IRC-Galleria

Minttu82

Minttu82

"Sinua kehotetaan muistelemaan menneisyyttäsi, ja jotakin tuskallista tulee mieleesi. Saat hiljaa mielessäsi päättää, että o...

Selaa blogimerkintöjä

Rakastuin Narsistiin part3...Maanantai 26.04.2010 22:59

ONTTO IHMINEN

Millaista on olla narsisti

Ihminen on turmeltunut jumala.

"Parhaimmillani vaikutin ylimieliseltä ja pahimmillani vähättelevältä, röyhkeältä, tärkeilevältä ja arvostelevalta. Saan jokaisen tapaamani henkilön tuntemaan olonsa erittäin epämukavaksi. Jos kanssakäyminen ihmisten kanssa on samanlaista kaikkialla, jää vääjäämättä yksin."

Lähes koko yhdessäolomme ajan olit surkea puoliso. Aina vaadit, että täyttäisin jokaisen tarpeesi ja se on tietenkin mahdoton tehtävä. Asetit minulle tavoittamattoman vaatimustason. Silti koko ajan arvostelit minua. Väheksyit ja pilkkasit menestystäni, koska todennäköisesti olit kateellinen. Yritit vähätellä minua ja erottaa minut ystävistäni. Järjestelmällisesti kohotit minua ylemmäs saadaksesi pudottaa minut alas.

Kun ihmissuhde on vielä tuore, peilaan itseäni ystäväni kautta ja yritän toimia juuri niin kuin hän toivoo. Hänessä syntyy "vau, me olemme sydänystäviä!" - reaktio, jota juuri tavoittelen. He luulevat, että olen ihana ja ihmeellinen, ja saan heistä energiaa. En pysty kuitenkaan teeskentelemään muutamaa viikkoa kauempaa, sillä se on uuvuttavaa. Sitten väsyn. Nyt he jo luulevat, että olen suurenmoinen. Minusta on tullut heidän maailmansa keskipiste ja he haluavat minulta energiaa ja huomiota.

Pitää arvioida, onko suhteessa olemassa pahoinpitelyn riskiä tai muita huolestuttavia käyttäytymismuotoja, kuten jatkuvaa uskottomuutta, sadismia, väkivaltaista vihaa tai petollisuutta.

LÄHEISRIIPPUVUUS

Läheisriippuvainen henkilö laittaa muiden ihmisten tarpeet omiensa edelle ja kerää ympärilleen huolenpitoa tarvitsevia ihmisiä. Hän unohtaa vähitellen kokonaan omat tunteensa, halunsa ja perustarpeensa. Läheisriippuvaisen henkilön itsetunto riippuu suurelta osin siitä, miten hyvin hän miellyttää muita tai huolehtii heistä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.