IRC-Galleria

ErQ

ErQ

Hey baby, give me a chance to show you I'm a good guy.

Selaa blogimerkintöjä

Disney turmelee lapset ja nuorisonKeskiviikko 02.01.2013 22:56

Joskus kreikkalaiset olivat huolissaan siitä, että Sokrates turmelisi nuorison jaaritteluillaan. Vielä muutama vuosikymmen sitten hätäiltiin The Beatlesin huonosta vaikutuksesta nuoriin. Nykyisinkin keksitään jos jonkinlaista "turmelijaa", mutta kaikkein pahinta jälkikasvulle haittaa aiheuttavaa asiaa ei olla tultu edes ajatelleeksi.

Puhun tietenkin sellaisesta asiasta kuin Disney.

Lähes jokainen lapsi tulee nähneeksi joskus Disney-elokuvan - eikä ihmekään, sillä ovathan ne ihania rakastettavia piirrettyjä täynnä taikaa ja mielenkiintoisia hahmoja! Esimerkiksi uusi Nemoa etsimässä 3D on juuri saapunut elokuvateattereihin.

(this blog is sponsored by Disney)

On kuitenkin huomattava, että Disneyn rakastettavuus on kyseenalainen asia. Disney antaa lapsille täysin väärän kuvan koko maailmasta. Elokuvien taikuuskin on enemmän mustaa magiaa.

Jos tarkastellaan vaikka sitä, mitä lapset oppivat Disney-elokuvien ansiosta luonnosta, tulos on huolestuttava. Elokuvissa eläimet esiintyvät inhimillisinä ja tulevat usein saumattomasti toimeen ihmisten kanssa. Eläimet pysyvät söpöinä läpi ikänsä ja ne ovat hauskoja pikku vekkuleita. Disneyn yli-inhimillistetyt pirulliset elukat ovat johtaneet siihen, että ihmiset pitävät eläimiä kaltaisiaan - Youtube on täynnä videoita, kuinka joku paukapää innostuu kiipeämään leijonien tai karhujen häkkiin ja kuinka se tomppeli luulee, että se eläin juoksee häntä kohti vain halatakseen...

Voi olla, että kaiken maailman vegaanijututkin ovat syntyneet juuri näistä koko perheen piirrettyjen perkeleistä. "Eihän Bambia saa syödä, Bambin äitikin kuoli kun metsästäjät sen ampuivat ja Bambista tuli orpo" ynnä muuta lässynläätä. No, ehkä on parempi luulla olevansa samalla tasolla jonkin lehmänkantturan tai karhun kanssa sen sijaan, että vaatisi myös ihmisten lihaa kaupan hyllylle "eläimet ovat kaltaisiamme" -harhaluulon perusteella.

Nuorisokulttuuria Disney saastuttaa erityisesti nuorisotähdillään. Sen lisäksi, että Mileyt, Selena Gomezit ja muut tekevät huonoa musiikkia (+ he ovat ärsyttäviä & lahjattomia), antavat teineille suunnatut ohjelmat täysin vinksahtaneen kuvan rakkauselämästä. Kaikki sujuu aina kuin, noh, elokuvissa, rakastavaiset ovat kauniita, rumia tai outoja ihmisiä ei kuvaruutuun päästetä. Elintasoa löytyy, samoin kuin tyylikkäitä vaatteita. Sitten kun oma rakkauselämä ei olekaan yhtä cheerleadermusikaalia, itketään tuskaisesti.

Disneyn sarjoissa ei nähdä teinitähteä, jolla olisi eri suuntiin törröttävät etuhampaat tai pienet tihrusilmät. Näyttelijöistä pojilla on jokaisella vatsalihakset ja tytöillä daisarit jo 13-vuotiaina. Ei siis ihme, että näihin idoleihin samastuvat nuoret kärsivät huonosta itsetunnosta! Kaikki eivät ole kauniita, vaan suurin osa on rumaa rahvasta. Ja rumien poikien on turha pillua toivoa. Ei ainakaan, ellei jaksa hankkia itselleen hyviä lihaksia, niitä monet reikäpäiset tytöt kyllä kuolaavat vaikka naamaa olisi käytetty tikkatauluna. Ja sama juttu tiedoksi muijillekin - ilman kunnon pärstää ja katselukelpoisia meijereitä on turha odottaa, että loppuelämä tulisi vietettyä Zac Efronin kanssa.

Nuorison masentamisen lisäksi Disney innostaa nuoria juomaan ja käyttämään huumeita - kuuleehan sen jo Hessu Hoponkin äänestä, ettei kyseinen jätkä ole pelkkää "sihijuomaa" litkinyt.

Rasismi on ollut Disneylle ominaista niin kauan kuin koko yhtiö on ollut olemassa. Eikö ole hassua, että Mikki Hiiri (mielenkiintoista, että poliisi antaa siviilin tutkia arkaluonteisia poliisiasioita, joihin on vieläpä sotkeentunut kyseisen siviilin tuttavia) jäljittää rikolliseksi aina loppujen lopuksi Musta Pekan? Tai Mustakaavun? Mikä heitä yhdistää? Niinpä niin. Mustuus. Jokainen tumma on siis rikollinen. Entä oletteko koskaan nähneet Ankkalinnan poliisilaitoksella yhtään tummaihoista poliisia? Epäilen.

Mikki Hiiren hahmoa analysoimaan lähdettäessä törmätään moniin kiinnostaviin huomioihin. Tai no ei törmätä, mutta todettakoon, että kyseessä on saatanan ärsyttävä, ylinokkela pallokorvainen siimahäntä. Perhana.

Kenenkään vanhemman ei siis kuulu olla huolissaan, jos lapsi kuuntelee huoneessaan hevimetallia tai vaikkapa keittelee pontikkaa - oikeasti täytyy huolestua siinä vaiheessa, kun kuulee lapsen kuuntelevani Demi Lovatoa tai katsovan Nalle Puhia.

Varokaa ihmiset.




- Ottakee huumorilla!
- PS. Jos nyt ollaan tosissaan, niin todellisuudessakin Disney-hahmojen käsissään pitämät valkoiset hanskat ovat jäänne 1900-luvun alkupuolelta, jolloin tummaihoisten työntekijöiden vaadittiin käytettävän valkoisia hanskoja käsissään.
- PPS. Mikki Hiiri on oikeastikin ihan saatanan ärsyttävä ja netti on näköjään täynnä videoita, joihin joillakuilla on ollut liikaa aikaa koota todistusmateriaalia Disneyn saatanallisista yhteyksistä. Tiesitkö, että Pieni merenneito -elokuvan kannen linnan torni on aivan peniksen muotoinen?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.