IRC-Galleria

Kristian1

Kristian1

Rakas taivaan isä joka loit maan ja taivaan ja ihmiset. Rakastan jumalaa,itseä, lähimmäisiä ja sitten ystäviä. Aamen.

4/6 Älä myy perintöosaaPerjantai 27.03.2015 18:04

'Seiir' tarkoittaa hebrean kielellä 'karvaista' tai 'vuohia' ja 'vuohipukkipaholaista'. Se on Kirkko-Raamatussa käännetty metsänpeikoksi. Eesau kuuluu vuohiin eikä lampaisiin. Edomin kansa on vuohikansa, joka on saava tuomionsa Israelin kansan vainoamisesta. Tämä tuo mieleen kansojen tuomion, jossa Jeesus paluunsa yhteydessä, erottaa lampaat vuohista. Vuohikansat joutuvat ikuiseen tuleen, vaikka luulivat kaiken olevan hyvin (Matt.25:31-46). Vuohikansat ovat niitä kansoja, jotka suuressa ahdistuksessa vainoavat juutalaiskristittyjä ja sillä tavalla todistavat uskonsa vääräksi teoillaan.

"Kun Eesau oli neljänkymmenen vuoden vanha, otti hän vaimoikseen Jehuditin, heettiläisen Beerin tyttären, ja Baasematin, heettiläisen Eelonin tyttären. Näistä tuli Iisakille ja Rebekalle katkera suru." (1Moos.26:34-35)
Eesaun vaimon valinta kuvasi myös sitä, mihin hän oli mielistynyt. Hänen olisi pitänyt HAKEA vaimo isänsä suvusta eikä heettiläisistä, epäjumalanpalvelijakansasta, jonka Herra tuhosi israelilaisten tieltä Kanaanin maassa, heidän kauhistuttavien tekojensa tähden. Heettiläiset johdetaan sanasta 'CHAT', joka tarkoittaa pelkoa ja kauhua, jolla saatana pyrkii lamaannuttamaan uskovia nykyisinkin.

"Mutta Timna oli Elifaan, Eesaun pojan, sivuvaimo, ja hän synnytti Elifaalle Amalekin." (1Moos.36:12) Eesaun väärät vaimovalinnat tuottivat sen mukaisia hedelmiä. Eesaun suvusta periytyivät amalekilaiset eli kansa, joka vainosi Israelia ja josta Jumala oli lausunut peruuttamattoman tuomion. Tämä on myös varoitus nykyuskoville, etteivät he ottaisi ketä tahansa itselleen vaimoksi. Uskovan kuuluu ottaa vaimokseen tai miehekseen aito uskova. Tästä on monella karvaita kokemuksia tänäkin päivänä. Oletko valmis myymään taivaspaikkasi vaimon hinnalla?

"Ja nämä olivat ne kuninkaat, jotka hallitsivat Edomin maassa ennenkuin yksikään kuningas oli hallinnut israelilaisia: Kun Samla kuoli, tuli Saul, Rehobotista, virran varrelta, kuninkaaksi hänen sijaansa." (1Moos.36:31, 37)
Saul-nimi esiintyy tässä ensimmäistä kertaa. Se oli alun perin pakanakuninkaan nimi. Saul, hebreaksi Shaul, kirjoitetaan samalla tavalla kuin Sheol, joka tarkoittaa Tuonelaa. Sen niminen oli myös Israelin ensimmäinen kuningas, joka aloitti Hengessä, mutta päätti elämänsä lihan vallassa, Jumalan hylkäämänä, jatkuvan tottelemattomuutensa tähden. Rehovot viittaa avaruuteen, laveaan tiehen, jota Saul kulki. Meidän tulee avartua armossa, joka vaikuttaa meissä kasvua Kristuksen kaltaisuuteen ja maailmallisuuden hylkäämistä. Valitettavasti monet kristityt avartuvat nykyisin maailmaan päin ollen suvaitsevaisia syntiin ja harhaoppeihin nähden kutsuen tätä rakkaudeksi. Se on kuitenkin pöyhkeäksi paisumista ja kaidan tien laventamista ja armon irstaudeksi kääntämistä johtaen lopulta kadotukseen (Matt.7:13-27; 1Kor.5:1-2; Juud.3-5). Se on maailman rakkautta ja vihollisuutta Jumalaa kohtaan. Kuningas Saulin lähipiiriin kuului edomilainen Dooeg, joka paljasti Daavidin piilopaikan, kun hän oli kateellista ja vainoharhaista Saulia paossa. Dooeg surmasi myös Herran papit (1Sam.21-22).

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.