IRC-Galleria

Irishka

Irishka

www.myspace.fi/mustikkasuu

Voi tsiisus!Torstai 17.08.2006 12:55

Kyllästyin totaalisesti roskalehtimäärään, mikä valuu lähes päivittäin postilaatikosta eteiseni lattialle. Lattia on ollut ajoittain päiväkausiakin lehtien peitossa, ja oon lähes kahlaillut eteisen läpi päästäkseni kuivalle maalle. Ei en ole sottapytty, mutten kuitenkaan ehtinyt siivota eteistä, enkä tosiaankaan lukea lehtiä tai mainoksia. Olen avannut lähisanomat tasan kaksi kertaa koko Puistolassa elinolon aikana. Lehdet ovat päätyneet eteisen lattialla makoilun jälkeen keittiön puolelle lehtikierrätyskassiin. Ja sieltä taas olen raahanut tonneja painavat lehtikassit ulkona sijaitseviin jäteastioihin, kiroillen ja hikoillen.

Ajauduin sitten siihen pisteeseen, että jouduin laittamaan "Ei mainoksia kiitos" lapun ovelleni. Surullista, mutta totta. Olen pienestä asti vastustellut näitä lappuja ihmisten ovilla, ja salaa halveksinut heitä. Ai miksi ihmeessä? Siksi, että olen itsekin ollut joskus aikoinaan kun olin vielä nuori (khröm) lehtijakaja. Olen taapertanut pitkiä matkoja lehtikärryn kanssa, hölkkäilyt talojen rappusia ylös ja alas ja ylös ja alas, satoja tuhansia kertoja suuret lehtikasat käsissä. Aika rankkaa, sanoisinko. Siksi tunnen niin suurta sympatiaa lehtijakajia kohtaan, jotka käyvät tän rumban läpi kaksi kertaa viikossa. Ja miksikö vastustan "Ei mainoksia kiitos" lappuja? Siksi että kantaessa suurta lehtikasaa siihen ylimpään kerrokseen, toivoo painon vähenevän kun pääsee ulos rapusta. Lehtijakaja kun ei voi millään muistaa kaikkien talojen "Ei mainoksia kiitos" lappuja ihmisten ovilla, eikä näin varautua vähemmällä määrällä lehtiä. Siksi olen vihanut näitä "Ei mainoksia kiitos" ovia.

Kyllä. Ja tämän lisäksi surettaa siksi, että on ollut joskus huvittavaa lukea lähisanomien uutisia ja sivistää itseään. Tietää, mitä niinkuin tapahtuu siellä missä asuu. Jaahas, pihamarkkinat tiistaina, kiva juttu, Malmin lentokentän melu aiheuttaa närää lähialueen asukeille, hehe muuttaisivat pois. Kaikkee tollaista. Pitäähän ihmisen nyt tietää, mitä tapahtuu, mikä meininki. Ja nyt tämä yleissivistävä kanava on loppunut. Mistä mä nyt saan kaiken tärkeän pihatapahtumainformaation ymym? Pitäisi perustaa lähialueen radio niille, jotka eivät ehdi lehtiä lukea. Se olisi kaiken lisäksi paljon luontoystävällisempää.

Mutta mikä mua tänään aamulla ihmetytti? Olin laittanut toissapäivänä sen "Ei mainoksia, eikä hengellisiä julkaisuja, mutta Vartti -lehti käy, kiitos" -lapun ovelleni (Vartti on ihan lyömätön ykkönen ilmaislehtien keskuudessa). Ja kappas, aamulla töihin lähtiessäni törmäsin tällaiseen jeesus-lehtiseen. Whatta hell is this shit? Siis eikö nämä ihmiset usko, ettei mua kiinnosta !?! Kiitos kaunis, pärjään ihan hyvin ilmankin.

Ihmetys oli vieläkin suurempi kun lehtisen viimeisellä sivulla komeili poikamaisin kirjaimin kirjoitettu naapurin ja hänen vaimonsa nimi. Mikä tekee tästä vielä hämmentävämpää naapurini on entinen luokkakaverini lukiosta. Ja tämä jeesus-lehti ilmestyi eteiseni lattialle juuri sen jälkeen kun olin sen "ei hengellisiä julkaisuja" lapun ovelleni laittanut. Mua yritetään käännyttää...vitsi mä en nyt just kyl jaksais. Toivottavasti ne ei rupea kovin aktiivisesti ahdistamaan. Mutta suuresti hämmensi ja ihmetytti... entinen luokkakaverini, joka bommaili aikoinaan bussipysäkkejä ja imi punaisin silmin bumia lukion röökipaikalla, jakelee nykyään jeesus -lehtisiä. Voi tsiisus... No parempi suunta kai sillä nyt. Saavat tehdä keskenänsä, mitä ikinä tykkäävät, ei mua haittaa.

Mutta jättäisivät minut sentään rauhaan...!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.