IRC-Galleria

Kristian1

Kristian1

Rakas taivaan isä joka loit maan ja taivaan ja ihmiset. Rakastan jumalaa,itseä, lähimmäisiä ja sitten ystäviä. Aamen.

AbramLauantai 26.09.2015 12:35

"Kun Abram oli yhdeksänkymmenen yhdeksän vuoden vanha, ilmestyi Herra hänelle ja sanoi hänelle: "Minä olen Jumala, Kaikkivaltias ( "El Shadai"); vaella minun edessäni ja ole nuhteeton" 1.Moos.17:1
Jumala ilmoitti Aabrahamille nimekseen "El Shadai"
Mitä tämä nimi tarkoittaa?
"Shadai" tarkoittaa Hebreasta Suomeksi " kaikkivaltias". Kyseinen sana tulee Hebrean sanasta "shadad" joka tarkoittaa vastaavasti: "hävittää, tuhota". Mielenkiintoista tässä myös on,että sana "shad" tarkoittaa "rintaa,nänniä"
Mitä tämä kertoo Jumalasta?
Se kertoo sen, että Jumala on ennenkaikkea peljättävä Jumala, jolla on valta tuhota. Historian aikana Jumala on tuhonnut koko maapallon Vedenpaisumuksen kautta, sekä monia eri kansakuntia, heidän syntiensä tähden. Tämän maailmanajan lopussa on Hän tuhoava maan tulella tuomioidensa seurauksena.
Jumala on kuitenkin myös rakastava Jumala, jonka huolenpitoa ja rakkautta voidaan verrata imettävään äitiin,(vrt.rinta) joka antaa joka päivä lapselleen kaiken mitä hän kuhunkin päivään tarvitsee ja on valmis jopa uhrautumaan oman lapsensa puolesta. Tämä toteutui,kun Jumala uhrasi Poikansa sinun tähden, jotta voisit pelastua kääntymällä Jeesuksen puoleen.
Jumalasssa on siis kaksi puolta. Oikeudenmukainen ja tuhoava, sekä rakastava ja huolehtiva.
Kumman puolen Jumalasta tahdot kohdata? Mieti oikeasti....
Shabbat Shalom!
"Vaan minä osoitan teille, ketä teidän on pelkääminen: peljätkää häntä, jolla on valta tapettuansa syöstä helvettiin. Niin, minä sanon teille, häntä te peljätkää" Luuk.12:5




Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.