IRC-Galleria

Kristian1

Kristian1

Rakas taivaan isä joka loit maan ja taivaan ja ihmiset. Rakastan jumalaa,itseä, lähimmäisiä ja sitten ystäviä. Aamen.

3/6 Älä myy perintöosaaPerjantai 27.03.2015 18:04

Edomin juurisana löytyy sanasta Adam, joka tarkoittaa ihmistä. Odem taas tarkoittaa karneolia, punaista jalokiveä, kreikaksi sardionia, joka on kuudes perustus Uuden Jerusalemin muurissa (Ilm.21:20). Kuusi on ihmisen eli Adamin luku. Se on myös Pedon eli tulevan Antikristuksen luku (Ilm.13:18). Jeesuksella oli myös vakava sanoma Sardeen kaupungin seurakunnalle. Heillä oli elävän nimi, mutta heidän uskonsa oli kuollutta eivätkä he olleet valmiita kohtamaan Herraa Hänen tulemuksessaan, muutamia uskovia siellä lukuun ottamatta (Ilm.3:1-6). Adama taas tarkoittaa maaperää, savea. Adam kuvaa siis luonnollista, sielullista ihmistä, jonka sydän on kiinni ajallisissa asioissa. Eesau möi esikoisuutensa Jaakobille lautasellisesta punaruskeata keittoa. Siksi hän sai nimeksi Edom, joka tarkoittaa punaruskeata. Kun Eesau pyysi Jaakobilta keittoa, niin hän suoraan käännettynä alkukielestä sanoi: "Punaruskeata punaruskeasta (hebr: Min HaAdom HaAdom)". Tämä kuvaa sitä, että Eesau oli maallisista maallisin, perinpohjaisesti maailmallinen ja sielullinen. Eesau edustaa siis tässäkin mielessä turmeltuneen luontonsa hallitsemaa kristittyä, joka ei ole antautunut pyhityksen prosessiin eikä näin ollen ole näkevä Herraa (Room.6:15-16, 8:5-13; Hebr.12:14). Älkäämme siis jättäkö vaellustamme tyytyen uskoontulon kokemukseen, vaan kasvakaamme armossa, Jeesuksen tuntemisen kautta. Kristitty, joka rakastaa tätä maailmaa ja sen henkeä tulee Jumalan viholliseksi, eikä Isän rakkaus asu hänessä (Jaak.4:4; 1Joh.2:15-17).

Eesau oli myös taitava metsästäjä, kuten edeltäjänsä maailman ensimmäinen valtias ja Antikristuksen esikuva Nimrod (Nimrod-nimi viittaa kapinaan/ 1Moos.10:8-10). Ilmestyskirjan valkoisella hevosella ratsastaja (Ilm.6:2), jolla on jousi ja seppele kuvaa Antikristuksen tulevaa sielujen valloitusta väkevän eksytyksen kautta, jonka Jumala on lähettävä niille, jotka eivät ole ottaneet vastaan rakkautta [evankeliumin] totuuteen voidaksensa pelastua, vaan ovat mielistyneet vääryyteen eli syntiin (2Tess.2).

Apostoli Johannes kuvasi lukuisat antikristukset ja väärät profeetat sellaisiksi, jotka puhuvat kuten maailma puhuu ja siksi maailmalliset kuulevat mielellään heitä (1Joh.2:15-19; 1Joh.4:1-6). Eesau edustaa juuri niitä ihmisiä, jotka ovat uskoneet Jeesukseen, mutta eksyneet pois totuudesta, valheopetuksen tai maailmallisten himojen vuoksi. He ovat olleet uskovien piireissä, mutteivät pysyneet Sanassa, eivätkä näin ollen tulleet todellisiksi opetuslapsiksi. Eesaun hengellisissä jälkeläisissä ei ole ristin pahennusta, vaan he ovat lahjakkaita ja voimakkaita ja haisevat 'metsälle', jossa on petojen tuoksua (1Moos.27:27). Heissä ei ole Kristuksen tuoksua. He ovat hedelmättömiä puita, kahdesti kuolleita, vedettömiä pilviä (Juud.12). He ovat siis hyödyttömät, eivätkä ole puhdistautuneet epäpyhistä asioista eivätkä näin ollen voi olla astioita jaloa käyttöä varten, Jumalalle (2Tim.2:16-22). He rakastavat nautintoja ja itseään enemmän kuin Jumalaa. Tämä on valitettavasti kuvaus lopunajan kristikunnasta, jossa on jumalisuuden ulkokuori, muttei [ristin] voimaa (2Tim.3:1-5). He ovat kylväjä-vertauksen kallio- ja orjantappuramaaperän kaltaisia, jotka kestävät jonkun aikaa uskossa (Luuk.8:4-18).

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.