IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Terveys ja elämäntavat
Perustettu
7.10.2010
Koko
25 jäsentä
Tyttöjä: 19 (76 %)
Poikia: 6 (24 %)
Keski-ikä
22,0 vuotta
Otos: 6 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 22,0 vuotta
Poikien keski-ikä: 21,9 vuotta

Jäsenet (25)

RizwänLunasan-Krisu-MsNäkymätönviivibitchSumuinenminnimannidelta88sanee-serkkU-Zebratarvernerit[Arttuuzz]KrisuliiihTraTaaAstrum
« Uudemmat -

Ilta-Inkeri(Ulko)liikuntavammoistaLuonut: Ilta-InkeriTiistai 27.03.2012 15:19

Liikuntavammat voivat olla seurasta tapaturmasta tai sitten rasitusvammoja seurauksena esim liian kovasta tai vääränlaisesta harjoittelusta.

Jos vamma on jo olemassa on hyvä arvioiduttaa vamma terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolla ja noudattaa saamiaan ohjeita.

Hyödyllisintä kuitenkin on liikuntavammojen ennaltaehkäisy. Ulkoillessa on tärkeää pukeutua sään mukaisesti esim talvella ei ole hyvä lähteä liikkeelle liian kevyissä vaatteissa ja kengissä ilman päähinettä. Aloittelevan liikkujan on hyvä kuunneella vähän kokeneemman kaverin harkkavinkkejä, sillä näin pääsee heti nauttimaan liikunnan tuomasta mukavasta ja rennosta olosta.

Siispä kaikki ulos ja liikkumaan! Muistathan ottaa aurinkolasit mukaan, sillä kevättalven aurinko on tosi häikäisevä.

Linkistä voit lukea aiheesta lisää
http://www.nuorisuomi.fi/liikuntavammatIlta-InkeriNukkuminen ...Luonut: Ilta-InkeriTiistai 13.03.2012 14:06

on kivaa ja hyödyllistä.

Nuorille suositellaan n 9 h.n yöunta. Uni päivittää päivän aikana opitun aivoihin muistiin. Erityisesti alkuyön syvä uni on tärkeä tälle päivitykselle. Jos yöunet jäävät vähiin, vaikuttaa tämä merkittävästi hyvänolon tunteeseen, huimaa ja heikottaa, aamupala ei maistu ja on muutenkin veltto sekä kurja olo. Näin koulussa ei jaksa keskittyä opetettavaan asiaan, kun kaikki aika menee siihen, että pyrkii pysymään hereillä samalla kun orastava päänsärky antaa merkkejä itsestään.

Murrosikäisen perusfysiologia muuttuu, ja luontainen väsymyskin tulee myöhemmin illasta. Lisäksi tietokone, televisio ja kännykkä siirtävät monen koululaisen nukkumaan menoa myöhäisemmäksi. Näin tulee touhuttua pitkälle iltaan ja nukahtaminen ei välttämättä onnistukaan.

Ja kouluun on kuitenkin mentävä aikaisin aamulla, eikä unelle löydy lisäaikaa aamustakaan. Univelkaa voi yrittää kuitata nukkumalla, ja niin moni viikonloppuisin tekeekin. Päivittäiseen väsymykseen viikonlopun lisäuni ei auta.

Apua nukahtamiseen saa esim lisäämällä liikuntaa iltapäivisin, se auttaa väsymykseen ja unentuloon. (THL/Partonen ym)

Kesää kohti mentäessä liikkuminen lisääntyy lähes itsestään aurinko sekä lämpenevät ilmat houkuttelevat ulos. Ulkoilu kannattaa, sillä kesä auringosta saa vielä hyödykseen uv-säteilyn tuottamaa D-vitamiinia.

Ilta-InkeriNolo hikoilu...Luonut: Ilta-InkeriKeskiviikko 09.11.2011 12:39

Jotkut hikoilevat enemmän ja toiset vähemmän hikoilutaipumus vaihtelee siis runsaasti eri ihmisillä. Tavallista on, että kainalot, kädet ja jalat ovat ongelmallisimpia paljon hikoilevilla. Melko harvoin liikahikoilun taustalta löytyy joku aineenvaihdunnan sairaus.

Hikoilu on ihan luonnollista, sillä ihminen säätelee kehon lämpötilaa hikoilemalla eli se ei välttämättä ole nolo juttu. Vastaerittynyt hiki ei tavallisesti haise vaan pistävä haju muodostuu sen joutuessa tekemisiin ihon bakteerien kanssa, mutta esim jotkut voimakkaat ruoka-aineet kuten valkosipuli voimistavat hien hajua. Useimmille lenkkeillessä tai jumpatessa tulee kova hiki ja toisilla myös esim jännittäessä.

Hyvinvoinnin kannalta on tärkeää huolehtia päivittäisestä peseytymisestä juoksevalla vedellä sillä näin välttyy myös kutinalta, joka alkaa vaivata hien ollessa pitkään iholla. Usein toistuva vesipesu sopii suurimmalle osalle, mutta ei ihan kaikille ja silloin on hyvä noudattaa aiempia ammattilaisilta saamiaan ihonhoito-ohjeita. Nykyisin löytyy runsaasti erilaisia hikeen vaikuttavia tuotteita myös hyvin herkkä ihoisille. Muistathan, että apteekit neuvovat mielellään näissä asioissa samoin kouluterkkarit.

Ilta-InkeriReippaasti syksyynLuonut: Ilta-InkeriKeskiviikko 31.08.2011 17:36

Kesäloman jälkeen on kiva palata kouluun ja arkeen levänneenä sekä tarmokkaana. Myös uuden harrastuksen löytyminen vaikkapa liikunnasta on tosi helppoa :). Syksyisin on tarjolla monia kivoja vaihtoehtoja ohjatun liikunnan harrastamisen aloittamiseen tai sitten vaan ihan omatoimiseen kuntoiluun. Oman alueesi liikuntatarjonnasta voit lukea esim paikkakuntasi liikuntaviraston nettisivuilta.

Liikuntaa kannattaa harrastaa säännöllisesti useamman kerran viikossa ja monipuolisesti, vaihdellen kestävyyttä parantavaa liikuntaa ja notkeutta sekä voimaa kehittävää liikuntaa. Reipas liikuntatuokio kannattaa, sillä näin pidät kehosi toimintakykyä yllä ja jos olet oikein tarmokas voit kohottaa kuntosi uusiin ulottuvuuksiin.

Liikunta virkistää ja auttaa keskittymään, nukut myös paremmin. Rasittavaa liikuntaa tulisi kuitenkin välttää illalla 3 tuntia ennen nukkumaanmenoa. Muistathan myös syödä säännöllisesti ja monipuolisesti n viidesti päivässä. Säännöllinen syöminen kannattaa, sillä jos syöt liian vähän tai kevyesti, iskee väsymys ja huono olo. Ja jos yksin lähteminen tuntuu tylsälle ota vaikka kaveri mukaan. Reipasta syksyn alkua kaikille.

NetariNetari is back!Luonut: NetariMaanantai 29.08.2011 16:33

Netari on täällä taas :) Syksyn ensimmäinen Netari-chat pyörähtää käyntiin tämän viikon perjantaina 2.9. klo 19.00 Netari-yhteisössä. Tule mukaan juttelemaan ja vaihtamaan ajatuksia. Sinun lisäksesi paikalla on tuttuun tapaan nuorisotyöntekijöitä ja terveydenhoitaja, joiden kanssa voit halutessasi jutella myös nimettömästi kahdenkeskisessä chatissa. Perjantaina tavataan!

Ilta-InkeriJuhannusLuonut: Ilta-InkeriKeskiviikko 22.06.2011 17:29

Juhannustaiat ovat osa juhannuksen juhlintaan liittyvää kansanperinnettä. Tässä joitakin, vaikkapa kokeiltaviksi.

Tulevan sulhon voi nähdä, jos kello 12 juhannusyönä kiertää saunan kolmesti ja katsoo sitten luukusta sisään tai kurkistaa alastomana lähteeseen. Jos turvaudut saunatemppuun, varaa sulholle jokin lahja, sillä muuten pahat voimat uhkaavat.

Kun juhannusyönä asettaa peilit vastakkain ja toiseen peiliin katsoo, näkee toisesta peilistä tulevan sulhasensa/morsiamensa.

Katsottaessa kaivoon, lampeen tai lähteeseen juhannusyönä, mieluiten alasti, näkee tulevan puolison.

Kun juhannusaattoyöksi panee sitomattoman vihdan tyynynsä alle, näkee tulevan puolisonsa yöllä sitovan sen.Verkkoterkkarit toivottavat kaikille oikein mukavaa juhannusta ! Lomailemme heinäkuusta elokuun alkuun, mutta sähköpostia luemme melkein koko kesän, taukoa on vain 11.7-24.7. Aloitamme toimintamme täällä ja muissa ympäristöissä jälleen 8.8.

Ilta-InkeriVerkkoterkkaritLuonut: Ilta-InkeriTiistai 31.05.2011 13:20

Olemme Helsingin kaupungin terveyskeskuksen palkkaamia oikeita terkkareita. Terveydenhoitajan työnä on terveydenedistäminen ja kaikenikäisten ihmisten hoitaminen. Terveydenhoitajan voit tavata ehkäisy-, äitiys- ja lastenneuvoloissa, terveysasemilla, koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa, työterveyshuollossa, sairaaloissa ja myös verkossa.

Meidät tapaat nimimerkeillä Mollaella/Pihla-Elviira, Timjami/Herttahermiina, Lianiina/Sanelmamamma ja Ilta-Inkeri/Aamu-Amanda Habbo hotelissa Netari nuoristotilassa ja Verkkoterkkarin omassa huoneessa, IRC-Gallerian Verkkoterkkariyhteisössä ja kahdekeskisessä chatissa ja Demin keskusteluissa. Tietty meille voit lähettää myös sähköpostia tai kysyä mieltäsi askaruttavia asioita Formspringin kautta, joka löytyy Galtsun Verkkoterkkari- yhteisöstä.

Avaamme viikottain johonkin ajankohtaiseen teemaan liittyvän keskustelun Demissä ja samalla myös Galtsuun ilmestyy blogi. Kevään aikana nämä ovat kivasti herättäneet hyvää ja vilkastakin mielipiteiden vaihtoa. Toki keskustelua on voinut käydä myös jostakin itselle juuri sillä hetkellä tärkeästä aiheesta. Juhannukseen jatkamme näillä eväillä, jonka jälkeen lomailemme.

Syyskauden aloitamme samoihin aikoihin koulujen kanssa eli vko.lla 33. Silloin tarjoamme taas myös jotakin uutta.Tarkemmat tiedot "aukioloajoista" löytyvät Verkkoterkkarit-yhteisön sivulta.

Toivotamme kaikille oikein mukavaa ja rentouttavaa kesää!

Aurinko paistaa ja on lämmintä. Kouluissa toukokuun päivät ovat vilkasta työn ja toiminnan aikaa. Koe- ja juhlapäivät hurahtavat nopeasti ohi ja loma kouluista alkaa.

Joillekin koulujen loppuminen tarkoittaa kesätöiden alkamista tai opiskelua ja taas joillekin lähes täydellistä vapautta.

Työ-tai opiskelupäivät/vuorot ja miksei myös lomapäivät menevät mukavammin, jos on nukkunut riittävästi n 8-10h :). Säännölllistä syömistäkään ei kannata unohtaa ja riittävällä nesteytyksellä välttyy päänsäryltä. Paras janojuomahan on vesi. Kotimaisissa marjoissa ja vihanneksissa on paljon tehoaineita ja auringosta saa D-vitamiinia. Muistathan kuitenkin suojata ihoasi voitein ja vaattein, ettet pala.

Kaiken työn ja touhun keskellä yritäthän ottaa rennosti. Oikein kivaa kesän odotusta!

Ilta-InkeriHyvä, paha perheLuonut: Ilta-InkeriKeskiviikko 20.04.2011 16:08

Tällä viikolla keskustelun aiheena on hyvä, paha perhe. Mitä mieltä sinä olet perheestäsi? Millainen se on? Ketkä kuuluvat perheeseesi? Mikä ärsyttää tai mikä on hyvin?

Tulethan juttelemaan näistä tai ihan mistä vaan Verkkoterkkareiden kanssa kahdenkesken tai Verkkoterkkarit yhteisöön kommentoimaan ?Verkkoterkkarit jatkavat tuttuun tapaan kahdenkeskistä keskustelua viikottain alku kesään asti.Tänään terkkari on paikalla klo 14- 20 ja ensi viikolla alku viikosta. Keskusteluun pääset kun menet IRC- Gallerian Verkkoterkkarit yhteisöön ja klikkaat laatikkoa Tervetuloa - chat on auki.

Tulethan juttelemaan- ihan mistä vaan.
« Uudemmat -