IRC-Galleria

Delite

Delite

mit vit! Vahanko taa on muuttunut, sattumalta muistin salasanani tanne muutaman v jalkeen.

vuodenvaihde.Keskiviikko 19.07.2006 00:36

Taallapain kaytannollinen vuosi paattyy kesakuun lopussa, vaikka kalenterivuosi kulkeekin euroopan malliin.

Tama tietaa siis paperisotkuja ja veroilmoituksia ynna muuta tallaiselle tietamattomalle maahantulijalle. Suomessa kaikki nayttaa sujuvan helpommin verotuksen suhteen, ennakkotaytetyt veroilmoitukset yms. Taalla taas pitaa kerata verotustiedot ja tulot tyonantajilta. Lukuisilla farmilla tyoskenneltyani tehtavaa on siis paljon. Varsinkin kun jotkut paikat ovat luulleet etta reissaajana katoan, eika minulle tarvitse sellaista yhteenvetopaperia tehda. Olen siis metsastellyt niita papereita ajellen farmilta toiselle, ja joissakin paikoissa olen saanut nihkeaa kohtelua. Paskaa siis pitaa niella kunnes kaikki paperit on hallussa.

Muuta paperirumbaa on tuottanut viisumi ja nimenvaihdos. Nimi on vaihtunut helposti Australiassa, mutta Suomeen ilmoittaakseni minun pitaa ensin hakea avioliittotodistukseen apostille brisbanesta Foreign affairsin toimistolta, sitten matkattava Brisbanen Suomen Kunniakonsulaattiin, joka sijaitsee 40km Brisbanen keskustasta. Sielta lahetetaan virkateitse kopio avioliittotodistuksesta ja apostilesta Suomen maistraatille, ja samalla haetaan minulle passia uudella nimella. Netin mukaan tassa kuussa olisi pitanyt menna Sydneyhin passin hakuun, mutta Suomen konsuli lohdutteli etta tassa kuussa viela on mahdollista tehda hakemus Brisbanessa. Biotunnistepassin vuoksi tulee tuollainen muutos hakumahdollisuuksiin.

Viisumeista, talla hetkella olen bridging viisumilla, kunhan saavat asiat kasiteltya, olen subclass 457 business -viisumilla.

Sydantalvi on pian ohitse, 1.9 juhlitaan kevaan ensimmaista paivaa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.