IRC-Galleria

kopypaste huostaanotoistaMaanantai 22.02.2010 14:07

Teksti kopioitu sivulta http://atuubi.yle.fi/keskustelu/id-200711?page=8


Tavallinen teini-ikä nyt materiaalia sijaisbisnekseen
Kirjoittanut: marin 16.09.2008 - 13:51

Kautta maailmansivu nuoret ovat viettäneet iltaa kaupungilla, ainakin sen mukaan, mitä itse olen maailmanmenoa seurannut. Siellä tapahtuvat ensimmäiset päihdekokeilut, tutustuminen toiseen sukupuoleen, tämä kaikki on aina kuulunut nuoruuteen. Tuli siellä kaupungilla nähdyksi joskus 60-luvun tietämissä joku nyt jo vuosia politiikassa uransa tehnyt vaikuttajakin, joten hyvin näyttävät elämässä pärjänneet, vaikka eivät tulleetkaan huostaanotetuiksi.

Mutta nyt ollaan lastensuojelun taholta laittamassa tälle nuorisokulttuurin ilmiölle kertakaikkinen stoppi. Jo vuosia on kuulunut eri puolilta Suomea, miten jo kerran, parin päihdekokeilu johtaa huostaanottoon, samoin ihan tavallinen teini-ikään kuuluva uhma vanhempia kohtaan varsinkin, jos siihen liittyy yhtään koululintsausta ja kotoa poissaoloa. Lastensuojelu asettaa rajat nuoret käytökselle 18 ikävuoteen asti ja kaikki ennen suht normaalina pidetty nuorten sekoilu johtaa huostaanottoon.

Mikäs siinä, jos juhlapuheet olisivat totta ja sillä löydettäisiin todellisessa syrjäytymisvaarassa olevat nuoret, ja vain ja ainoastaan heidän tilanteeseen puututtaisiin. Mutta ei, nyt huostabisnesmarkkinoilla on nähty potentiaaliseksi sijoituskohteeksi kaikki ulkona kaverien kanssa vaikka vain viikonloppuisin aikaa viettävät nuoret. Ei ole rahanahneudella rahaa eräissä piireissä!

Ja toisaalta saa kuulla vanhempien kertomuksia, miten heidän mikä-lie-syillä huostaanotettu nuorensa retkahti päihderiippuvuuteen vasta sijaishuollossa!

Niin kauan kun perheiden oikeusturvasta ei ole takeita, ei myöskään sijaishuollon tasosta, eikä joukosta ole karsittu jo lapsuudessa neurologisten oireyhtymien nuoria oikean kuntoutuksen piiriin, pitäisi tuollaiset hankkeet torpedoida alkutekijöihinsä. Onko tosiaan niin, että sijaishuolto vahvoine liittoineen saa mellastaa nykyisin jopa tavallisten perheiden ja nuorten elämässä ilman, että kukaan estää heidän touhujaan millään tavalla?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.