IRC-Galleria

MikaM

MikaM

Mika Mäntylä
Tuoreen uutisen mukaan Vaasan hovioikeus korotti Porin ravintolasyrjintäjutun korvauksia. Syrjintään syyllistyneet joutuvat maksamaan jokaiselle syrjimälleen asiakkaalle kärsimyskorvauksia neljäsataa euroa. Neljän jo käräjäoikeudessa sakkotuomion saaneen ravintolatyöntekijän lisäksi 30 päiväsakon rangaistuksen sai myös viides romanien ravintolaan pääsyn evännyt.

Syrjintäjuttu sai alkunsa kesällä 2006 toteutetussa testauksessa, jossa romaniseurue pyrki porilaisiin ravintoloihin. Iso osa ravintoloista ei ottanut romaneja asiakkaikseen. Testiä seurasi Satakunnan Kansan toimittaja, joka kuvasi tilanteet lehtijuttuunsa.

Mielenkiintoisen tapauksesta tekee se, että osa seurueen jäsenistä oli aiheuttanut ravintoloissa järjestyshäiriöitä. Itse jos olisin ravintolan ovimies, estäisin tällaisen seurueen pääsyn ravitsemusliikkeeseen, kuuluivat he mihin tahansa väestöryhmään. Vastaavasti asiakkaana odottaisin ravintolatyöntekijän tekevän näin.

Ettei vain nyt käynyt niin, ettei seuruetta käännytetty vähemmistöön kuulumisen johdosta, vaan se oli peruste vain korvausten ja sakkojen määräämiseen?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.