IRC-Galleria

Tyot alkoivat!Tiistai 09.05.2006 22:32

Eilen oli ensimmainen tyopaivani taalla ACE Idiomas -kielikoulussa. Tyonkuvani on siis englannin opettajan assistentti ja minun kuuluu siis osallistua tunneille lahinna keskustelemaan opiskelijoiden kanssa. Eilen kuitenkin jouduin heti kattelyssa yksin luokan eteen. Oikea opettaja oli ensin paikalla, mutta minun piti kaytannossa vetaa koko show yksin. Opettaja lahti puolen tunnin paasta ja jain yksin opiskelijoiden kanssa vaan juttelemaan englanniksi kaikesta. Kerroin Suomesta ja kulttuuristamme ja kyselin heilta kaikkea mahdollista. Nautin kylla olla siella luokan eessa ja minussa herasi taas hinku alkaa myohemmin opettajaksi.. varmaan siis matkailun opeksi ammattikorkeaan. Se kuitenkin, etta mut jatettiin yksin luokan kans ilman mitaan suunnitelmaa tai ohjetta, ei ollu kivaa. Mun ei kuuluis olla vastuussa opetuksesta, vaan olla vaan avustaja. En oikeen tieda, miten saisin asian selvaksi koululla. Ne luulee, etta oo oikeesti joku opettaja! No.. pitaa kattoa, millanen taa paiva tulee olemaan.

Illalla eilen oli kuites taas aika kivaa kotona Carlan ja Sannan kans. Katselimme kuvia mun koneelta. Naytin revontulikuvia ja lunta ja Carla oli haltioissaan. Ei kylla ymmartany mita ne revontulet on. Mieki oon oppin jo vaikka kuinka monta sanaa portugaliksi. Osasin jopa jotain selittaa niista kuvista Carlalle. Mika oli mummolasta ja mika oli kotoa.. kuka on mun aiti ja isa, mummo jne.

Tanaan aamulla satoi.. kuten eilen illallakin, mutta nyt jo paistaa aurinko. Lammint ei oo kylla ku 20 astetta, etta teilla on siella lampimampaa! Sita paitsi lampotila vissiin laskee ens kuussa aika paljon ja saattaa olla vaan noin 14 asteisia paivia... Pitaa ostaa pitkahihaisia paitoja. Mutta ei me varmaan kuites ihan palelluta :)

Nty alan ootteleen taas, alkaako tyot milloin. Niiden piti alkaa jo 15 min sitte, mutta ketaan ei nay.. mielenkiintoista. Taalla taa vastuullisuus ja tasmallisyys tyopaikalla ei oo ihan parasta luokkaa, vaikka muuten kaikki on mukavia ja koululla opettajat kivoja mulle. Eilenhan mulla peruuntu toinen tunti, ku oppilaat eivat saapuneet. Ei kylla opettajakaan saapunu, joten oisin ollu ihan yksin oppilaiden kanssa sen 2,5 tuntia ilman mitaan ohjeita! *murinaa*

No kylla taa tasta... ei turhia paineita. Pitaa olla ottamatta liian vakavasti naita tyojuttuja.

Haleja kaikille!


...jatkuu

Joo nyt oli sitte 2 oppituntia joille osallistuin. En tieda, tuleeko viela muita talle paivalle.. oon nyt taalla opettajien huoneessa passissa. Oli oikeen kivat 2 tuntia :). Opettaja oli koko ajan paikalla ja eka tunnilla kaytiin kielioppia 2 opiskelijalle ja sen jalkeen oli yksityistunti yhelle tytolle ja me vaan juteltiin mina, opiskelija, opettaja Chris ja eras uusi opettaja Paul, joka tuli tutustumaan koulun toimintaan. Meita oli siis tavallaan 3 opettajaa ja sitte se opiskelija ja juttelimme kaikesta mahollisesta. Lahinna Eri maiden kulttuureista, mika oli oikeen kiinnostavaa :).

Jannaa muuten, ku alunperin pelkasin, etta en osaa tarpeeksi hyvin englantia aj etta teen paljon virheita jne. Nyt kuitenkin olen huomennut, etta ei edes opettajat puhu kovin kielioppipuhdasta englantia! Askenkin olisin halunnut muutamassa kohdassa oikaista opettajan puhetta, kun han taivutteli verbeja vaarin ja lausui joitain sanoja ihan hassusti, mutta en sitte viittiny. Parempi, kun eivat tieda, niin eivat sitte laita mue pitamaan yksin tunteja (tyyliin: tee sitte ite, ku osaat kerta paremmin). Toivottavasti huomennakin mun tehtava on olla osana opetusta.. ei sen vetajana. Tanaan oli kivaa! :)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.