IRC-Galleria

Minttu82

Minttu82

"Sinua kehotetaan muistelemaan menneisyyttäsi, ja jotakin tuskallista tulee mieleesi. Saat hiljaa mielessäsi päättää, että o...

Selaa blogimerkintöjä

Ilman omaatuntoa by Robert D. Hare part 2Sunnuntai 13.03.2011 11:08

Jotkut ihmiset eivät halua edes kuulla totuutta. He onnistuvat vääristelemään todellisuutta itselleen sopivaksi ja sellaiseksi kuin he haluavat sen näyttävän. Erään psykopaattimme entinen tyttöystävä näki miehen rikollisen käytöksen vain miehisyyden ja elinvoiman merkkinä. Tyttöystävä näki miehen lähes täydellisenä ja kuvasi:" Syvästi herkkä ihminen..., joka koskettaa ja liikuttaa..., mutta mies, joka ei pelkää yhtään mitään." Naisen kuva miehestä sopi tietenkin täydellisesti miehen itsestään antamaan kuvaan.

Psykopaatit eivät koe. että heillä on psyykkisiä tai tunneperäisiä ongelmia, eivätkö he näe mitään syytä muuttaa käytöstään. He eivät halua mukautua väheksymiinsä yhteiskunnan normeihin.

Moni nainen saattaa ajatella esimerkiksi näin:" Tilanne ehkä paranee, jos minä muutun. Voin yrittää hiukan enemmän."

Kun seuraavan kerran kohtaat ihmisen, jonka sanattomat keinot tai eleet tekevät sinut heikoksi tai voimattomaksi, sulje silmäsi tai katso muualle, mutta kuuntele erityisen tarkkaan, mitä kyseinen ihminen sanoo. Älä anna syvälle porautuvat katseen, liioiteltujen kädenliikkeitten ja teatteriesityksen hämätä itseäsi.

Ole varuillasi riskialttiissa tilanteissa. Jotkut tilanteet tai paikat ovat kuin psykopaateille räätälöityjä: yksinäisten baarit, yhdistykset, lomapaikat, risteilyt, lentokentät... Mahdollinen uhri on aina yksinäinen ja kaipaa jännitystä, seuraa tai hauskanpitoa. Useimmiten löytyykin joku palveluksia tarjoava. Hinnasta hän ei puhu mitään.

Opettele tuntemaan itsesi. Psykopaatit paljastavat erityisen taitavasti heikot kohtasi, he käyttävät niitä häikäilemättömästi hyväkseen ja löytävät oikeat napit paineltaviksi. Paras puolustuksesi on tietää omat heikkoutesei ja olla äärimmäisen valppaana, jos joku pyrkii käyttämään niitä hyväksi. Suhtaudu näihin ihmisiin ankarammin kuin niihin, jotka eivät tunnu tiedostavan heikkouksiasi tai piittaavan niistä.

Älä syytä itseäsi. Mistä tahansa syystä oletkin tekemisissä psykopaatin kanssa, et saa ottaa niskoillesi syytä hänen asenteistaan ja käyttäytymisestään. Psykopaatit pelaavat kaikkien kanssa samoilla säännöillä - omillaan. Oma persoonallisuutesi ja käyttäytymisesi vaikuttavat luonnollisesti keskinäiseen vuorovaikutukseen. Oikeuksiaan puolustava nainen voi tulla pahoinpidellyksi, kun taas alistuva nainen viettää ehkä koko elämänsä miettien uskottoman miehensä touhuja. Kolmas nainen kenties jättää miehen heti ensimmäisten ongelmien ilmetessä taakseen katsomatta. Kaikissa tapauksissa perusongelma kuitenkin on se, että naisella ylipäätään on psykopaattinen aviomies.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.