IRC-Galleria

Kristian1

Kristian1

Rakas taivaan isä joka loit maan ja taivaan ja ihmiset. Rakastan jumalaa,itseä, lähimmäisiä ja sitten ystäviä. Aamen.

Valheet ja valehteleminenTorstai 05.12.2013 23:21

Jotkut tulkitsevat Raamattua väärin ja luulevat kaikkien ihmisten elävän valheessa, myös uskovien. Paavali kirjoitti roomalaisille näin:

"Olkoon Jumala totinen, mutta jokainen ihminen valehtelija." Room 3:4

Ja vielä:

"Sillä jos Jumalan totuus tulee minun valheeni kautta selvemmin julki hänen kirkkaudekseen, miksi sitten minutkin vielä syntisenä tuomitaan?" Room 3:7

Uskovainen ei voi kuitenkaan elää tietoisesti valheessa ja pelastua. Paavali kirjoittaa selvästi, ettei uskovainen saa elää synnissä, kun on armon alla. Room 6:1-2,14-15 Hän kehotti efesolaisia puhumaan totta kukin toiselleen. Efe 4:25 Me olemme hyljänneet häpeälliset salatiet, missä täytyy valehdella, jotta syntimme eivät paljastuisi. 2Kor 4:2 Uskovaisen ei tarvitse peitellä tekojaan vaan hän voi tuoda ne julki, sillä ne ovat Herrassa tehtyjä hyviä tekoja eivätkä syntiä. Joh 3:15-21, Matt 5:16 Uskovainen ei elä synnissä, sen orjana, vaan on muuttunut mieleltään ja palvelee kuuliaisuutta vanhurskaudeksi. Room 6:16 Jumalan tottelemiseen ei kuulu valheessa eläminen. Jeesuksen sanojen mukaan valehtelijat eivät peri taivasten valtakuntaa vaan he joutuvat kadotukseen. Ilm 21:8 Uskovainen ei voi siten olla valehtelija vaan hän vaeltaa rakkaudessa totuutta noudattaen.

Minä en elä tietoisesti valheessa. Jos eläisin tietoisesti valheessa, niin joutuisin kadotukseen. On myös moraalisesti väärin elää tietoisesti valheessa. En suostu elämään valheessa, koska sydämeni haluaa elää totuudessa ja noudattaa korkeinta rakkauden käskyä.

Voin kertoa joskus valheen tai asian, mikä ei ole täysin totta, koska erehdyn. Voin joskus langeta vilpillisiin sanoihin äkillisessä tilanteessa, mutta kun se paljastuu, niin korjaan asian mahdollisuuksien mukaan. Kiertely, kaartelu ja selittelyt eivät auta, jos lähtee valheen tielle. Siitä tulee paha olo ja henki saastuu. Tahrainen omatunto on sillä, joka noudattaa valheen tietä ja hylkää rakkauden totuuteen.

On väitetty jopa sellaista, että Raamattu sisältää paljon valheita, koska se on ihmisten kirjoittama kirja ja kaikki ihmiset ovat valehtelijoita. Raamattu on todellakin ihmisten kirjoittama kirja, mutta sen sanoma ei voi olla valheellinen, sillä kirjoittajat ovat olleet uskovaisia ja toimineet Jumalan kunniaksi Pyhän Hengen opastuksella. He eivät ole voineet valehdella tietoisesti. Raamatussa paljastetaan avoimesti Jumalan kansan ja sen johtajien synnit. Jos kirjoittajat olisivat halunneet valehdella, niin ensimmäisenä olisi salattu omat synnit, mitä kirjoittajat eivät kuitenkaan ole tehneet. Jopa kuningas Daavid tuo julki oman lankeemuksena, mutta katuu sitä syvästi. Psa 51 Siitä syystä hän kelpasi Jumalalle ja sai armon. Hän oli sydämeltään Herran mielen mukainen mies, joka teki kaikessa muussa Jumalan tahdon paitsi lankeemuksessaan. 1Kun 15:5

Jos kaikki ihmisten sanat olisivat valhetta tai valheella pilatut, niin Raamattukin olisi valheen turmelema. Tahallisia valheita sieltä ei kuitenkaan löydy, minkä kautta vääristetään pelastuksen tietä. Tahattomat virheet saa tietysti anteeksi, jos niitä on joku Raamatun kirjoittaja tai kopioija tehnyt.

Vain Jumala on täydellinen ja virheetön. Hänen ei tarvitse valehdella mitään. Siitä erottaa Jumalan Hengen muista, ettei hän koskaan valehtele vaan pysyy aina totuudessa ja saa ihmisen karttamaan kaikenlaista syntiä. Pyhä Henki korottaa myös Kristusta eikä ihmistä itseään, vaikka tämä ihminen nöyristellen sanoisi korottavansa Kristusta toiminnallaan ja sanoillaan. Hänen hedelmänsä puhuu kuitenkin toista kieltä, jos hän elää valheessa, sen vankina.

Valheilla on taipumus kasaantua eli lisääntyä. Kun valehtelet yhden asian, niin joudut puolustelemaan, peittelemään ja selittämään valhettasi toisella valheella. Sitten joudut valehtelemaan taas uudestaan, että aiemmat valheesi pysyisivät salassa etkä paljastuisi valehtelijaksi. Näin valheet kasaantuuvat ja lisääntyvät sekä sitovat sinun valheen verkkoon saatanan vangiksi kuin hyönteisen hämähäkin verkkoon tai linnun linnustajan paulaan.

Valheen verkosta pääsee vapaaksi vain tunnustamalla valheen ja hylkäämällä sen kokonaan.

http://www.kolumbus.fi/~w462389/valheet.shtml

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.