IRC-Galleria

Icarium

Icarium

Häläpätihämmää

Mietteitä rakkaudestaTorstai 18.06.2009 00:32

Rakkaus ei kestä, jos mukana ei ole lujaa tahtoa ja päätöstä olla toisen kanssa silloinkin, kun toinen tuntuu 'vain kaverilta'. Tätä kutsutaan Sitoutumiseksi.

Aito sitoutuminen ei voi koskaan perustua rakastamisen tunteeseen. Parisuhteessa nimittäin väistämättä tulee kausia, jolloin toinen tuntuu 'vain kaverilta', ja joutuu miettimään todellisia tunteitaan. Silloin testataan oikea sitoutuminen.

Moni luulee tietävänsä, mitä se tarkoittaa. Moni luulee että ihminen on sitoutunut silloin kun vain rakastaa tarpeeksi. Sanotaan että 'tahdon olla kanssasi loppuelämäni, koska rakastan sinua'. Mutta entäs kun rakkaus loppuu? Loppuuko sitoutuminen. Ei lopu, jos sitoutuminen on aitoa, eikä perustu pelkille tunteille. Tällöin kaveruudesta kasvaa kumppanuuden kukka, joka kukoistaa niin kauan, kun siitä jaksaa huolehtia!

Rakkauden voi myös tappaa. Keinoja on tuhansia. Yleisin on se että sen eteen ei tehdä töitä, annetaan sen vain mennä omalla painollaan. Alkuajan se meneekin omalla painollaan, mutta kun tulee suhteen pettymysvaihe, sen eteen tulee puurtaa hiki hatussa, muuten rakkaus pikkuhiljaa hiipuu. Rakkautta ei saa koskaan ottaa itsestäänselvyytenä, ja ajatella, että tuossahan tuo menee omalla painollaan. Sitten ihmetellään, kun ei enää tunteita toista kohtaan olekaan. Ihmekös tuo, kun siitä ei huolehdita. Eikä huolehtimiseksi riitä pelkkä puhuminen. Tarvitaan tekoja, ja toisen huomioonottamista. Tiedätkö mikä saa rakkaasi syttymään? Miten itse sytyt? Toiset rakastavat lahjoja, toiset yhteistä tekemistä. Toiset haluavat puhua, toiset koskettaa. Myös arkiset asiat, vaikkapa se tiskaaminen on plussaa rakkauden arkkuun. Miinusta sen sijaan on riitely, nalkuttaminen (myös miehillä!), toisen vähättely, kunnioituksen puute, epäkohteliaisuus... Toki riitojakin on oltava, mutta niistä on otettava opiksi, ja pyrittävä tekemään niistä rakentavia, ei suhdetta hajottavia.

Toinen rakkauden tappamiskeino on negatiivisten ajatusten hautominen toisesta. Takuuvarma keino tappaa omat tunteensa toista kohtaan! Tämä on monesti alitajuista, mutta jos huomaat joskus negatiivisia ajatuskuvioita kumppaniasi kohtaan, katkaise ajatus heti ja rupea aktiivisesti miettimään kultasi hyviä puolia. Et voi estää satunnaisia ajatuksia juolahtamasta päähäsi, mutta voit estää niitä tekemästä pesää päähäsi. Tärkeää on havaita ajatuskulun muodostuminen ja katkaista se. Jos suhtautuu toiseen negatiivisesti on vaikeaa rakastaa!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.