IRC-Galleria

Blogimerkintä

- Vanhempi »

Määränpäähänköhän?Tiistai 11.12.2007 22:30

Soundtrack: Ari Koivunen - Another Day in paradise. The Lion King - this land.

Jotkut ihmiset siivoaa koko elämänsä vessoja ja maksaa veroja. Nobodys. Noobs. Toiset, kiertävät maailmaa soittaen musiikkiaan, esitellen leffojaan. Heissä on sitä jotain. He ovat kuuluisia, jotain saavuttaneita ihmisiä.

Toisille kelpaa tuo noubadi elämä. Koskaan ei tapahdu mitään mullistavaa ja jokainen päivä poikkeaa edellisestä vaan säätilalla, jos silläkään. He ovat tyytyväisiä ehkä jopa onnellisia, eivätkä valita.Toisille taas on jo nuoresta asti selvää etteivät he tyydy kumartamaan muita. He haluavat olla oman elämänsä herroja, luoda itse oman polkunsa ja vieläpä onnistuvat siinä! Heillä on selvä määränpää ja tie mitä seurata. Heistä tulee sitä jotain.

On myös ihmisiä joille ei kelpaa se neutraali jokamiehen elämä. He haluavat olla jotain, saavuttaa jotain ja nähdä maailmaa. Mutta heillä ei vain ole resursseja siihen. Ehkä itseluottamusta ei ole tarpeeksi, ehkä määränpää on epäselvä tai on vain huono onni. Mitä tekevät nämä ihmiset jotka eivät suostu "normaaliin elämään", mutta eivät myöskään saavuta tavoitteitaan?

Olet normaali nuori. Sinulla on muutama hyvä ystävä ja muutamia kavereita joiden kanssa hengata. Opiskelut sujuvat siinä sivussa rimaa hipoen. Nuorempana haaveilit kuusta ja lentämisestä, vähitellen haaveet realistuivat ja alkoivat olla oikeasti yrittämisen arvoisia. Syntyi tavoitteita, haasteita. Tiedät että saavutat mitä vain kunhan yrität tarpeeksi.
Yhtenä päivänä heräät. Näet kaiken aikuisen silmin, asiat realistuvat. Olet elänyt huoletonta elämää ja kaikki ikävä rysähtää päällesi kerralla. Tajuat ettet tule koskaan uskaltautumaan benjihyppyyn, et näkemään brasilian sademetsiä etkä ansaitsemaan tarpeeksi rahaa muuttaaksesi Amerikkaan. Voi jos pääsisit edes ulos nykyisestä opiskelupaikastasi!!

Jotain voit saavuttaa. Pääset tyydyttävästi läpi opiskelupaikastasi, saat kohtuullisen työpaikan, puolison ja viikonloman Italiassa. Pieniä iloja, pieniä hetkiä. Ei kestä kauaa. Koskaan et ole tyytyväinen, aina haluat vain lisää ja lisää. Tiedät ettet voi koskaan saavuttaa kaikkea mitä haluaisit, etkä saavutakkaan. Mitä iloa siis on tavoitteista kun niitä ei voi koskaan saavuttaa?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.