IRC-Galleria

El-Brutus

El-Brutus

tasavallan valkokylkikaimaani

Tyly Tuomio - Titaanien TaisteluMaanantai 12.04.2010 04:04

Sankarit, jumalat, suuret taistelut ja uskomattomat seikkailut ovat kaikki osa antiikin Kreikan tarustoa. Näin on myös uudessa Kreikan mytologiaan perustuvassa elokuvassa. Kiistatta kuuluisimmat hahmot kuten Herakles (Herkules), Odysseus ja Akilles jäävät tällä kertaa syrjään. Titaanien taistelu kertoo, hieman tuntemattomamman, Perseuksen tarinan.

Ihmiskunta julistaa sodan jumalia vastaan, koska ylimielisyyttään väittävät selviävänsä mainiosti ilman heitä. Onnistuttuaan suututtamaan jumalat, koko Argosin kaupunki on vaarassa tulla jumalten tuhoamaksi. Ihmiset tajuavat nopeasti olevansa alakynnessä, ja lähettävät Perseuksen (Sam Worthington) ja joukon sotilaita suurelle matkalle, jonka tarkoituksena on saada kaupunki pelastettua.

Titaanien taistelu kärsii suurimmasta virheestä, mikä elokuvalle voidaan tehdä: Käsikirjoitus on huono. Juonta ei jaksa seurata tarkkaavaisesti, vaan ajatukset karkaavat huomiseen kauppalistaan aivan liian herkästi, mikä ei todellakaan ole hyvän elokuvan merkki. Kun elokuvan surkea juoni mennän vielä pikakelaus tapaan paikasta paikkaan pomppien ja lisätään ajoittain sekavat toimintakohtaukset, on laulu lähes tulkoon valmis.

Käsikirjoitukseltaan mitään sanomaton elokuva ei tee näyttelijöille oikeutta, sillä niin Sam Worthington, kuin Zeusta esittävä Liam Neeson, pystyvät moninkertaisesti parempaan suoritukseen. Kukaan näyttelijöistä ei Titaanien taistelussa pääse näyttämään kynsiään.

Positiivisiakin puolia elokuvasta kyllä löytyy. Kreikka on kaunista katseltavaa. Erikoistehosteilla on saatu aikaan paikoittain upeita alueita, jotka tuovat tunteen että kysymys on todellakin antiikin Kreikasta. Myös vastaan tulevat otukset ovat upean näköisiä ja niitä katselee mielellään, tai vaihtoehtoisesti ne tuovat kylmiä väreitä. Erikoistehosteet ovatkin elokuvan vahvin puoli.

Totuus kuitenkin on että olivat erikoistehosteet kuinka hyviä tahansa, ne eivät koskaan saa huonolla käsikirjoituksella, hengettömällä näyttelijäntyöllä ja yhdentekevällä musiikilla varustettua elokuvaa pelastettua. Todellinen pettymys.

1/5

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.