IRC-Galleria

LateXi

LateXi

muokkaa tilaansa

Laurilainen uskontokritiikki ..Maanantai 23.10.2006 22:04

Mielestäni törkein kaikista kristillisen kirkon harjoittamista toimista on lähetystyö. Lähetystyöhän perustuu satujen, joita evankeliumeiksi kutsutaan, pakkosyöttämiseen alueille, joissa kristillisen kirkon mukaan asuu ihmisiä, jotka uskovat "pakanajumaliin". Mahtaakohan kristillisen kirkon eliitti ajatella, että vahvalla lähetystyöllä he saattavat tuhota uskontoja ja kulttuureja, jotka ovat eläneet iät ja ajat eri heimojen ja kansojen keskuudessa. Sama kai se mihin afrikan tai aasian alkuasukasheimot uskovat, ei se usko jeesukseen kuitenkaan nälkäisten vatsoja täytä.

Kehitysmaihin kohdistuvan avustustyön kuuluisi olla täysin kirkosta erillään, sen ei pitäisi toimia minkään kirkon tai uskontokunnan vallan alaisena. Pidetään maapallomme monikulttuurisena!!

..Jottei päiväkirjani olisi liian vakavaa ja surullista luettavaa, muistuu mieleeni eräs hauska tarina vuosien varrelta:

Olin serkkuni syntymäpäivillä jokunen vuosi sitten, hän täytti jotain 6-10 ikävuoden väliltä. Tätini Kööpenhaminasta toi hänelle lahjaksi hienon ja kalliin paidan, jollaista ei varmaan Suomessa monellakaan muulla ollut. Serkkuni, saatuaan tämän lahjan vastasi kiitoksen sijasta näin:
"Huoh, taas paita."

hheheheheh 8-D

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.