IRC-Galleria

Kristian1

Kristian1

Rakas taivaan isä joka loit maan ja taivaan ja ihmiset. Rakastan jumalaa,itseä, lähimmäisiä ja sitten ystäviä. Aamen.

5/6 Älä myy perintöosaaPerjantai 27.03.2015 18:05

"Simeonin pojat olivat Jemuel, Jaamin, Oohad, Jaakin, Soohar ja Saul, kanaanilaisen vaimon poika." (1Moos.46:10) Israelin pojista Simeon oli yhtynyt kanaanilaiseen naiseen ja antanut pojalleen nimen Saul. Saul-nimi viittaa jälleen huonoon asiaan. Uuden testamentin puolella Saul oli seurakunnan kiihkein vainooja, josta tuli myöhemmin Apostoli Paavali. Saulin nimessä oli selvät yhtäläisyydet ja viitteet Edomiin eli Eesauhun. Israelin kuningas Saul myös ikään kuin möi esikoisuutensa ihmissuosiosta ja ajallisista asioista. Tämä on varoitus meille uuden liiton uskoville, ettemme pidä halpana Herran Sanaa ja sen ohjeita. Varokaamme nykyistä buumia, jolla kaikki pyritään kuittaamaan kulttuurisidonnaisuudella tai sanotaan jonkun selvän Herran ohjeen olevan tulkintakysymys. Jumala on tarkka Sanastaan, joten älkäämme ottako mitään pois vesittäen sen selviä ohjeita, älkäämme myöskään lisätkö siihen mitään omilla tulkinnoillamme, ettei meidän havaittaisi olevan valehtelijoita Jumalan edessä. Nykyinen postmoderni sukupolvi ei hyväksy absoluuttista totuutta, vaan elämänohjeena näyttää olevan luottaminen omiin tunteisiin ja mielihyvän kokemiseen. Tämä hapatus on levinnyt myös uskovien joukkoon. Jos olet seurakunnan kaitsija, niin myytkö taivaspaikkasi myymällä totuutta ihmiskunnian säilyttämiseksi? Vai pysytkö uskollisena Sanalle julistaen laumalle KOKOJumalan tahdon, johon sisältyy parannuskehotuksia synnissä eläville uskoville ja joka on viaton kaikkien kuulijoiden vereen? Silloin saat kerran kiitokseksi Herralta kuihtumattoman seppeleen ja Hän pelastaa sinut ja ne, jotka sinua kuulevat tulevasta suuresta ahdistuksesta ja vihan ajasta (Hes.33; Apt.17:38; 1Tim.4:16; 1Piet.5:1-4; Ilm.3:10-11).

"Pyrkikää rauhaan kaikkien kanssa ja pyhitykseen, sillä ilman sitä ei kukaan ole näkevä Herraa; ja pitäkää huoli siitä, ettei kukaan jää osattomaksi Jumalan armosta, ettei mikään katkeruuden juuri pääse kasvamaan ja tekemään häiriötä, ja monet sen kautta tule saastutetuiksi, ja ettei kukaan olisi haureellinen tahi epäpyhä niinkuin Eesau, joka yhdestä ateriasta myi esikoisuutensa. Sillä te tiedätte, että hänet sittemminkin, kun hän tahtoi päästä siunausta perimään, hyljättiin; sillä hän ei löytänyt tilaa peruutukselle, vaikka hän kyynelin sitä pyysi." (Hebr.12:14-17) "Eikä sinne ole pääsevä mitään epäpyhää eikä ketään kauhistusten tekijää eikä valhettelijaa, vaan ainoastaan ne, jotka ovat kirjoitetut Karitsan elämänkirjaan." (Ilm.21:27)

Tämä on vakava varoitus uskoville. Harvoin kuitenkaan enää varoituksia kuulee, ikään kuin emme olisi niiden tarpeessa. Alkuseurakunnan uskovat tarvitsivat varoituksia ja kehotuksia pysyäkseen uskossa, mutta me emme näytä niitä tarvitsevan, vaikka meidän tilamme on useimmiten kaukana Uuden Testamentin kristillisyydestä. Profeetallinen sana on juuri varoitusta Israelin kansan vaiheista uuden liiton seurakunnalle sovellettuna. Jumalan Sana on aina ajankohtainen, sillä emme ole vielä täydellisiä emmekä ole vielä perillä Taivaan kodissa. Myymmekö me esikoisuutemme eli Taivaan perintömme? Onko todellakin kaikella hintansa? Toivottavasti ei! Herra antakoon meille Henkensä kautta aina tuoretta öljyä lamppuihimme, jotta ymmärtäisimme, mikä on tärkeintä elämässämme. Jos katseemme ei ole näkymättömissä ja iankaikkisissa, niin emme silloin tule kestämään uskon koetuksissa. Muistakaamme, että nimemme voidaan pyyhkiä pois Elämän Kirjasta ellemme valvo itseämme ja opetustamme (1Tim.4:16; Ilm.3:1-6).

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.