IRC-Galleria

Chimera

Chimera

muokkaa tilaansa varmasti mutta hitaasti

NykymusiikistaLauantai 01.11.2008 18:12

Saatanan taustatanssijat ja koreografit. Vitun armeija maskeeraajia, puvustajia, varmaan joitain helvetin psykoterapeutteja ja assistentteja jotka tuo tähdelle mocca lattén valmiiksi kouraan. Ei artistin vaan näiden kaikenmaailman janttereiden voimin pystytettiin vaikka Nicole Scherzingerin (mikä piru nyt onkaan) EMA 2008 -esiityminen. Ja vittu sieltä tulee Snoop Dogg lowriderilla sisään moottoritien kokoista käytävää pitkin. Ei tuossa taas vaihteeksi ole enää mitään tekemistä musiikin kanssa. Kukaan ei tiedä, kuka tuonkin paskan kappaleen on "säveltänyt." Kolme saman näköistä perseitään keikuttelevaa horoa jää paremmin mieleen.

En minä edes tiedä, että kuka vittu tuokin rastapää hihhuli on. Ei ole mitään rastoja vastaan, mutta...eikun oho, esitti tuo pataljoona jopa toisenkin hienon sävellyksen, oikein Beethovenin viidennen veroisen musiikillisen mestariteoksen. Ja onhan siellä näköjään pari viimeisen päälle stailattua soittajaakin (yhdellä läjä uudennihkeitä syntetisaattoreita) ja aivan varmasti soittavatkin tuossa oikeasti. Kaikki saisivat maistaa Snoop Doggia myöten tasapuolisesti meikän meisseliä!

Vittu toiset sentään tekee ihan oikeasti musiikkia ja julkaisee sitä selkänahastaan kerrallaan levyllisen siinä missä nuo saatanan pellet tekee yhden paskan spektaakkelin, jossa on kuulemma joku kappalekin mukana, mutta eniten koko hommassa työllistetään maskeeraajia, puvustajia ja revitään Nicole Scherzingingerbergerille miljoonatulot siitä että se keikuttelee tuolla persettään jonkun viisi minuuttia. Jos tulee hikipisara poskelle niin jostain ryntää überassistentti viskoosiliinan kanssa pyyhkimään herra tai neiti maailmantähden herkkää hipiää.

"Esiintymislava" itsessään on jo jäähallin kokoinen. Ei, se muistuttaa enemmän formularataa ja ties minkälaisiin asusteisiin sonnustautunutta väkeä monta kymmentä jorailee sitä ympäri. Kuulemma (kuulin vähän semmoista juttua) tuohon sirkukseen liittyy jollain tapaa myös jonkun sortin musiikkikappalekin. Noissa kinkereissä jokainen ihme rastapää saa vielä "ansioituneen työnsä johdosta" niin paljon lokeroa, että miettii musiikillisten asioiden sijaan ennemmin, mihin koloon tunkee temminsä seuraavaksi. Kanye West elvistelee, kuinka video maksoi miljoona taalaa. No vittu onneksi olkoon ja ime persettäs, kun olet noinkin helvetin etevä muusikko! Saatanan gaalaillat, joissa palkitaan isoimman tivolin järjestänyt ihme spede. Pörssimeklaritko tuolla palkinnot jakaa saatana. Donald Trump voittaisi tuolta siis pokaalin poikineen pöyhimällä hieman kassakaapista alimmaisia seteleitä.

En minä ymmärrä jonkun Metallican tai Rolling Stonesinkaan keikkakalustoa. Minkä verran se nyt varmaan molemmilla olisi, kolmatta kymmentä rekka-autollista valoja, Eiffel-tornin verran kromisia ihme härpäkkeitä ja kilokaupalla glitteriä? Ei siinä mitään, ne on sentään itse tehnyt ansioituneesti musiikkia vuosikausia ja senkun tunkevat rahansa vaikka toistensa hanureihin, mutta kuinka paljon tuossa hommassa menee huomio pois musiikista? Nightwishilläkin homma on mennyt yli äyräiden jo aikoja sitten. Se siitä musiikin viattomuudesta ja yli päätään siitä, kuinka musiikki on pääasia. Minua saa leipoa turpaan oikein olan takaa, jos olen joskus edes jossain määrin tunnettu ja alkaa realiteetit horjumaan yhtä pahasti. Musiikkia pitää itse säveltää ja sitä pitää soittaa nauhalle. Jos joku menee pieleen niin sitten soitetaan uudestaan eikä aleta hieromaan biittiä tai nuottia uudenkarhealla iMacilla. Miksata ja masteroida tietenkin saa ja täytyy, mutta ymmärsitte varmaan, mitä tarkoitan. Musiikki soitetaan sekä nauhoitetaan levylle ja sitten käydään markkinointitöihin, että saadaan tienestejä tuottaa lahjakkaiden muusikoiden voimin uusi itse soitettu ja edellisestä levystä soitannollisesti petrattu albumi.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.