IRC-Galleria

El-Brutus

El-Brutus

tasavallan valkokylkikaimaani

Blogimerkintä

« Uudempi -

Tyly Tuomio - Kick-AssMaanantai 26.04.2010 19:00

Supersankarit ovat tuottoisa ja enimmäkseen viihdyttävä osa-alue elokuvien saralla. Ensimmäisen X-menin ja Spider-manin lyötyä läpi, kaikenlaiset supersankarit, Ihmenelosista Hulkiin, ovat ottaneet paikkansa valkokankaalla. Mark Millarin kirjoittamaan sarjakuvaan perustuva Kick-Ass on tavallista erikoisempi tapaus.

Kick-Ass poikkeaa supersankari elokuvien peruskaavasta melkoisesti. Supersankari sarjakuviin hurahtanut teinipoika Dave, (Aaron Johnson) päättä aloittaa oman taistelunsa rikollisuutta vastaan supersankarina. Kick-Assiksi itsensä ristineellä Davella ei tosin ole minkäänlaisia supervoimia tai ihmevekottimia, vaan on varustautunut vain märkäpuvulla, parilla pampulla ja omalla tahdollaan. Aikanaan Davelle selviää ettei olekaan ainoa laatuaan.

Kick-Ass elokuvana, on tehty kieli poskessa mutta kuitenkin vaaditulla vakavuudella. Hahmojen sankarointi ja oikean elämän karmiva totuus onnistuvat tuomaan hymyn huulille. Tosin kaiken irti saamiseksi tarvitaan melkoisen kiero huumorintaju. Vakavammat katsojat tulevat pudistelemaan päätään tasaiseen tahtiin.

K-15 leima on ansaittu, sillä matkan varrella on melkoisen veristä menoa, josta pääasiassa vastaa 11-vuotias Hit-Girl (Chloë Grace Moretz). Pikkutyttö listii enemmän roistoja kuin koko muu hahmokaarti yhteensä, ja onkin elokuvan erikoisimpia hahmoja. Myös Johnson onnistuu roolissaan nörttinä teininä ja epätoivoisena supersankarina, mutta poikkeuksena on ei niin yllättäen Nicholas Cage, joka onnistuu jälleen esittämään vain itseään.

Kick-Ass pilkka surutta supersankari elokuvia, eikä sääli itseäänkään. Loppu tuloksena saadan aikaan mukavasti massatuotannosta poikkeava komedia, joka ei kuitenkaan sovi kaikille

3/5

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.