IRC-Galleria

Kristian1

Kristian1

Rakas taivaan isä joka loit maan ja taivaan ja ihmiset. Rakastan jumalaa,itseä, lähimmäisiä ja sitten ystäviä. Aamen.

Israelilaisten taikavoima.12.Sunnuntai 21.07.2013 06:32

6. Ennustushenki noissa väärissä profeetoissa oli vain heikko valo, johon vähän voi luottaa; mutta kun ennustaja saa itsensä maailmasta niin eriämään, että hänen henkensä seurustelee kuolleitten henkien kanssa, näkee hän kyllä, niinkuin nykyajankin horrosnäkijät näkevät, mutta heidän huulensa on sidottu ja eivät he taida näkyjään täydellisesti ilmoittaa, vaan iloitsevat omasta onnistumisestaan. Sen tähden kun he omasta suuruudestaan iloitsivat, sekoittivat he totuuden ja valheen, ulkonaisen tunnelman ja mielikuvituksen ja esiintyivät hirveissä ruumiin väänteissä, ikäänkuin nykyajankin horrosnäkijät ja tietäjät. Heidän näkynsä ovat, niinkuin unennäkijäin (somnabulistein) näyt epäluotettuja, ja niitä ei voi ymmärtää ilman pitempiä selityksiä. Pyhäin profeettain näyt ovat toisessa muodossa, sellaisena pyhänä valona tunkee tunne puhtaaseen sieluun ja synnyttää siellä luottamuksen Jumalaan ja myöskin ulkonaiseen maailmaan. Heidän näkynsä pääasiallisesti koskee puhdasta uskonoppia ja ihmisvelvollisuuksia; profeetta puhuu ja hänen sanansa ovat todelliseksi opetukseksi, lausunnot ovat selviä ja hyödyttävät ihmiskuntaa kaikkina aikakausina, ja heidän opetustansa kaikki ymmärtävät. Jos profeetta etsii rauhaa yksinäisyydessä, ei hän sitä löydä, mutta ilon ja rauhan löytää hän toimessaan Jumalan sanan levittäjänä eikä salaisissa mietiskelyissä. Hän on silloin enin rauhoitettu, kun saa kanssaihmistensä kanssa Jumalan ihmetöitä selittää. Todellinen profeetta ei siis unehdu koskaan oman itsensä sisällisiin mietinnöihin, eikä hän myöskään syvenny maailmallisuuteen, mutta hän jatkaa yhdyselämäänsä Jumalan kanssa ja lähimmäisensä kanssa sanalla ja työllä. Ja lopuksi:

7. Koska tarkoitus ja menettely on niin erilaista ja eroavat pääkohaissaan, niin ovat seuraukset myöskin erilaisia. Indialainen tietäjä suree sitä, että henkielämä menettää loistoaan maailman aikakausien vieriessä ja kuoleentuu samoin kuin muukin luonto; sekä rukoilee sen kohtalon surkeutta vastaan, nimittäin sielun katoamista ja epätietoisuutta henkimaailman toiminnasta, seikka joka pakanakansoissa käy ilmeiseksi. Toiselta puolen me taas näemme kuinka suuria on aikaan saanut yleinen veljellisyys ja toveruus, askel askeleelta on se ihmeellisesti kasvanut profeettain työn kautta, ja heillä, sen sijaan kuin että yhteys henkimaailman kanssa olisi menettänyt loistoaan, on se saanut uutta kirkkautta. Henki, joka liikkui juutalaisen uskon yhteydessä lännessä, levisi rauhallisessa vaikutuksessaan yhä ja aina laajemmalle. Pakanuuden tunnusmerkit kuoleentuivat ja pimentyivät aina vaan, mutta todellisen uskon siemen järkytti vuoria ja kasvatti puita, joiden hedelmät kypsyvät nautinnoksemme vasta tulevaisessa maailmassa, jota kohti meidän tulisi kääntää kasvomme ja ohjata pyrkimyksemme.

Noitatietäjän elämän tarkoitus on herättää itsessään miellyttävää sisällistä tunnelmaa, oman itsensä korottamista kaiken muun ylitse; mutta todellisella profeetalla ei ole senlaisia haluja, vaan elää hän uskosta ja uskon tähden.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.