IRC-Galleria

Blogi

- Vanhemmat »
Galleriasta löytyi yhteisö nimeltään Susiviha. Sen kuvaus kuuluu: "Susiviha! Alkaa olla mennyt liian monta hyvää metsästyskoiraa susien suihin, määrää pyritään lisäämään Suomessa EU:n toimesta! Eikö mielestäsi asialle pitäisi tehdä jo jotain?"

Ensinnäkin susi on erittäin uhanalainen laji Suomessa. Yksilöiden määrä on n. 200, lisääntyvien yksilöiden määrä on vielä pienempi. Suurin uhka kannalle on metsästys.

Jos näiden järjen jättiläisten mielestä ihmisillä, joita on yli 5 000 000, on oikeus metsästää, vaikka kenenkään ei tarvitse tehdä sitä pysyäkseen hengissä, miksei sitten susilla olisi oikeutta metsästää? Ne kun eivät voi muutoin ruokaansa hankkia. Sudet eivät ole tappaneet ihmistä Suomessa ainakaan 1800-luvun jälkeen; yksi mainittu tapaus löytyy tuolta vuosisadalta, eikä senkään paikkaansapitävyydestä voi olla varma. Kuinkahan usein metsästäjä tappaa vahingossa ihmisen? Ehkä metsästäjiä pitäisi alkaa harventaa? Montakohan kaatolupaa voitaisiin myöntää? Ainakaan ihmiskannan kasvu ei olisi kovin helposti uhattuna.

Jos te idiootit viette niitä koirianne sinne metsään, niin kai sudella on oikeus ne napata? Ei se susi nähkääs voi tietää että dogi on teidän omaisuuttanne. Itsepähän tunkeudutte sinne suden elinalueelle.

Entäs sitten poronhoito? Turha on poromiesten valittaa siitä kuinka sudet vie porot. Ei susia kiinnosta onko poro Aslakin omaisuutta vai ei, sitä kiinnostaa lähinnä saada ruokaa. Samoin teitäkään tuskin kiinnostaa, onko teidän potentialinen saaliinne hirviparka metsässä suden ateriasuunnitelmassa. Olisiko aika miettiä reilua peliä? "Mut ne on vaan eläimiä." Niin olette tekin. Alastomia apinoita, jotka ovat ylikansoittaneet maapallon ja katsovat oikeudekseen ylemmyydentunnossaan "hallita" muuta maailmaa.

Tämä 200-päinen joukko näitä kauniita, upeita ja älykkäitä eläimiä (josta ne teidän koiranne on jalostettu) ei uhkaa ihmiskantaa Suomessa, vaan ihmiskanta uhkaa niitä. Miksi ihminen haluaa hävittää kaikki muut isot petoeläimet?

Ja teille, jotka susia pelkäätte, kannattaisi alkaa pelätä autoja. Niitä kun on paljon enemmän ja niiden alle voi vaikka jäädä. Jos asutte maalla ja vapisette ja tutisette ulkona susien takia, ja tämän takia haluaisitte ampua ne, muuttakaa kaupunkiin. Ja niille jotka vikisette susi- ja muiden populaatioiden rajoittamisesta ja väitätte olevanne luonnonystäviä, eikö teidän logiikkanne mukaan ihmiskantaa pitäisi rajoittaa? Keskittäisitte voimanne siihen. En tarkoita muiden tappamista, vaan tukekaa järjestöjä, jotka lisäävät koulutusta kehitysmaissa. Ihmisille pitäisi saada muitakin mahdollisuuksia elämäänsä kuin ylikansoittaa maapalloa hankkimalla 10 lasta ja kuolemalla sitten pois.

Toivottavasti seuraavat sukupolvet ovat vähemmän juntteja.

http://www.tunturisusi.com

Edit: En tarkoittanut että metsästäjät pitäisi mielestäni tappaa. Asia vaan menee niin heidän logiikallaan. Ja maapallolla on liikaa ihmisiä, mutta se ei tarkoita, ettei lapsia saisi hankkia. Jos jokainen hankkisi keskimäärin 2 biologista lasta, väestön kokonaismäärä ei kasvaisi. Aika suuri osa sodista, väkivallasta, köyhyydestä, nälästä ja kurjuudesta johtuu liian suuresta ihmispopulaatiosta. Ihminen ei ole enempää eikä vähempää kuin eläin, meillä on oikeus olla täällä mutta niin on yhtälailla muillakin lajeilla, joita kauniilla planeetallamme on. Jos väkiluku vielä kasvaa monella miljardilla (menee muutama vuosikymmen), maapallo ei valitettasti kestä sitä.

Freija<3Sunnuntai 16.11.2008 10:37

Freija herätti mut nuolemalla mun silmäluomia ja sitten se lössähti puristen mun syliini<3

Pakahdun rakkaudesta.
- Vanhemmat »