IRC-Galleria

Blogimerkintä

« Uudempi -

Ylen mediamaksuPerjantai 24.04.2009 03:29

Noniiiiin, enpä ole yleensä valittanut valtion virastoiden toimista/päätöksistä vaikka ne useimmiten idioottimaisia ja hyvin kaukana todellisuudesta ovatkin. Mutta tämän uutisen myötä kilahti kyllä niin pahasti. Sapettaa, suututtaa, itkettää, naurattaa, raivostuttaa ja ihmetyttää.Lyhyesti asiasta tietämättömille:

Ylen TV-lupamaksu poistuu á 224e ja tilalle tulee ns. mediamaksu á 175e (molemmat per vuosi). Mediamaksua maksetaan kaikista YLE:n palveluista (TV, radio, nettisivut, musiikkitalo, yms.... eli ei siis ainoastaan TV:stä)

Maksu on kaikille asuinkunnassa asuville yli 18 vuotiaille ihmisille saman arvoinen, eli yksinasuva sinkku = maksat 175e vuodessa, asut tyttö/poikaystävän kanssa = molemmat maksaa laskusta puolet (87,5e) jne jne... lasku on PAKOLLINEN (!!!) ja se voidaan ulosmitata

tässä ote YLEn sivuilta, lisää osoitteessa: http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2009/04/tyoryhma_ylen_rahoitukseen_175_euron_mediamaksu__700179.html

Näin mediamaksu peritään:
Viestintävirasto lähettää kotiin laskun aina vuodenvaihteen jälkeen
Maksun voi todennäköisesti maksaa useammassa erässä
Kaikki asuntokunnassa asuvat yli 18-vuotiaat ovat yhdessä vastuussa maksusta
Jos asuntokunnassa asuu useampi täysikäinen, lasku tulee kaikkien nimellä
Tiedot saadaan väestörekisterikeskuksesta
Jokainen on maksuvelvollinen vain yhdessä osoitteessa
Esimerkiksi opiskelija, joka on kirjoilla vanhempiensa luona, ei ole maksuvelvollinen opiskelija-asunnossaan
Jos mediamaksua ei maksa, se voidaan ulosmitata
Nyt haluaisinkin lähinnä kysyä YLE:n edustajilta/päättäjiltä/työryhmän (joka tähän ratkaisuun päätyi) seuraavaa:

1) Miksi minut nyky-Suomessa pakoitetaan maksamaan palvelusta, jota en käytä? (Viimeisen vuoden aikana olen Ylen palveluista (TV, radio, internet sivut, musiikkitalo hanke) käyttänyt Areena palvelua, josta katsoin videota n. 5 minuutin verran)

2) Miksi kyseessä on tasavero, eikä budjettirajoitteinen ratkaisu, jonka myötä lasku perittäisiin verotuloista progressiivisella verotussysteemillä? Kyllä, kyseessä on "vero", koska kyseessä on maksu joka tulee kaikille asuinkunnille PAKOLLISEKSI.

3) Miksei Yle siirrä kanaviaan maksullisiksi? Niitä katsovat maksakoot kanavista. Jos Yle pelkää rahoituksen tyrehtyvän vähäisen kysynnän takia, niin eikö se kerro jotain koko palvelun tarpeellisuudesta? Kysynnän ja tarjonnan laki. Maksullisuus varmasti onnistuisi nykyisten maksukanavien ohella. Maksaessaan Ylen kanavista voisi saada käyttäjä tunnukset Ylen internet sivuille. Se miten radio-ohjelmien vastaanottoa rajoitetaan en tiedä/en osaa sanoa. Sen myönnän.

Muitakin asioita oli mielessäni, mutta tätä kirjoittaessa ne pääsi unohtumaan...lähinnä toivon mielipiteitä ja erityisesti sitä, että kanssani samaa mieltä olevat ihmiset käyvät allekirjoittamassa seuraavan adressin:http://www.adressit.com/eimediamaksuaJos tänne asti jaksoit lukea, niin kiitos mielenkiinnostasi ^^.... Ja nyt painu nukkumaan siitä :D!!!-erittäin vittuuntunut antti

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.