IRC-Galleria

Kyl määki TuruusSunnuntai 09.07.2006 03:44

Nyt on sitten tullut nähtyä vähän Turkua. Minullahan ei ole siitä kokemusta kuin se, mitä viime vuonna Ruisrockreissulla tuli, eli torin ympäristöä ja Ruissaloa. Niin ja joskus läpi ajanut laivalle mennessä vuosia sitten.
Ajeltiin sinne ihan huvikseen viettämään kesälauantaita ja ekaa lomapäivää. Hmm... ihan kiva reissu, mutta jäi sellainen tunne, että maassamme on ehkä parempiakin retkikohteita. Autossa joku viis tuntia edes takaisin, ehkä liikaa samalle päivälle kuitenkin.
Perillä pyörittiin torilla ja Hansatalossa ja käveltiin vähän Aurajoen rannalla. Sen jälkeen olikin haettava auto parkista ja alettava tsimään ruokapaikkaa, kohtuuhintaista ja sellaista missä olisi myös kasvisruokaa. Vakaa aikomuksemme oli päätyä katsomaan Turun linnaa joten välillä ajelimme ja välillä kävelimme joen molempia puolia linnan suntaan ja samalla viihdytimme itseämme puhumalla paikallista murretta josta revimmeki paljon riemua: Missä sinä asut=turuksi: Missä sää asusit? Kun lopulta edes takaisen ja jo hermoon käyvän jahkailun jälkeen löysimme kohtuuhintaisen ravintolalaivan, kysyi myyjä aterioinnin päätteeksi "Maistusko ruoka?" joka on savoksi "Maistuiko ruoka". Ihme kansaa turkulaiset ku tunkevat tuota konditionaalia sellaisiin paikoihin johon ne eivät kuulu. Jos mulla olisi rahaa niin ASUISIN Eirassa, mutta kun ei ole, niin ASUN Larussa.
Ruoka laivalla oli hyvää ja pienen ruokalevon ja vatsan taputtelun jälkeen laahustimme autolle ja lähdimme taas itsepintaisesti suuntaamaan linnalle. Ostimme viereisestä Valintatalosta ensin jäätelöt, koska emme halunneet ottaa riskiä, että jäätelökioskin etsimisessä olisi vierähtänyt toiset pari tuntia. Tässä vaiheessa oli savolaisille matkailijoillekin jo käynyt ilmi, että turkulaisten mielestä linnan esittely turisteille kuudelta jo piisaa, emmekä edes ehtineet koko monumentille sen aukioloaikana. Delphinaario tai mikä maretaario lieneekään oli niin ikään pantu jo kiinni. Kävimme kuitenkin kiertämässä linnan ja ottamassa kuvat Suomen Joutsenesta. Ja minä jostain Karjala-laivasta. Sinne kun pääsisi töihin niin voisi ehkä nähdä yläosattomia seiloreita. Jee jee.
Tässä vaiheessa matkakumppanini alko olla jo kypsää kauraa lähtemään stadia kohden. Minä taas olin sitä mieltä että meidän pitäisi vielä kierrellä kaupungilla ja katsella keskustaa ja ehkä åboriginaalien asumuksia, kerrankin autolla kun olin reissussa ja aikaa ja bensaa rajattomasti.
Autoilimme linnalta pois, mutta taisimme ajaa keskustan laitaa, ainakaan sinne emme päätyneet. Mutta voiko se olla niin pieni ja kapea, että rajautuu Linna-kadun ja jonkun toisen väliin ja seuraava samanmyötäinen katu onkin jo keskustan ulkopuolista aluetta? Myöskin asuinalueita muutaman nähtyämme olimme valmiita kääntymään mottoritielle ja etsimään tietä jonka kupeessa seisoisi HELSINKI-kyltti. Ihmettelimme, miten niin lähellä keskustaa oli vain peltoja ja jotain omakotitaloja niiden keskellä, missä piilossa oli kerrostalot? Tämähän kuitenkin oli iso ja vanha kaupunk ja luulisi että asukkaitakin piisaisi. Ei tämä nyt voinut olla tässä vai voiko?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.