IRC-Galleria

Kysymyksessä on siis punkkimyrkky, josta ei pitänyt olla mitään sivuvaikutuksia.
Laitoin sitä kahdelle collielleni ja hengenlähtö oli lähellä. Toisella oli sydänäänet jo lähes häipyneet, viime hetkellä sai vasta-ainepiikin.
Lääkkeenhän pitäisi levitä rasvakerrosta pitkin koko iholle ja jäädä siihen. Jostain syystä näin ei kuitenkaan tapahtunut, vaan se imeytyi suoraan verenkiertoon. Eli kyseessä on silloin yliannos rauhoittavaa, keskushermostoa lamaannuttavaa ainetta. Pelottavaa.

Lääkefirmaa edustava lääkäri antoi vaikutuksesta seuraavan selvityksen:
Uneliaisuus, keskushermoston lama, sydämen harvalyöntisyys ja hidas pinnallinen hengitys ovat ProMeris Duo –valmisteen sisältämän vaikuttavan aineen, amitratsin, tunnettuja haittavaikutuksia. ProMeris Duo liuoksen sisältämät vaikuttavat aineet eivät normaalisti imeydy verenkiertoon vaan leviävät ihon pinnan rasvojen välityksellä ja karvoissa koko ihon alueelle. Koirillasi havaitut oireet ovat merkki amitratsin systeemisestä vaikutuksesta eli vaikutuksesta, joka aiheutuu kyseisen lääkeaineen poikkeavasta imeytymisestä verenkiertoon.
Amitratsi vaikuttaa nisäkkäiden hermoston ns. alfa-2-adrenoreseptoreihin samalla tavoin kuin yleisimmin koirien rauhoittamiseen käytetyt lääkkeet. Samasta syystä vaikutukset ovat ohimeneviä ja tarpeen vaatiessa kumottavissa vastalääkkeellä, atipametsolilla. Lihakseen annettava atipametsoli-injektio kumoaa amitratsin haittavaikutukset muutamassa minuutissa.
Collie –rotuisten koirien käsittelyyn ei tämän hetken tietämyksen mukaan liity poikkeavaa riskiä.

Kuinka usein sitä tuleekaan luettua lääkkeen sisältämien aineiden luettelo ja otettua selvää siitä, miten ne vaikuttavat. Sokeasti tulee uskottua mainoslauseet. Minä en enää uskalla käyttää moisia myrkkyjä. Punkkipihdit vinkukoot.

Toivotaan vähäpunkkista kesää kaikille,
Mia

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.