IRC-Galleria

Kristian1

Kristian1

Rakas taivaan isä joka loit maan ja taivaan ja ihmiset. Rakastan jumalaa,itseä, lähimmäisiä ja sitten ystäviä. Aamen.

1.Mikä on syntiä?Sunnuntai 27.07.2014 04:00

Lyhyestä virsi kaunis

Syntiä on kaikki se, mikä on Jumalan tahdon vastaista.

Tuo ei ole välttämättä oikein. Typeryyskin on Jumalan tahdon vastaista, mutta ei välttämättä syntiä. Saatan esim. mennä takaamaan toisen lainan ja menettää rahani sen vuoksi. Se on tyhmyyttä, mutta ei syntiä.

Pääsääntöisesti kaikki mikä ei ole Jumalan tahdon tekemistä, on kuitenkin syntiä.

Yleinen mietinnän aihe

Monet ihmiset ja uskovaiset heidän joukossaan miettivät sitä, mikä kaikki on syntiä? Mitä uskovaisen on lupa tehdä ja mitä ei? Joskus näiden asioiden miettiminen saa sairaat mittasuhteet eikä uskova pääse lainkaan nauttimaan siitä vapaudesta, jonka Jumala hänelle Kristuksessa tahtoo antaa. Vapaus ei tarkoita elämää synnissä ja tottelemattomuutta vaan vapautta synnin hallintavallasta, jotta uskova voi rakastaa Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistä niin kuin itseään. Se ei kuitenkaan onnistu, jos ihminen elää ns. "lain alla" eikä uskalla tehdä mitään, kun lähes kaikki on syntiä, mitä hän katsoo, mihin hän koskee ja mitä hän suuhunsa laittaa. Sellaisen ihmisen seurassa on raskasta elää. Mukavaa ei ole sellaisenkaan ystävänä, joka tallaa jalkoihinsa Jumalan lain ja rikkoo tahallaan kaikella mahdollisella tavalla Jumalan hyviä käskyjä. Pilkkaajat pitävät Raamatun ohjeita huonoina ja tiukkapipoisina, niin että Jumalan tahdon tekeminen on heidän mielestään vastenmielistä mummoilua, jolloin kaiken kivan tekeminen on kiellettyä. Näin ajattelee jumalaton mieli, joka ei ymmärrä mitään siitä hyvästä, jota Jumala omilleen lahjana tarjoaa.

Herra ei kiellä uskovaiselta mitään hyvän tekemistä vaan ainoastaan synnin tekemisen hän meiltä kieltää. Kuka sitä syntiä loppujen lopuksi tahtoisikaan tehdä, muu kuin jumalaton ihminen, joka tahtoo vahingoittaa itseään ja lähimmäistään synnillä, sillä synti vahingoittaa Jumalan luomaa ihmistä, hänen sieluaan ja ruumistaan sekä tappaa hänet hengellisesti?! Jumalaton on kuollut synteihin ja rikoksiin eikä tunne siitä syystä häpeää tai omantunnon syytöksiä syntiä tehdessään ja Jeesusta pilkatessaan. Kuollut ei tunne mitään eikä syö Jumalan sanaa ja juo Jumalan Henkeä, koska on paatunut. Ethän sinä tahdo olla sellainen? Olet oikeassa paikassa, jos et usko vielä Jeesukseen Kristukseen, mutta etsit Jumalaa ja tahdot päästä selvyyteen sinua askarruttavista asioista. Neuvon sinua lukemaan Raamattua mieluiten vuoden 1933/ 1938 käännöksen mukaan ja tutustumaan tähän sekä muutamiin muihin kirjoituksiini, jotta saisit selvyyden siitä, mitä Jumala sinulta tahtoo ja mitä hän haluaa antaa sinulle?

Jeesus ei ole tullut tuomitsemaan maailmaa vaan sen takia, että maailma pelastuisi hänen kauttansa. Mikä olisi sen ihanampaa kuin vapautua pahan kahleista ja synnin hallintavallasta, sielun vihollisen vankeudesta? Mikä olisi parempaa kuin Jumalan tahdon tekeminen omassa elämässään ja pääsy Jumalan taivaaseen Jeesuksen sekä valittujen luokse, kun aika meistä jättää ja kuolema kohtaa? Ei mikään: ota sen tähden tarkoin vaari, mitä luet ja usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut!

Pyhä Henki opettaa ja ohjaa oikeaan

Jumala antaa jokaiselle uskovaiselle eli uudestisyntyneelle kristitylle Pyhän Hengen asumaan hänessä iankaikkisesti. Pyhä Henki johdattaa uskovaista kaikkeen totuuteen ja auttaa erottamaan hyvän pahasta, niin että uskovainen voi hyljätä pahan tekemisen ja valita hyvän: Jumalan tahdon tekemisen. Uskovaisen ei tarvitse opetella ulkoa joitakin syntiluetteloita voidakseen tietää, mikä on oikein ja mikä väärin. Pyhä Henki ohjaa häntä valitsemaan oikein arkielämän tilanteissa.

Jos kristittyjen joukossa on erimielisyyttä jonkin yksittäisen asian suhteen, onko se syntiä vai ei, johtuu se siitä, että osa heistä on eksynyt tai ei ole aito kristitty. Varsinkin uskonelämän alkuaikoina on sangen yleistä, että lihallinen lapsi Kristuksessa tekee vielä syntiä tai ampuu toisaalta yli pyhässä vaelluksessa ja menee teeskentelyn puolelle, liiallisuuksiin. Se, että joku tunnustaa suullaan Jeesuksen nimeä ja uskoaan häneen, ei merkitse vielä sitä, että hän on varmasti pelastuneiden joukossa. Ihmisen elämä todistaa enemmän hänestä kuin sanat. Jos joku elää synnissä tai puolustaa syntiä ja opettaa väärin Raamatun sanaa, levittää harhaoppeja, niin hän ei ole Jeesuksen opetuslapsi. Tässä kohden on syytä erottaa toisistaan se, kun joku erehtyy opissa ja kun joku on jumalaton, sydämeltään paatunut harhaopin levittäjä. Myös valittu voi erehtyä vähemmän tärkeissä opin kysymyksissä, mutta hänet on mahdollista tunnistaa siitä huolimatta Jumalan lapseksi sen hedelmän perusteella, jota hän tuottaa. Kristuksen tuoksun aistii kyllä ja aidon kukan erottaa tekokukasta, sillä tekokukka ei tuoksu vaan on väärä kopio aidosta.

Pyhän Hengen todistuksella on turha puolustella tai selittää mitään asioita. Kuka tahansa voi sanoa, että "Pyhä Henki on opettanut minua", vaikka opit ovat ihmisen omasta sydämestä tai riivaajilta saatuja. Kaikki opetukset ja ihmisen elämä tulee tutkia Jumalan sanan eli Raamatun avulla. Sitäkään ei voi tehdä oikein, ellei Pyhä Henki todella opasta. Uskovainen ymmärtää kyllä, milloin joku vääntää kirjoituksia vinoon. Hän ei seuraa vääriä opetuksia ja villitseviä henkiä vaan ainoastaan Jeesusta. Tästä syystä on tärkeintä oppia tuntemaan henkilökohtaisesti Jeesus Kristus ja Jumalan tahto kirjoitetusta sanasta, Pyhän Hengen opettamalla tavalla. Sillä tavalla emme eksy vaan pysymme oikealla tiellä. Meidän ei tarvitse teeskennellä ja valehdella, elää itsepetoksessa, vaan saamme olla aidosti sitä, mitä olemme: hyviä puita, jotka tuottavat luontonsa mukaan hyvää hedelmää ja elävät Jumalan tahdon mukaan. Jumala on meidän puolellamme: on hyödytöntä olla meitä vastaan.

Synti on hulluuden työ

Sananlasku kertoo, että synti on hulluuden työ. Se ei tarkoita sitä, että syntiä tekevä ihminen olisi välttämättä mielisairas. Se tarkoittaa sitä, ettei synnille ole mitään järjellistä selitystä: synnillä ei ole mitään oikeutta olla olemassa. Synti tuhoaa ihmisen elämän ja turmelee hänen sielunsa. Synti on sula pahuus ihmisen sydämessä. Ihminen, joka elää synnin vallassa ja on jumalaton, on mieleltään lihan vallassa. Lihan mieli on vihollisuus Jumalaa vastaan ja kuolema. Synti on aina kapinaa Jumalaa vastaan, tottelemattomuutta. Synti kieltää Jeesuksen herrauden ja saa ihmisen luulemaan, että hän on "oman itsensä herra." Todellisuudessa kukaan ihminen ei ole oman itsensä herra vaan kaikki ovat jonkun palvelijoita ja orjia: joko synnin palvelijoita kuolemaksi tahi kuuliaisuuden palvelijoita elämäksi.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.