IRC-Galleria

Siviilipalvelus – 3 viikkoMaanantai 17.08.2009 19:27


Maanantaina saavuin siinä puoli yhdeksän aikaan Midgårdiin. Tunnit oli vaihtaneet paikkaa aamu – iltapäivä akselilla. Päivä kului aika nopeasti, tosin tuntien sisällöstä ei paljon jäänyt käteen, koska ne olivat aika sekavia. Lääkärissä kävin aamupäivällä ja siellä sanottiin, että olen A+ mies eli kaikki hyvin, ilmoittauduin samalla optikko reissulle. Illalla kävin kävellen heittämässä noin 6 km lenkin.

Tiistaina ohjelmassa oli draamakasvatusta kouluympäristössä Midgårdissa. Koko aamu ja iltapäivä leikimme erilaisia tutustumis-leikkejä. Kuulostaa turhalta, mutta ne auttoivat meitä paljon, koska me aiomme käyttää samoja leikkejä nyt ensi tiistaina, kun ohjelmassa on mennä Porlammin koulun 8-luokkalaisia ryhmäyttämään(eli leikittämään) 3- hengen ryhmissä yhteensä 45 min ajan. Päivä kului yllättävän nopeasti ja tuntien jälkeen päätinkin ensi kertaa mennä juoksulenkille. Se oli noin about 5-6 km pitkä puolet soraa ja puolet asfalttia. Oli se vaan mukavaa päästä vähän rentoutumaan ja purkamaan paineita, sillä viime lenkistä oli aikaa jo miltei 3 viikkoa. Puolivälissä lenkkiä oli pellon reunalla postilaatikko, jossa luki koulutuskeskus, jossa oli vieraskirja, johon merkkasin myös omat puumerkkini, mukava yksityiskohta.

Keskiviikko alkoi Johnyn ja Maukan esityksellä syväpuro-yhteisöstä. Jouduin puolen tunnin jälkeen lähtemään optikko-reissulle Loviisaan. Sain valittua ihan kivat silmälasit ja kukkarokin keveni vain 60 eurolla, koska laseihin sai tukea 150 euroa. Päivällä oli eri aiheita mm. miehisyyden myytit ja terveyskasvatus, jotka kummatkin olivat hyvin mielenkiintoisia. Illalla oli vielä hyyyyvin puuduttava Arndt Pekurista(1905–1941) käsittelevä luento, mitä toisaalta piristi huomattavasti yhtäkkiset draama-näytelmät. Luennoitsija luennoi ja yhtäkkiä yksi kuulijoista nousi ja huusi ”minä olen Arndt Pekurinen”, kaikki oli ihan ihmeissään.

Torstaina oli erilaisia luentoja, jotka olivat sekä informatiivisia että toiminnallisia esim. testejä. Sitten viikko olikin jo miltei pulkassa, enää piti vähän siivota huonetta ja keksiä jotain ohjelmaa illaksi. Itse taisin koko viikon aikana katsoa puhelimesta Huonosti käyttäytyvät miehet- sarjan 5.tuotantokauden ja Gilmoren tyttöjen 4.tuotantokauden loppuun.

Perjantai alkoi hyvin, vaikka olinkin innoissani lähdöstä ja heräillyt välillä yöllä. Kämppä tarkastus meni taas heittämällä läpi ja tarkastaja sanoikin, että huoneemme on koko kerroksen siistein, jonka johdosta ansaitsemme kahviliput. Tarkastuksen jälkeen menimme ilmoittautumaan ensi viikon Syväpuro-yhteisö matkaan, joka oli vapaaehtoinen. Luento oli Midgårdissa ja se käsitteli elämäntaitoa. Se oli aika filosofista settiä, mietittiin mikä on elämässä tärkeää. Kyllä oli taas mukavaa lähteä kohti Maskua…

Nyt lähden viimeistä kertaa tiistaina 05:40 kohti Lapinjärveä eli enää on jäljellä 3,5 päivää koulutusjaksosta. Ensi viikolla täytyy muutenkin soittaa palveluspaikkaan ja sopia mihin aikaan saavun viikon päästä maanantaina paikalle.

Tähän asti koulutusjakso on ollut 95 % positiivinen kokemus ja voin todella suositella sitä muille. Ruoka nyt ei ole kaikkein parasta, mutta se menettelee ja aina se koulu ruuan voittaa. Pari kertaa viikossa jälkiruoka(esim. hedelmäsalaatti kermavaahdolla) kruunaa kaiken. Se on totta, ettei koulutuskeskuksessa ole mitkään luksusolot, mutta eihän nyt 20 päivälle niin tarvitsekaan olla.

Tärkeintä on, että jokainen päivä on nautinnollinen!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.