IRC-Galleria

Aichmeria

Aichmeria

“Tonight, once more, life sinks its teeth into my heart.” — Simone de Beauvoir

Selaa blogimerkintöjä

Anovihaus.Sunnuntai 16.12.2012 06:35

En voi ymmärtää.

Anoviha. Anonyymien loukkaukset.

On formspring, on sayatme.

Molemmissa voi kertoa anonyyminä mielipiteensä ihmisestä. Anonyyminä voi kertoa mitä vaan, anonyyminä voi loukata miten pahasti tahansa. Voi sanoa ystävälle sellaisiakin asioita, joita ei koskaan luonnossa kuvittelisi edes päästävänsä suustaan. On kiva vittuilla kaverin kanssa viihteeksi jollekin, jota ei edes tunne. On kiva pilata toisten päivä vain muutamalla harkitsemattomalla sanalla, kunnes kaverin kanssa kirjoitellut tyhmyydet tulevat itse uhrin tietoon anonyymisuojan takaa.

Suhteitaan voi käyttää jokainen hyväksi. Etenkin silloin, kun kyseeseen nousee pienet ernupiirit (eritoten esimerkiksi jiirupiirit.) Piiri pieni pyörii, kaikki tuntevat toinen toisensa, jokaisen itsetunto kolhiintuu ajallaan. Lopulta kaikkea tarvitsee selitellä maan hamaan asti tai vaipua unholaan, jotta joku ei käsitä väärin ja saa koko joukkoa vihaamaan itseään siitä hetkestä lähtien.

Paskanvirtaa on mahdotonta pysäyttää, kun sen on kerran tunnetumpi ihminen aloittanut. Sitä kuulee sen jälkeen kaikkialta. Eikä kukaan mieti mitä se tekee itse piirien kohteeksi joutuneelle uhrille. Hän on vain tyhmä, hyödytön ja käyttökelvoton väline, jonka ystävänä on ollut joskus kiva olla, mutta nykyään hänen sanansa painavuus on vähentynyt ja yhteydenpito hänen kanssaan on tarkoitettu vain nörteille, jotka eivät tunne omaa parastaan.

Johtuuko tämä kaikki vain siitä, että jokaisen ihmisen silmien taakse piiloutuu joko oman erinomaisuutensa varjoon piiloutunut sadisti vai siitä, että ihmiset ovat liian typeriä pitääkseen suunsa kiinni silloin, kun se olisi heidän omalle arvolleen edullista?

Loppujenlopuksi on kuitenkin hyvin monia eri tapoja, joilla anonyymivihan levittäjän voi selvittää. Usein anovihaajia kuitenkin huomataan olevan vain muutamia tiettyjä, jotka levittävät joko saman tai usean ihmisen profiiliin useampia pilkkaavia kommentteja tai kysymyksiä. Jo tekstien samankaltaisuus (mm. sanavalinnat, toistuvat ja samankaltaiset kirjoitusvirheet, mielipiteet, asenne, murteet yms.) ovat jo asioita, joista anonyyminkin oikeaa henkilöllisyyttä on varsin helppo epäillä tai jopa tunnistaa, jos tarve sitä vaatii.

On kuitenkin selvää, että anovihauksen voi helposti rinnastaa jopa koulukiusaukseen, työpaikkakiusaukseen sekä niin edelleen. Sanalla on valtaa ja negatiiviset sanat muistetaan yleensä paremmin kuin ne positiiviset. Ehkä anovihaajan tarkoitus ei olekaan tosin jäädä muistiin, mutta fakta on, että toiset ihmiset ottavat anovihankin aina raskaammin kuin toiset (vaikka siitä ei ehkä pitäisikään oikeasti välittää.) Mutta jos asialle ei voi mitään, miksi pilata toisen päivää tahallaan? Miksi lytätä toisen itsetunto ryttyyn ajattelematta lainkaan miltä tuntuisi saada vastaavankaltaista anovihaa omalle kohdalleen?

Anovihaus on kuitenkin vain ja ainoastaan selkärangattomien ja ihmisen perusylpeyden pilaavan pohjasakan touhua. Jos asioita ei voi sanoa päin naamaa ihmiselle itselleen vaan pitää anovihata, voi vain itselleen myöntää siinä vaiheessa olevansa pelkurimainen lurjus. Anovihaus ei paranna maailmaa vaan pikemminkin vie sitä jatkuvasti yhä pahempaan suuntaan. Anovihaus voi saada toisen kuvittelemaan, että koko maailma vihaa häntä, vaikka asia ei niin olisikaan. Kuvittele siis ennen anovihaustasi haluaisitko kuvitella syyttä koko maailman vihaavan sinua vai et ja jos vieläkin olet anovihauksen kannalla, ole hyvä ja "go fuck yourself my little asshole, thanks. "

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.