IRC-Galleria

MikaM

MikaM

Mika Mäntylä

Heidän omaisuuttaanSunnuntai 12.04.2009 22:48

"Seksuaalisen häirinnän kohteeksi joutunut iranilaissyntyinen, Rovaniemelle kuusi ja puoli vuotta asunut 22-vuotias nainen ei halua paljastaa henkilöllisyyttään. Hän kertoo miesten jahtaavan häntä julkeilla katseilla, seuraavan häntä paikasta toiseen ja pyrkivän hänen lähelleen ahdistavasti aina, kun se on mahdollista. Viime lauantaina hän kertoi joutuneensa sylkemisen kohteeksi, kun ravintolassa omassa seurueessaan pakeni koko ajan lähelleen pyrkiviä miehiä.

Nainen epäilee, että miehet kokevat muslimeina hänen olevan ikään heidän omaisuuttaan. Koska hän on eurooppalaisesti pukeutunut, miehet pitävät häntä niin sanotusti huorana.

Uskonnon ja patriarkaalisen kulttuurin vuoksi harjoitettua naisen alistamista kotimaastaan paennut nainen on neuvoton, kun joutuu Rovaniemellä kohtaamaan ihonvärinsä vuoksi pelottavaa kohtelua."


Näin kirjoitti Kaleva tässä hiljattain. Mitä tähän pitäisi sanoa? Kaikki kulttuurit ovat ihan yhtä hyviä? Islamilainen tapakulttuuri on naista kunnioittava ja arvostava? Suomalaisten pitäisi petrata suvaitsevaisuuden suhteen, niin ongelma ratkeaa? Vai pitäisikö naisen olla suvaitsevaisempi ja hyväksyä monikulttuurisuus pukeutumalla burkhaan? Rakenteellinen piilorasismi pakottaa miehet toimimaan näin? Suomalaiset ovat opettaneet miehiä kohtelemaan naisia näin, niin kuin Astrid Thors on meille kertonut?

Kyllä tämä jotenkin johtuu suomalaisten suvaitsemattomuudesta ja tilanne korjaantuu kunhan suvaitaan enemmän ja otetaan näitä herrasmiehiä lisää harrastamaan tapakulttuuriaan.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.