IRC-Galleria

Be_yourself

Be_yourself

Skotlannissa tuulee..Vai huipulla tuulee=?!

Hildegard Bingeniläinen liittyy joukkoon Maanantai 16.04.2007 00:07

Heh, Minnapinnan (Minnapinna79) innoittamana myös minä tein Ylen filosofi-testin =) (www.yle.fi/vielayksiasia/peli/viela1.html)

Tulos:

Mielipiteitäsi lähimpänä oleva filosofi on Hildegard Bingeniläinen (1098-1179).
Alla 3 lähintä filosofia ja osumisprosentit:

1. Hildegard Bingeniläinen 82.0%
2. Martin Buber 80.0%
3. Alasdair Macintyre 79.0%

Ajatuksiasi eniten vieroksuu Friedrich Nietzsche 33.0% ->Heh!

Myös seuraavat 3 mielipidevaikuttajaa olivat lähinnä omaa vastaustasi:

1. Arkkipiispa (emer) John Vikström 76.0%
2. Taiteilija Mikko Kuustonen 75.0%
3. Europarlamentaarikko Heidi Hautala 73.0%

Mut mä olin 2% enemmän Hildegard kuin Minna! En jaksa pastata tähän koko juttua Hildegardista tosin, sen voi käydä lukee Minnapinnan päiväkirjasta. En yllättynyt Mikko Kuustosesta tahi Heidi Hautalasta. Heh. Tosin en oo kyl ihan varma tost et ollaanko me Hildegardin kanssa samaa mieltä yhteiskunnallisen etiikan suhteen, en nimittäin oo kovin hierarkkinen saati että vastustaisin uudistuksia=?!? Ehkä meitä usko yhdistää eniten. Onhan se aika suuri filosofinen tekijä/erittelijä. Mut ehkä tässä tuleekin se, että uskovina meillä voi olla yhteiskunnallisesti ja poliittisesti aivan erilaisia mielipiteitä. Ja niin monessa muussakin asiassa. Erilaisuus on rikkautta! Jeesus onkin se sitten joka yhdistää..Mutta muutoin, uskovat on ihmisiä siinä kuin muutkin, oman taustansa, perheen ja kulttuurin vaikutuspiirissä olleita, (Tai mitä sitten itse valitseekaan uskoa/ajatella) ja jos yks uskova on tietynlainen, voi toinen olla aivan erilainen persoonana ja mieltymyksiltään. Yks tykkää kahvista ja toinen vihreästä teestä. Ja kolmas niistä molemmista. =) Meistä jokainen onkin yksilö ja ainutlaatuinen, eikä me kaikki tykätä samanlaisesta sisustuksesta tai musiikista tai elämäntyylistä. Me ollaan erilaisia. ainutlaatuisia. yksilöitä. Se, että kuulun tiettyyn uskontokuntaan tai ryhmään, ei vielä tarkoita että olen kaikessa samanlainen, niinkuin "kulttuuriltani" samanlainen kuin muut siinä ryhmässä. Tietyt asiat voi yhdistää, mutta toisissa asioissa voidaan olla aivan eri planeetoilta. Jeesus on se punainen lanksa, joka meitä yhdistää. Ja tahtoisin ajatella, että pyrkimys tulla toimeen/rakastaa toisia ihmisiä..Voisin kyllä kirjoittaa tästä aiheesta paljon enemmän...Mut juu, takasin (muihin) filosofeihin.. :-)

Tässä linkki Buberiin: http://fi.wikipedia.org/wiki/Martin_Buber
ja Alasdairiin: http://en.wikipedia.org/wiki/Alasdair_MacIntyre

Kas, Alasdair ol skotti! Ja Glasgowsta vielä. Jah myös, kappas:

"Politically, MacIntyre's ethics informs a defence of the goods of excellence internal to practices against the pursuit of 'external goods', such as money, power and status"

Eli siis sisäinen rikkaus tärkeämpää kuin ulkoinen!

Tulipa mieleen muuten kohteliaisuuskulttuurin luennot historian opiskeluissa Hgissä parin vuoden takaa. Tuommoisia aiheita siihen liittyi, mikä oli kenenkin mielestä "virtuos person". What is virtue jne. Taidan kaivaa luentomonisteet jostain! Mut juu, mua yks eniten kiinnostavin alue onkin nimenomaan "History of ideas" jonka rohvessori Alasdair oli.

Niin ja Buber oli juutalainen filosofi ja kulttuurihahmo :-)

"Buberin mukaan “Minä-Sinä”-suhde kohtaa ihmisen “armosta ja tahdosta”, se vaatii molemminpuolisuutta, molempien osapuolten Sinä-sanomista. Buberin mukaan, Tullakseen Minäksi ihminen tarvitsee Sinua."

Semmottist. Interesting. Danke sis Minnapinna. :)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.