IRC-Galleria

Kristian1

Kristian1

Rakas taivaan isä joka loit maan ja taivaan ja ihmiset. Rakastan jumalaa,itseä, lähimmäisiä ja sitten ystäviä. Aamen.
"Minä kiihoitan Egyptin Egyptiä vastaan, niin että he keskenänsä sotivat, ystävä ystävää vastaan, kaupunki kaupunkia vastaan, valtakunta valtakuntaa vastaan." (Jesaja 19:2)

"Ja te saatte kuulla sotien melskettä ja sanomia sodista; katsokaa, ettette peljästy. Sillä näin täytyy tapahtua, mutta tämä ei ole vielä loppu. Sillä kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan, ja nälänhätää ja maanjäristyksiä tulee monin paikoin." (Matt.24:6-7)

Venäjän presidentin Vladimir Putinin mukaan Egypti on vaarassa vajota kohti sisällissotaa.

Putin varoittaa, että syrjäytetyn presidentti Mohamed Mursin kannattajien ja vastustajien väliset yhteenotot saattavat levitä sisällissodaksi. Yhteenotoissa on kuollut kymmeniä ihmisiä ja yli tuhat haavoittunut.

Mursin kannattajat ja vastustajat ovat uhanneet jatkaa mielenosoituksiaan.

Väliaikaisen pääministerin nimitys on ajautunut vaikeuksiin. Paikalle oltiin nostamassa YK:n atomienergiajärjestön IAEA:n entistä johtajaa Mohamed ElBaradeita, mutta toiseksi suurin islamistipuolue Nour asettui vastustamaan nimitystä.

ElBaradein nousu pääministeriksi vahvistettiin aluksi monista lähteistä. Presidentin kanslia kuitenkin kiisti, että lopullista päätöstä olisi tehty. Nour-puolueen mukaan ElBaradei on liian ristiriitainen henkilö puolueen hyväksymäksi.

Egyptin armeija tarvitsee suunnitelmalleen väliaikaisen hallituksen perustamisesta myös islamistien tuen. Muslimiveljeskunta on sanoutunut suunnitelmasta irti. Jos myös Nour vetäytyisi pääministerikiistan vuoksi, suunnitelmalta puuttuisi riittävä tuki.

http://www.kaleva.fi/uutiset/ulkomaat/putin-egypti-uhkaa-vajota-sisallissotaan/635265/

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.