IRC-Galleria

Delite

Delite

mit vit! Vahanko taa on muuttunut, sattumalta muistin salasanani tanne muutaman v jalkeen.

tapoja outouksiaMaanantai 30.01.2006 13:00

Tehtävänanto: paljastan viisi omituista tapaani. Tämän jälkeen valitsen seuraavat viisi ihmistä, jotka haastan tekemään saman perästä. Heidän tulee myös kirjoittaa nämä säännöt merkintäänsä. Linkitän haastamani ihmiset tämän merkinnän loppuun ja käyn ilmoittamassa heidän kommenttilaatikkoihinsa haasteesta ja tästä merkinnästä."

1. Unohdan aina rutiininomaisissa mutta tärkeissä tekemisissä että olenko tehnyt sen vai en. Eli oven lukitseminen, hella, jopa vessan vetäminen. Tässäkin talossa missä asun, tulee aamusin juostua ainakin 200metriä yhteensä eestaas ovia tarkastelemassa. Harmittaa ihan, mut pää vaan ei muista. Lukioikäsenä saatoin 7 kertaakin normaalisti joutumaan tarkistamaan.

2. Solmin tyhjät muovipussit. Siis silleen että tyhjästä tekee sen narun joka menee solmuun. Tälleen ne menee pienempään tilaan helposti. Tursuilevat muovipussilaatikot ahistaa. Tai oikeestaan nyt jälkeenpäin muokattuna tän kakkoskohdan vois vaihtaa maukumiseen. Juttelen kissojen kanssa. En oikein tiedä mitä, mutta kissoilla näyttää olevan mielenkiintoista. Naapurin kissakin joskus maukasee pihalla kysyvästi ni vastaan sille. Sitten kissa tulee kylään ja mau'umme toisillemme. Kai sen kuuluu noin mennäkin, se halus selkeesti kylään ja kysy oonko kotona.

3. Joskus selittäessä seisaaltaan painan ajattelematta kämmentä vatsapuolelta tai kämmenselkämystä selkäpuolelta ylävatsan korkeudelta. Tulee jotenki tukevampi olo, vakaampi siis.

4. Tanssin kotitöitä tehdessäni musiikin kera. Oikeastaan kotityöt on osana sitä tanssia. Itseasiassa en taida oikein koskaan pysyä paikoillani. Puhelimessa puhuessani saatan hyppiä ruutua laatoituksella tai vastaavaa, tuolilla en malta pysyä suorassa.

5. Käännän tupakka-askissa onnentupakan. Eturivin keskimmäinen kääntyy, se poltetaan viimesenä ja saa jotain toivoa. Jäänyt teinivuosilta mutta syväänjuurtunut tapa.

Haastaa haluisin vaikka ketä, mutta jotenkin pitää rajata. Älkää muut suuttuko.

Haastan Gamma, doryu, MestariM, temmi_hoo, STORMTROOPER. Te ette oo silleen osa mun elämää, mut ootte joskus yhteydessä ja tykkään teistä ku ootte niin persoonia. Olis kiva tietää teidän omituisuuksianne.

Kukaan noista ruojista ei sitten ryhtynyt leikkiin. Olen pettynyt. Valitsen uudet viisi ystävää. Osan tunnen paremmin irl, mutta pääseekin tarkistamaan miten hyvin tuntemukseni heihin täsmää. Haastan: beekoo, Virna, jukkap, elena, pam. Jos nää sitten lähtis leikkiin.

[Ei aihetta]Lauantai 14.01.2006 11:02

Tein kyselyn ja äänestyksen tuohon teurastamoon liittyen. Olis kiva kuulla muidenkin näkemyksiä.

http://olento.ton.tut.fi/~jukkap/deliteforum/viewtopic.php?t=39

Flunssa iskiLauantai 07.01.2006 14:24

Oon nyt teurastamolla töissä. Kohtaan menneisyyteni hirviön, lihan. ei se sen kummallisempi juttu olekaan. Voin sitä koskettaa, ja haiseekin jännälle, kuin metallinen ja suolainen tuoksu. Kalvot kiiltelevät helmiäisenä. Ei sitä tee mieli syödä vaikka sitä käsitteleekin. Aika kiihkoton suhtautuminen joten henkisesti olen kehittynyt teinivuosista.

Töissä on paljon ulkomaalaisia; maoreja, samoalaisia, etelä-afrikkalaisia, afganistanilaisia. Ja yleisesti myös tummaihoisia, aasialaisia ja islamilaisia. Itseasiassa kaikki liha teurastetaan halal-tekniikalla islamilaisten toimesta. Näin se sopii koko maailman markkinoille.

Töitä on siellä kymmeniä erilaisia, insinööreistä teurastajiin. Bonerin asu on kaikista mielenkiintoisin. Kuin keskiajan ritari sovellettuna nykyaikaan: pikku levyistä haarniska, lenkkihaarniskahihat ja hanskat, vyöllä veitsiä ja tikarimaisia teroittimia, lihakoukkuja jne. Jalassa kumisaappaat ja päässä kypärä. Mutta ulkoasu on ritarimainen, vaatteetkin valkeat ja veriroiskeissa. Isoja miehiä, ja varsinkin eksoottisen näköisiä kun bonereina on näitä ulkomaalaisia. Katselen niiden touhuja työpisteeltäni mielelläni. Sellaisesta kun saisi kuvan. Ritarit touhuavat veitset heiluen vaaleanpunertavakellertävien raadonneljännesten kimpussa jotka koukuissa roikkuen liikkuvat hiljakseen eteenpäin. Ketjun lopussa on jäljellä enää jalan luu.

Koko matka neljännesruhosta pakatuksi kaupan laatikkoon kestää vain 15 minuuttia. Slaughter floorin touhuista en edes tiedä kun olen itse boning roomissa. Haluaisin nähdä myös teurastuksen ja kaikki seuraavatkin vaiheet. Päivässä kuuleman mukaan jopa 400 lehmää käsitellään. Lihat matkaavat sitten Australian lisäksi Japaniin, Koreaan ja Yhdysvaltoihin.

Käytän itse töissä tyhjiöpussituslaitetta, tuhansia kiloja lihaa kulkee päivittäin käsieni kautta. Tänään jätin sormet väliin kun koetin olla turhan vikkelä, sain katua. Onneksi ei pahemmin käynyt kuin että turposivat ja ovat kipeitä.

Työpäivät ovat raskaita ja kiireisiä,päivän pituus on 11tuntia taukoineen. Työskentely tapahtuu kuudessa lämpöasteessa, joten flunssakin iski päälle. Huomenna vielä töistä ja sitten maanantai vapaata asioille. tiistaina taas takaisin. Tänään kaipasin suomalaista saunaa ensi kerran matkani aikana. Toisaalta kylmässä on mukavampi työskennellä kuin ulkona kuumassa.

Nyt katsomaan tripping the riftin kakkoskautta, ja sitten unille. Huomenna herätys taas kolmelta yöllä..

Joulun aikaKeskiviikko 28.12.2005 11:14

Joka päivä on tapahtunut jotain uutta, odottamatonta ja mielenkiintoista. Kuvia ja kerrottavaa on kertynyt, tässä juuri kahlailen otoksia lävitse.

Poden tänään krapulaa. Join eilen itseni humalaan uima-altaassa kuohuviinillä ja vodkalla, kelluen uimapatjalla tai hengaten altaan reunalla. Puitteet olivat hienot ja naapureita ei lähimaillakaan. Musiikki pauhasi talolta kovalla, ja viisi kännistä temmelsi ja sosialisoi altaassa. Pihan valot oli sammutettu, joten australian uskomaton tähtitaivas kaartui yllä. Vesi oli päivän jäljiltä vielä 31 asteista, viilenevässä yössä se tuntui täydelliseltä. Altaan reunoille asetetut kynttilät loivat riittävää valaistusta. Tähdet heijaistuivat niistä huolimatta veden pinnasta.

En olisi vielä eilen aamullakaan uskonut että voisin viettää tuollaisen illan, luulin sellaista olevan vain elokuvissa. Tai että jos olisi rikas. Täällä siihen riittää vain suomalaisuus. Paikalliset järjestävät uusia kokemuksia, mutta myös odottavat saavansa samanlaista kohtelua jos joskus Suomeen eksyvät. Se on todella hieno periaate. =)

Tänään meille järjestettiin työpaikat kaikille neljälle Kilcoyn teurastamolta. Aloitamme huomenna kuudelta. Huominen retki rannikolle serkun perheen kanssa siis jää välistä, mutta lauantai on vapaa että pääsee heidän kanssaan festareille uutta vuotta vastaanottamaan. (www.woodfordfolkfestival.com)

Nautin olostani tällä herkellä. Olen ollut verkossa hiljainen viime aikoina tapahtumien määrän vuoksi.

Postit katosivat.Perjantai 02.12.2005 12:32

Hotmaili hukkasi kaikki postini. Osoitekirja oli sentään tallella. Toivon ettei viimekatsoman jälkeen ollut tullut mitaan kovinkaan tärkeää... =(

Harmittaa.

Töitä ja synttäriäTorstai 01.12.2005 10:44

Tänään heräsin jo neljältä töihin. Ehdin vaan nukkua 3 tuntia kun netistä löytyi yöllä taas kaikkea mielenkiintoista. Tänään poimittiin ensimmäiset paprikat, sain niitä kassillisen kotiinkin. Pitäs vaan keksii mitä niistä nyt kokkaa, osa pitää jakaa pois. Ja onnistuin haavottaa itseni piikkilankaan, lähti pohkeesta pala pois. Kotona kuitenkin sen lääkitsin ja nyt on laastarikin suojana. Muutenkin olen aika ruvella ja rakolla, ja alaselkä on palanut moneen kertaan. Miksi ihmeessä naisten paidat on kaikki liian lyhyitä? Tahtoisin sellaisen vietnamilaisen peltovaatetuksen, pitkä tunika/paita, ja iso hattu. Noista haavoista vielä, helteen vuoksi on jatkuva mätäkuu. Ensin ne on sieviä ja kunnossa, mut seuraavana päivänä jo infektoituu ja tuottaa kipua.

Uskomaton helle huipentui ukkosmyrskyyn. Ehdittiin sen alta kuitenkin ajoissa kotiin.

Myrskyjä täälläpäin voi seurata tutkasta, yleensä ne kehittyvät iltapäiväksi, eli teidän aikaanne aikaisin aamulla.
http://mirror.bom.gov.au/products/IDR503.loop.shtml

Täällä kotona juhlistettiin synttäreitä jäätelökakulla kynttilöineen, ja keitettiin kupposet juhlamokkaa.
Nyt en tiedä mitä tekisi, pitäisi sivuja päivittää ja kaikenlaista. Mut toisaalta ku olis synttärit vois mennä pullokaupassa kipaisemaan ja täällä kotonakin on vielä salmiakkikossua koti-ikävän lääkkeeksi. En usko että huomenna olisi toita, mutta kyllä siellä selviää vaikka olisikin.

Tuliaiset.Tiistai 22.11.2005 21:58

Markuksen toinenkin laukku vihdoin loydettiin ja toimitettiin kotiin. Pusseja ja paketteja oli kolhittu ja availtu, mutta syomakunnossa viela olivat. Sain 2 batterya, 2 fazerin sinista, paketin juhla-mokkaa, litran salmiakkikossua ja 4 pussia aitoa alkuperaista Halvan salmiakkia.

Ja sitten laukussa oli loput tuliaiset ihmisilta. Sain tamperelaisilta maalauksen, mustetyon, ja kuvitetun kirjeen, virkatun seinakoristeen joka on 3 sailytyspussia samalla, ja tervehdyskortin. Olen niin onnellinen nyt, laitan nuo kaikki seinalle tanaan.

Taytyy myontaa etta eilen itkin kirjeet ja kuvat sylissani koti-ikavaani syoden muita tuliaisia. Tanaan aamulla avasin ekan batteryn. Vatsa on nyt sekaisin.

Sain myos vihdoin treenihanskat ja sisapelikengat, ennalta tuli jo kehahanskat ja kasinauhat. Nyt voi alkaa nyrkkeilemaankin olohuoneessa niinkuin suunniteltiin. Hammassuojat vaan kannattaisi jostain ostaa.

Mutta herailen nyt aamupuuhiin, kello tulee nelja ja lupasin keittaa pojille puuroa etta jaksetaan pellolla rehkia.

[Ei aihetta]Tiistai 15.11.2005 09:52

Taalla huomaa sen jos ei syo mita pitaa, on fyysisesti niin aariolot. Tanaan suolanpuute loi takareidet kramppiin. Tarkoitukseen ollut juomajauhe loppui pari paivaa sitten, ja seuraukset sain tuta. Kavelykin oli sellaista taaperrusta polvet hieman koukussa. Ripottelin asken leivan paalle aimo kasan australialaista jarvisuolaa josta saa myos magnesiumia. Toivotaan etta helpottaa.

Ylihuomenna saapuu kiihote, menen hakemaan sen Brisbanesta. Olen niin iloinen siita kun se tulee tanne. Tama talo on kolmen ihmisen koti.

K.

Uusi koti.Keskiviikko 02.11.2005 13:04

Muutimme eilen. Talo on iso, jopa paalle 100 neliometria ja etuovesta kahdenkymmenen askeleen paassa on Kilcoyn ydinkeskusta. Pihaan ajetaan kampaamon ja apteekin valista, tervetuloa kylaan.
Talo on vanha, eika missaan kiiltavassa kunnossa, mutta huoneet ovat korkeita ja avaria, Ovien suissa puuleikkauskoristeita ja ikkunapinta-alaa paljon. Inhoamaani kokolattiamattoa on vain makuuhuoneissa ja lasiverannalla. Keittio ja kodinhoitohuone ovat kivijaljitelma linoleumia, olohuone ja kaytava kiillotettua raakapuuta.
Jonkinlainen kuvaus kun kuljetaan lavitse:
Siis kampaamon ja apteekin valista kampaamon takapihalle, joka on samalla myos etupihamme. Etupihalla on istutuksia ja valaisimia niiden seassa, kuistilla iso pyorea poyta, tarvitsemme siihen viela tuoleja.
Paaovesta oikealle on minun huoneeni, jossa on kolme ovea, kaikki lukittavia. Huoneestani paasee suoraan ulos, kaytavalle tai lasiverannalle joka on olohuoneen jatkona. Lasiverannan ikkunat saa halutessaan auki.
Paaovesta vasemmalle on Reekon huone. Kaytava loppuu isoon olohuoneeseen, joka on yhteydessa siihen lasiverantaan josta ei ole pihalle kayntia. Jos kulkee kaytavalta olohuoneen lapi paasee keittioon.
Keittion jatkeena on pieni laajaikkunainen lisuke, joka kuulemma oli ennenvanhaan paikka jossa oli talon puu-uuni. Sen ikkunat ovat kuin salekaihtimia, jokaisessa ikkunassa on kuusi osaa, jotka kaantyvat vaakatasossa auki tai kiinni haluamalla tavalla.
Keittiosta paasee viela kolmanteen makuuhuoneeseen, joka odottaa tyhjillaan asukastaan saapuvaksi. Keittion vasemmassa nurkassa on ovi 'kodinhoitohuoneeseen' Jossa pitaisi olla pesukone. Se on kuitenkin nyt rikki. Pesula on onneksi kivenheiton paassa ison tien toisella puolella.
Kodinhoitohuoneesta paasee ulos seka vessaan, jossa on amme ja lampolamput. Ulos mentaessa on takapihan pieni veranta, ja kaytava katos joka jatkuu seuraavalle talolle.

Huomenna on vapaapaiva. Punaisen ristin kirppikselle siis ostamaan lakanoita verhoiksi, koska en pida paikallisten nayteikkunaelama -viehtymyksesta. Sitten kraasakauppaan ostamaan kaikkea tarpeellista etta voi askarrella ja sisustaa taloa hienommaksi.

olotila = <3

muutto.Maanantai 31.10.2005 16:01

Huomenna toiden jalkeen muutetaan. Kalustettu talo keskustasta maksaa 200 dollaria viikolta. Ja pian meita on 3 asujaa, tulee suomalais-irkkaaja-kommuuni. En ole viela alkanut pakkaamaan. Taalla on kello pian kymmenen illalla, pitaisi ehtia viela nukkua ennen aamuviitta.

Ystavien koira synnytti yhdeksikot, kolme tosin kuoli. Olin tanaan katsomassa ja Jazz-emo kavi hakemassa minut pentujen luokse. Sellaisia pienia potkyloita, silmat viela kiinni. Osa ruskeita vaaleat raidat jo erottuen, osa melkein mustia. Uskon tietavani isan, olen nahnyt sen kulkevan reissuillaan kaupungilla. Nimeltaan Costa, musta koira. Uskon etta pennuista tulee vahvoja ja kauniita ja hyvaluonteisia, kuten vanhemmistaankin.

Kiiretta on ollut, nettipuoli elamasta on ollut vahissa. Aktivoidun pian uudestaan kun saan oman kodin. Laitan kuvan talosta, ulkoa aika tavallinen ja vanha, sisalta hyvassa kunnossa pidetty. Ja muitakin kuvia luvassa lisaa.

Nautin olostani taalla. Uutuuden viehatys ei ole kuihtunut vaikka yhdessa paikassa olenkin ollut. Aina kokee jotain uutta joka paiva.

Kertokaa minulle jotain teidan saastanne? Miten suomessa menee?