IRC-Galleria

1. OLEN IHMINEN

Isä ja poika joutuivat auto-onnettomuuteen. Isä kuoli ja poika joutui sairaalaan. Sairaalan leikkauspöydällä kirurgi totesi: "En voi leikata, sillä potilas on poikani". Miten tämä on mahdollista?

Niin kauan, kuin suurin osa ihmisistä vastaa tähän "en tiedä", feminismiä kaivataan kipeästi. Vielä tänäkin päivänä mies on yhtä kuin ihminen ja nainen vain toinen. Lääkäri, kirurgi tai vaikkapa autoilija on automaattisesti mies, nainen vasta kuin nimikkeisiin lisätään etuliite nais-.

2. OLEN NAINEN

Naiset saavat pienempää palkkaa samasta työstä kuin miehet, ovat yliedustettuina yliopistoissa mutta kopauttavat päänsä työmaailman lasikattoon. Jokainen nuori vastavalmistunut nainen on työnantajan silmissä potentiaalinen äiti, joten naisille tarjotaan miehiä useammin pätkätöitä. Feminismi pyrkii poistamaan nämä vääryydet.

3. OLEN MIES

Perinteinen miehen malli on kova: mies ei saa itkeä eikä olla heikko. Miehen mielessä ei pyöri muu kuin "se" ja jos ei pyöri, mies on impotentti tai hintti. Miehen on osattava tapella ja ottaa turpaansa kuin mies. Feminismin tai profeminismin ansiosta mies voi irtautua perinteisestä miehen mallista ja olla oma itsensä. Feministimiesten myös tiedetään saavuttavan parempia ihmissuhteita ja elävän pidempään.

4. FEMINISMI ON KAUNIS SANA

Tasa-arvo ei ole vain naisten asia. Se on hyväksi yhteiskunnalle, koska tasa-arvoisessa yhteiskunnassa johtopaikoille saadaan parhaat miehet ja parhaat naiset.

5. EN HALUA TURPAAN

Ongelma ei ole vain Matin ja Mervin. Vähintään joka kolmas maailman naisista ja joka neljäs suomalainen nainen on kokenut fyysistä väkivaltaa tai sen uhkaa parisuhteessa. Pari- ja lähisuhteessa tapahtuvan väkivallan kohteena on useimmiten nainen, ja 90% tekijöistä on miehiä. Vuosittain 20-30 naista kuolee Suomessa lähisuhdeväkivallan seurauksena. Tästä huolimatta naisiin kohdistuvaa väkivaltaa ei vieläkään nähdä yhteiskunnallisena epäkohtana, vaan yksityisasiana.

6. EN PIDÄ AHDISTELUSTA

41% alle 15-vuotiaista suomalaisista tytöistä on kokenut seksuaalista häirintää. Kouluissa esiintyvä seksuaalinen häirintä on yleensä poikajoukon tyttöihin kohdistamaa henkistä tai fyysistä ahdistelua. Stereotyyppiset sukupuoliroolit määrittävät yhä käyttäytymistä: poikien toimintaa saatetaan vähätellä "pojat on poikia" -ajattelulla ja tyttöjä syytetään provosoinnista tai tapahtuman vääristelystä. Sama meno jatkuu työpaikoilla.

7. OLEN HUOLISSANI SYÖMISHÄIRIÖISTÄ

Missään ei voi välttyä näkemästä hoikkia mutta isorintaisia, vähäpukeisia naisia, rintavakoja ja takapuolia. Tienvarsimainokset, televisio, elokuvat ja lehdet viestivät meille millaisia meidän tulisi olla. Tutkimusten mukaan mediakuvastot vaikuttavat syömishäiriöihin.

8. EN PIDÄ LOKEROINNISTA

Sukupuolten epätasa-arvoa on kautta historian selitetty vetoamalla biologiaan. Prostituutiota selitetään miesten "luonnollisilla" seksuaalitarpeilla ja naisten esineellistämistä miehen aktiivisuudella ja naisen passiivisuudella. Mikäli naiset olisivat oikeasti "luonnostaan" passiivisempia ja alistuvampia kuin miehet, naisen asema olisi kaikkialla maailmassa sama ja pysyisi sellaisena, biologiset ominaisuudet kun eivät muutu yhteiskunnan kehityksen tahdissa.

9. TYKKÄÄN KÄYDÄ BAAREISSA

Ilman feministiesiäitejämme baareihin olisi yhä naisilta pääsy kielletty. Nainen leimataan miestä helpommin juopoksi, koska naisen odotetaan olevan miestä moraalisempi.

10. EN OLE VANHOILLINEN

Naapurimaassamme Ruotsissa ollaan meitä edellä. Siellä lehdet kirjoittavat päivittäin tasa-arvoasioista ja lähes kaikki isot puolueet ovat julistautuneet feministeiksi. Ruotsalaispoliitikot suorastaan kilpailevat siitä, kuinka kovia feministejä ovat.

11. SAAN OLLA MEIKKAAMATTA

Feministi tietää, ettei hänen tarvitse miellyttää muita kuin itseään. Hänen ei tarvitse meikata tai ajella säärikarvojaan, ellei hän sitä itse halua.

12. VOIN LAITTAUTUA

Ulkonäkö ei määrittele, millainen nainen feministi on, vaikka hän kulkisi korkokengissä ja minihameessa.

13. SAAN HYVÄÄ SEKSIÄ

Feministi uskaltaa sanoa, msitä hän pitää ja toimia nautintonsa edistämiseksi. Feministi ei siedä tilannetta, jossa mies on itsekäs ja tyydyttää vain omat tarpeensa.

14. OLEN SEN ARVOINEN

Feministi ei pidä itseään tai muita naisia huonompana kuin miehiä, vaan uskoo, että molemmissa sukupuolissa on arvokkaita ominaisuuksia. Jos hän joutuu selittelemään feminismiä tai jopa kieltämään sen, hän tietää olevansa väärässä seurassa.

15. HALUAN PITÄÄ SAAVUTETUT OIKEUDET

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.