Yksityistäminen.

Puolueen teeseihin on laitettu tämä yksityistämisen vastustaminen yhdeksi kohdaksi (näitä lähestyviä kunnallisvaaleja ajatellen) ja mä henk.koht en oo ollenkaan varma, että yksityistäminen ja siis ostopalvelut etc ois ollenkaan huono juttu?

Se kun tietäis rahaa kunnalle. Näin MUN käsityksen mukaan. Oikokaa mua jos olen väärässä. Samoin jonot hoitoihin lyhenis. Jälleen: Näin MÄ olen asian käsittänyt. Oikokaa jälleen, jos olen väärässä. &lt;hymy&gt; Vastustan yhdessä muiden vasureiden kanssa esim. vuokratalojen myymistä pois rahapulassa, mutta jostain sitä rahaa ON tehtävä. Miksi ei siis tästä?

***

Ymmärrän, että kukaan ei halua yksityistää/ulkoistaa palveluja tuosta vain, sormia napsauttamalla, koska se tietäisi työpaikkojen häviämistä ja siis työttömyyttä etc, mutta miten olisi että tähänkin asiaan otettaisiin tämä "kestävän kehityksen" logiikka, eli a.) mentäisiin yksityistämistä ja ostopalveluja kohti, mutta b.) hitaasti, jonkin määräajan sisällä?

Miksi näin? Jotta saataisiin ikäänkuin "kannettua" tämä armas kotikaupunkimme muutosvaiheen yli, kohti rahakkaampaa tulevaisuutta; samalla lievittäen muutoksen negatiivisia puolia, -eli säilyttämään mahdollisimman monia työpaikkoja ja uudelleen/lisäkouluttamalla ihmisiä ja ohjattua samankaltaisiin/toisiin työtehtäviin mahd. monia.

Voipi olla että puhun tässä ihan läpiä päähäni, mutta itse koen hyvin tärkeäksi sen, että hyvinvointi koskee kaikkia ja toisaalta sen, että kuntaan saadaan lisää rahaa palvelujen parantamiseksi jne. Käsittääkseni ainakin Turku ponnistelee melkoisissa rahavaikeuksissa ja vaaditaan kauhiasti resursseja milloin minkäkin palvelun parantamiseksi, mutta tapoja SAADA sitä rahaa ei kauheasti tarjota?

***

Yritän tässä sanoa, että sen sijaan, että tämä nykyinen tilanne on julkinen VS. yksityinen, voiskos hommassa alkaa puhaltaa yhteen hiileen ja tehdä kompromisseja: Julkinen YHDESSÄ kunnallisen kanssa? Joku pitkäaikaisempi suunnitelma siirtymävaiheen yli? Vähän samaan tyyliin, kuin EU:n liittyminen oli/on ollut?

On totta, että arvot ovat tärkeitä ja esim. yhteisvastuullisuuden kannattaminen hieno asia, mutta ne eivät ikävä kyllä sellaisenaan tuo leipää pöytään, -ja siis rahaa kunnan kirstuun. Jonkun ne viulut on maksettava ja ymmärrän hyvin yritysten toimintapolitiikkaa siinä kohtaa, kun verot alkavat hipoa pilviä, että muutetaan vaikka Turun lähikuntiin, jossa verotus voidaan määritellä pienemmäksi. Ikävä kyllä siinä menee myös iso summa rahaa.
Toisaalta ymmärrän hyvin myös erilaisia arvoja ja niiden vaalimista. Rutikuiva fakta kuitenkin on, että vaikka raha ei tosiaan tee onnelliseksi, a.) se helpottaa kummasti elämää ja b.) on välttämätön "paha", kun tarvitaan resursseja kaikenmaailman palveluita silmällä pitäen. Resurssihan useimmiten kuntatasolla tarkoittaa nimenomaan sitä RaHaa. &lt;hymy&gt;

Jospa siis joku esittäisi minullekin PeRusTeLLuN syyn vastustaa koko yksityistämisen ajatusta tai jos sellaista ei ole, alkaisi yhdessä ajamaan kanssani yllämainitsemaani yksityistämistä määräajan sisällä? Mielelläni kirjoitan esimerkiksi tänne "oikaisun", miksi ehdottamallani tavalla EI tulisi toimia, jos joku tosiaan osaa perustella minulle järkevän syyn. Siihen asti puollan tätä tapaa, koska käsitän, että sitä rahnaa ON saatava ja että ainakin omalla kohdallani mieluummin näin, kuin ajamalla yritykset Turusta pois ja esim. myymällä kaupungin talot velkojen takia.

Kyllä koti jokaisella olla pitää, sanoivat arvot mitä tahansa.

~ReijaIkkunaRinsessaMuurahaisella on ajatus!Luonut: IkkunaRinsessaPerjantai 27.06.2008 13:21

Jahas ja sitte ilmoitusluontoista asiaa :o)

Ystävät tietävätkin, että lupauduin kunnallisvaaliehdokkaaksi tälle syksylle.
Nyt täytyy siis ryhtyy tekemäänkin asialle jotain.

Eli:
Jouduin aika rankalla kädellä puhdistaa noita yhteisöjäni, jotta sain liityttyä eri politiikka yhteisöihin. Jouduin luopuu myös Kristillisdemokraatit yhteisöstäni (siis jonka perustin), jotta ei tule väärinkäsityksiä siitä, mihin puolueeseen kuulun. Moon siis vasurin riveissä, elikkä suameksi vasemmistoliiton kunnallisvaaliehdokas.
**En välttämättä tosiaankaan pääse pätemään mihinkään, mutta pääasia onkin et ÄÄNESTÄKÄÄ!!! Ei siis tarvitse MUA äänestää, mut äänestäkää jotakuta! ** &lt;hymy&gt;

Muutamasta pisarasta (=äänestä) syntyy "teelusikallinen" vaikuttamista; teelusikallisesta vaikuttamista syntyy äkkiä "ruokalusikallinen"; - ja ennen kuin huomaakaan, kokonainen lammikko. <jännä>
Täti tahtoo sanoa siis, että kunhan jaksaa käyttää ees pienen hetken selvittääkseen, ketä äänestäis (kenen mielipiteet siis suurinpiirtein eniten kuvastais omaa arvomaailmaa ja kenet siis haluais laittaa vaikuttamaan jotakiiii jonnekiiiii) ja huolehtii et on henkkarit vinossa lähimmässä äänestyspaikassa lokakuun 26.päivä (lapsilisäpäivä lokakuussa &lt;vink&gt; - tää muistutukseksi kaikille perheenäideille &lt;virne&gt; ), niin saa homman hoidettuu pois alta, -ja pääsee vaikuttamaan omalla osuudellaan. (Toi lapsilisä hommeli EI sit oo kettuiluu, vaan useamman lapasen äiteenä toi joka kuun 26.päivä on syöpynyt mieleen aika hyvin &lt;hymy&gt; )

Miksi mä valitsin vasurit sitten? Ajattelin perustaa yhteisön, "Muurahaisella on ajatus", jossa siis setvin näitä asioita sen, mitä kerkeän. Oon anyway kuulunu vasureihin ihan jo sen vuoksi nyt muutamia vuosia, et pistettiin pystyyn parin muun perheenäidin kaa semmanen "alajaosto", kuin tulenkantajanaiset. Tämä siksi, et alko muutamaakin "muurahaista" tympimään parit epäkohdat ihan noin jo lähipiirissäkin...
Silloin vauhditettiin mm. mielenosoituksella Turun etuuskäsittelyjonoja, kun kyseinen toimintatapa oli juuri tullut ja monilla toimeentulon asiakkailla oli katkaistu jopa sähköt jne, kun toimeentulotuen käsitteleminen vei kuukausia. Ihmisii oli siis ahdingossa, joten hemmamammat päätti "tehrä jottai" ja toi oli sitten se, mitä tehtiin, -ja ongelma ratkesi. Kiitos kaikille niille, jotka silloin allekirjoitti adressin!!! &lt;sydän&gt; Sosiaalitoimi hankki parit etuuskäsittelijät lisää niin, että ruuhka toimeentulossa saatiin purettua. Hyvähyvähyvähyvä! &lt;virne&gt;

Joop, en pamlaa näistä asioista tähän nyt enempää, vaan pidän tän galsun edelleen pääasiallisesti ihmisiin tutustumispaikkana, -ja et muhun siis voi tutustuu. &lt;hymy&gt; Sielt "muurahaisella on ajatus"-yhteisöstä voi sit tutkii enempi näitä mielipidekirjoituksii ja herätellä vaiks keskustelui mun kanssa/tehä kyssäreitä mulle, jos haluaa.
Koetan sit vastailla jne.

~Reija
Mitä rakentavaa vihalla on koskaan saatu aikaan?

Mitä rakentavaa saa aikaan itsensä räjäyttelijät?

Mitä edistystä saavat aikaiseksi teoillaan ääri-MITKÄÄN?Ja sit nää suomalaiset talipäät. Perustetaan vihalle rakentuvia puolueita, opetellaan rakentamaan pommeja (joilla sit räjäytetään kauppakeskus), uhotaan netissä sitä ja tätä ja mennään sit ja lasautetaan parit luokkatoverit hengiltä.


Mikä suomalaisia nuoria vaivaa?


Tiedän tiedän. Ollaan "kasvatettu" netin ja töllön kasvattama sukupolvi. Jo pienillä vauvoilla diagnosoidaan masennusta. Lapselliset aikuiset "kasvattaa" tyhjän kodin ja pornon/väkivallan/pilkan mallittamia lapsia, unohtaen täysin että samoista ipanoista kasvaa jonain päivänä aikuisia. Ja millaisia aikuisia? Sairaita aikuisia. Hedonisteja, narsisteja, pedofiileja, naisten/lapsen hakkaajia, mammonan palvojia jne jne jne...

Kuka kantaa vastuun?


En sano, että tämäkään nuori mies, joka nyt aseen kanssa heilui koulussa voi vedota syyntakeettomuuteen sen perusteella, vaikka ois ollu kuinka ankea lapsuus ja rakennuspalikoita liian vähän, joilla leikkiä jne, mutta...

Aikuiset: Kasvattakaa itse lapsenne. Rakkaus ja rajat. Aika yksinkertainen resepti loppuviimeksi.

(Ja tee se nyt. Hieno kesämökki tai uuden karhea bemari ei paljoa lämmitä siinä vaiheessa ketään osapuolista, kun lapsesi on kasvanut aikuiseksi ja vetää esim. suonensisäisiä kunnes kuolee.)

Nuoret ja nuoret aikuiset: Hoida loppuun se, mikä muilta on jäänyt kesken. Jos siis muu ei auta, ala vanhemmaksi itsellesi.

(Vittumaista ja "epäreilua", mutta toinen vaihtoehto on esim. hakata muita, kun itse on saanut selkäänsä siltä humalaiselta isäpuolelta. Ja uutisia: Ikävä kyllä se, miten sua on kohdeltu EI oikeuta sua kohtelemaan muita samoin. Koska esim. se, että oot saanu turpaas vaikka Mikko nimiseltä isäpuolelta, tarkoittaa sitä, et juuri SE nimenomainen Mikko on syypää, ei KAIKKI isäpuolet koko maailmassa tai kaikki Mikot koko mualimassa. Eli pistä hyvä kiertämään, älä pahaa.)

Valtio: Panostetaan lapsiin ja vanhuksiin, mutta entäs nuoriso? Edelleenkin he ovat pahin väliinputoaja-ryhmä. EDELLEEN. Pankaas siis hihat heilumaan, että on muutakin tekemistä, kuin kitata sitä bissee päiväkotien pihoilla arkena ja lauantaina.

(Ja joo joo, vanhempien tulis myös panostaa ja antaa porukan kerääntyä oman tyttelin tai poitsun mukana kotonurkkiin pyörimään, mutta valtiolla on myös vastuunsa, -etenkin kun Suomi on hyvinvointivaltion ja myös siis holhoovan valtion maineessa noin niinkuin muutenkin. Tässä siis työsarkaa päättäjät. Ja ihan sivuhuomautuksena: Ne kurahousuiset kersat tarhanpihalla sen enempää kuin vanhukset rollaattoriensa kanssa vanhainkodissa harvemmin edes kykenevät väsäämään pommeja tai pääsevät räjäyttelee niitä kauppakeskuksissa tai murtautuvat kavereita listimään kouluihin, niin senkin puolesta kandeis ehkä panostaa nuoriin... Noin toi asia mun lyhyellä matikalla olis.)

Joo, semmanen mietelmä. Meen painaltaa muffinssii kitusiin pikkuisten kanssa. Sii juu!
"Kun naurat, on olemassa vaara, että vaikutat hölmöltä.

Kun itket, on olemassa vaara, että vaikutat tunteelliselta.

Kun autat toista, on olemassa vaara, että joudut sitoutumaan.

Kun näytät tunteesi, on olemassa vaara, että paljastat todelliset kasvosi.

Kun esität ideasi ja unelmasi ihmisille, on olemassa vaara, että he hylkäävät sinut.

Kun rakastat, on olemassa vaara, että et saa vastarakkautta.

Kun elät, on olemassa vaara, että kuolet.

Kun toivot, on olemassa vaara, että epäonnistut.

Mutta riskejä on otettava. Sillä suurin riski elämässä on, että ei ota mitään riskejä. Ellei riskeeraa mitään eikä tee mitään, tylsistyttää mielensä."

Nii-i. Tee aina niinkuin oikein on: Ilahdutat muutamia ja loput lyöt ällikällä. ;o)

Nyt on sit meili. Jei. Saa ottaa yhteyttä.

Mun täytyy hankkia myös kamera. Siis joku HYVÄ kamera, jossa ois VÄHINTÄÄN neljän pixelin kuvanlaatu.. Noi, mitä ollaan otettu kännyllä ja camilla on niin rakeisia jne, et ei hyvä. No, sit viimeistään kun voitan lotossa... :o)

Kello on ysi aamulla ja kaksi isointa skidiä seikkaili kouluun ja kaks pientä vetää vielä hirsiä. Ne on niiiiiiin ihunia ja söpösiä ja ja ja.. Niin no tietty on, kun ne on mun. Eiks se mee niin, et mun lapset, muiden kakarat? :o) En ois kyllä uskonut, että musta tulee joku lähihoitaja tai neljän muksun äiti kun olin nuorempi! Mä olin kylmä, ylpeä ja asennevammainen, tyyliin "Häh? Lähimmäisenrakkaus? Ons se jotain syötävää???"

No, enpä ole enää. :o) Tehkää ihmiset lapsia. Tuo vastuuta ja on pakko kasvaa aikuiseksi ja lisäksi saa/joutuu kohtaa sekä sisäiset peikkonsa et sen sisäisen lapsensa. <3 Vois kai sanoo, että monen lapsen hankkiminen on uravalinta. Huonosti palkattua hommaa, mutta tekee monin tavoin rikkaaksi. Lukemattomin tavoin.
OBS: Ei tuulella käyville ihmisille! Elinikäinen sitoumus. Ei vaihto,-eikä palautusoikeutta! :o)

"Muistan tarkalleen, nuo kasvot enkeli lapsen; kasvot täydellisen.
Sun ensihenkäykseen rakastuin ja sen kaiken,
-kätkin mun sydämeen."
The Rain, "Kasvot"

IkkunaRinsessaPerjantai on pahin?Luonut: IkkunaRinsessaPerjantai 03.11.2006 18:39

Jooh, päivä mennyt putkeen. Viime yön kaverin tenava (viikon ikäinen) ollut teholla ja mitään varmaa ei vieläkään osata sanoa. Pieni poika taistelee hengestään ja samaan aikaan kaikenmaailman hedonistit tekee tästä maailmasta yhä enemmän paikkaa, johon "pääseminen" ei edes ole sen arvoista. Kuulin esim. eräältä henkilöltä siitä, kuinka perheenisä oli päättänyt "pyyhkiä" paikkoja kolmevuotiaalla pojallaan. Poika tietenkin henkitoreissaan ja koko kämppä täynnä verta... Selvisi k.o. tilanteesta hengissä, mutta haloo: Mitä helkattia ihmiset oikein touhuu???? Ihan sairasta. Läpeensä sairasta.

Niin, ei kai tässä muuta asiaa ole. Hämmästelen vaan (taas) maailman pahuutta ja ihmisten itsekeskeisyyttä. Kuinka aina se oma perse pitää olla lähimmäisen persettä tärkeämpi??? En tajua.. -ReLe
« Uudemmat -