IRC-Galleria

LateXi

LateXi

muokkaa tilaansa
Jeesus Nasaretilainen (s.0 eaa, joihinkin lähteisiin viitaten) oli tunnetun historiankirjoituksen ensimmäinen taikuri. Hänen tunnetuimpia tempauksiaan oli mm. veden muuttaminen viiniksi, leipien ja kalojen monistaminen riittäväksi monipäiselle väkijoukolle sekä sokean miehen näön palauttaminen. Sittemmin vastaavanlaisia tempauksia on viihdeteollisuuden/raskaan teollisuuden nimissä suorittaneet mm. David Blaine leijummalla ilmassa, Criss Angel kävelemällä veden päällä, David Copperfield kadottamalla vapaudenpatsaan, Josif Stalin kadottamalla muutamia kymmeniä miljoonia ihmisiä sekä lukuisat muut, enemmän tai vähemmän tunnetut illusionistit ja silmänkääntäjät.

Kristinuskon piirissä ovat monet vanhurskaat, Lentävän spagettihirviön/Näkymättömän vaaleanpunaisen yksisarvisen silmittömät palvojat puhuneet tämän maailmanhistorian ensimmäisen taikurin toisesta tulemisesta, siis "Comebackista". Ensimmäinen näytös kun päättyi vähän ikävästi kahdesta laudasta rakennetulle symbolille.....

Comebackit herättävät kuitenkin faneissa aina ristiriitaisia tunteita. Näin voidaan olettaa tapahtuvan myös Jeesuksen suhteen, sillä ko. taikuri on yksi historian aikana eniten mielipiteitä jakaneista henkilöistä. Kuten tiedämme, Jeesus sai lukuisilla illuusioillaan suuren kansanjoukon vihan kohdistumaan päälleen 2000 vuotta sitten, ja näin ollen on hyvinkin mahdollista, että sama ilmiö totetuisi nyt 2000-vuotta myöhemminkin, ainoana poikkeuksena se, että tällä kertaa vihaa lietsoisivat skeptisen agnostiset, markkinavoimia kumartavat länsimaalaiset tai vaihtoehtoisesti Allahin nimeen vannovat rauhaarakastavat muslimiorganisaatiot, kuten Al-Qaida.

Noinkin suurten väkijoukkojen muuttuessa levottomiksi, voidaan herätellä pelkoja jo neljännestä maailmansodasta, kansainvälisen terrorismin lisääntymisestä sekä muista koko ihmiskuntaa koskettavista dystopioista. On myös mahdollista, että eräs Israelin valittu kansa saattaisi toistaa n.2000 vuotta sitten suorittamansa, radikaalin vastalauseen Jeesuksen illuusioita kohtaan, ja näin ollen Jeesuksen comeback jäisi hyvin lyhyeen historian toistaessa itseään. Jeesus kun ei erityisesti uransa loppupuolella ollut ko. alueella kovinkaan suuressa suosiossa.

Yhtäkaikki, jos edes viimeinen edellämainituista, Jeesuksen toiseen tulemiseen liittyvistä kauhuskenaariosta toteutuu, voidaan vaan mainita, että ehkä sitä kolmatta tulemista kannattaa Jeesuksen harkita pitkään ja hartaasti. Maailma ei ole (koskaan) valmis.......

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.